Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Οι ανθισμένες κερασιές είναι το πιο όμορφο θέαμα της άνοιξης

Ροζ λουλουδάκια στους δρόμους των πόλεων και νιώθεις αμέσως ένα διάχυτο ρομαντισμό....
ερασιά ζει περίπου 60 χρόνια και η καρποφορία αρχίζει από τον 4ο χρόνο της ζωής της, ενώ μεγάλες αποδόσεις έχει μετά τον 20ό χρόνο. Ανθίζει σχετικά νωρίς και έτσι είναι δυνατό να υποστεί ζημιές στους ανθούς της από παγετό ή δυνατό ψύχος. Ευδοκιμεί σε διάφορους τύπους εδαφών και προτιμά κυρίως αυτά που δεν περιέχουν ασβέστιο. Τα άνθη της είναι πανέμορφα και σε καλούν να ανέβεις σε ένα συννεφάκι ρομαντισμού. Υπέροχες φωτογραφίες που σε ταξιδεύουν.
Η Τουρκία είναι πρώτη στον κόσμο σε παραγωγή κερασιών. Ακολουθούν οι Η.Π.Α., το Ιράν, η Ουκρανία και η Γερμανία. Η Ελλάδα έχει την 10η θέση στον κόσμο με 43.000 τόνους ετησίως.
Η Ιαπωνία φημίζεται για τις μαγευτικές εικόνες της με ανθισμένες κερασιές να καλύπτουν τους δρόμους. Hanami στα ιαπωνικά σημαίνει ''ενατένιση των ανθισμένων κερασιών'' οι οποίες σηματοδοτούν το ξεκίνημα της άνοιξης.
Η ενατένιση των ανθισμένων κερασιών ξεκίνησε στην αρχαιότητα όταν οι αριστοκράτες έγραφαν ποίηση και τραγουδούσαν κάτω από τα ανθισμένα δέντρα. Αποτελεί δε το κύριο θέμα πολλών λογοτεχνημάτων, χορών και έργων τέχνης.
 
 
 
 
 
 

Hanami

ladylike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου