Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Σάλος για το συνέδριο χλιδής της ΓΣΕΕ στη Ρόδο

Την ώρα που οι άνεργοι στην χώρα μας έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, την ώρα που ακόμα και εκείνοι που εργάζονται δεν πληρώνονται όσο θα έπρεπε, την ώρα που το ασφαλιστικό μέλλον των κατοίκων της χώρας είναι αβέβαιο και μάλλον σκοτεινό, η ΓΣΕΕ (η κατ' όνομα Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος) αποφάσισε να κάνει το 36ο Συνέδριό της σε ένα πανάκριβο ξενοδοχείο στην Ρόδο.....

 Όπως αποκαλύπτει εφημερίδα, Περίπου 400 σύνεδροι και δεκάδες άλλοι προσκεκλημένοι της ηγεσίας της ΓΣΕΕ ταξίδεψαν αεροπορικώς, έφαγαν δωρεάν και έμειναν δωρεάν, στο υπέροχο ξενοδοχείο «Ρόδος Παλλάς» από τις 16 έως τις 20 Μαρτίου.
Ήδη σύμφωνα με την εφημερίδα, στο εσωτερικό του Κεντρικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ έχουν προκληθεί αντιδράσεις για το "συνέδριο της χλιδής", ενώ κάθε νοήμων άνθρωπος θα εξοργιζόταν μαθαίνοντας για τέτοιου είδους προκλητικές συμπεριφορές από ανθρώπους μάλλον εκτός εποχής. Τα πυρά συγκεντρώνουν εκτός από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, και ο γαλάζιος συνδικαλιστής Ν. Κουτσιούκης.
Την ευθύνη για την δημοσιοποίηση του αναλυτικού λογαριασμού έχουν η διοίκηση της ΓΣΕΕ και ο αρμόδιος επι των οργανωτικών συνδικαλιστής Β. Μουτάφης. Όπως αναφέρεται, συνιστά ηθική υποχρέωση να δώσουν στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία με τα έξοδα που έγιναν από την στιγμή που καλύπτονται από τις εισφορές εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων υπέρ του ΟΑΕΔ, που παρέχονται ως οικονομική ενίσχυση στην ΓΣΕΕ.
Τα ερωτήματα είναι πολλά. Γιατί δεν επελέγη, ένας φθηνότερος προορισμός; Και επίσης, γιατί το συνέδριο που είχε καθαρά εκλογικό χαρακτήρα δεν έγινε σε ένα συνεδριακό κέντρο στην Αθήνα αφού το 60% των συνέδρων είναι από την Αττική; Επίσης, γιατί ταξίδεψαν αεροπορικώς και όχι με τα πλοία της γραμμής;  Και τέλος, ας ενημερώσει κάποιος από τους εργατοπατέρες τους χιλιάδες εργαζόμενους τι αποφασίσθηκε σε αυτό το συνέδριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου