Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΡΕ.

Πολύδροσος  16/3/2016  Αρ.Πρωτ. 4
Προς  τον  Δήμαρχο  Δελφών

Κοινοποίηση* Αντιδήμαρχο  Δελφών Κο Νικόλαο Μολιώτη
                       Πρόεδρο Κοινότητας Πολυδρόσου Κό Αργύρη  Μουλαρά.

Κύριοι,
Δήμαρχε, Αντιδήμαρχε ,
Σας ευχαριστούμε πολύ για την επιλογή μας σαν μέλη της Ομάδας Εργασίας για το κληροδότημα Ι. Μαρρέ . Με την αποδοχή της επιλογής σας δεν προσβλέψαμε  σε προσωπική......


προβολή ούτε σε επαίνους και τιμές , καθόσον η συμβολή μας ήταν καθαρά εθελοντική, αλλά στην βοήθεια για την ολοκλήρωση ενός τέτοιου δύσκολου έργου. Προσπαθήσαμε με ενθουσιώδη διάθεση και προσωπική απασχόληση να κάνουμε  κατ΄ αρχήν, διάφορες παρεμβάσεις για την προστασία του οικήματος από την φθορά του χρόνου, και κατά δεύτερον να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μιας μόνιμης αναδόμησης και προβολής του οικήματος.
Στην διάρκεια δε,των δέκα τελευταίων μηνών για όλες τις ενέργειες της Ομάδας , σας ενημερώναμε εγγράφως . Εκ των πραγμάτων και λόγω της γενικότερης δυσπραγίας δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε , όσα είχαμε σκεφτεί και είχαμε σχεδιάσει . Παρ΄όλα αυτά , και χωρίς επιχορηγήσεις , οικονομική ή τεχνική βοήθεια , θεωρούμε ότι έχουμε επιτελέσει ικανοποιητικότατο έργο , που διασφαλίζει αρκετά το μέλλον του κληροδοτήματος αυτού .
Μετά τον Αύγουστο 2015 όπου ένας σεισμός , και μια δυνατή βροχή συνετέλεσαν στην πτώση τιμήματος της στέγης, έγιναν  ορισμένες παρεμβάσεις , που καταγράφονται ως εξής:
Μεταφέραμε , αποθηκεύσαμε και διασφαλίσαμε όλη την οικοσκευή , όλα τα προσωπικά αντικείμενα , το αρχείο του Ι. Μαρρέ και όλα βιβλία του , στον χώρο που μας διέθεσε ο Αντιδήμαρχος στο πρώην Γυμνάσιο της Πολύδροσου .
Καθαρίσαμε τον προαύλιο χώρο , κλαδεύσαμε τα  δέντρα , ξεχορταριάσαμε το πλακόστρωτο .
Τοποθετήσαμε μαρμάρινη επιγραφή στον εξωτερικό τοίχο
Και προσπαθήσαμε να επισκευάσουμε το υδραυλικό δίκτυο χωρίς όμως επιτυχία λόγω ανυπαρξίας οικονομικών πόρων .
Οι προαναφερθείσες εργασίες έγιναν με την ευγενική οικονομική  ενίσχυση από τον Λαογραφικό Σύλλογο Πολύδροσου , από τον Σύλλογο Γυναικών «Η ΕΣΤΙΑ»  και από ανώνυμους δωρητές .
Και τέλος η σημαντικότερη δράση μας , μετά από ενέργειες της Κας Ε. Τοπάλη , είναι η επαφή μας με την Αρχιτέκτονα Έφη Δρίβα-Δεληνικόλα , η οποία ευγενώς προσφερθείσα , μας υποσχέθηκε την Δωρεάν εκπόνηση μελετών , την κατάθεση αυτών στα αρμόδια όργανα και την εποπτεία της ανακατασκευής . Υπόσχεση την οποία ήδη εκπληρώνει στο έπακρο .
Την δωρεά της Κας Έφης Δρίβα-Δεληνικόλα έκανε επίσημα αποδεκτή και ο Δήμος Δελφών .
Κατ αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε μια διαδικασία , η οποία προοιωνίζεται καλό μέλλον .
Την 1η Μαρτίου, εκ μέρους της Ομάδας,  ο Κος Χρ. Κεφαλούδης επισκέφτηκε τον Δήμο Δελφών και κατόπιν τα γραφεία της Περιφέρειας Κ. Ελλάδος , όπου είχε  συνάντηση με την Αρχιτέκτονα Κα Π. Αραβαντινού , η οποία θα αναλάβει την ευθύνη για τις ενέργειες σωτηρίας του οικήματος Ι.Μαρρέ  .
Η κύρια Π. Αραβαντινού έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για το κληροδότημα και την τύχη του , και εδήλωσε ενθουσιασμένη , με την προοπτική ότι  θα μπορέσει , σε συνεργασία με την δωρήτρια Κα Δρίβα-Δεληνικόλα να συμβάλλει στην διάσωση και ανακατασκευή της οικίας Ι. Μαρρέ . Ετόνισε δε στον Κο Κεφαλούδη , ότι είναι ειδική σε ανάλογες εργασίες , καθώς του ανέπτυξε και τον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο ανακατασκεύασε το Μουσείο Πανουργιά στην Άμφισσα , όπως και τις ενέργειες της για την διάσωση της Ι. Μητρόπολης της Άμφισσας με τις σπάνιες αγιογραφίες του Παπαλουκά .
Μετά ο Κος Κεφαλούδης επισκέφτηκε το γραφείου του Κου Ν. Λύτρα , από όπου απέσπασε την διαβεβαίωση , ότι συντομότατα θα χορηγηθεί το ζητούμενο ποσό για την προσωρινή επισκευή όλης της κεραμοσκεπής , ώστε να διαφυλαχθεί το εσωτερικό της οικίας από μελλοντικές φθορές. Η εκταμίευση πλέον του ποσού είναι θέμα ημερών, καθώς υπάρχουν μόνο ελάχιστα διαδικαστικά θέματα να  λυθούν .
Είναι ήδη πεποίθηση μας , ότι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία με τις ενέργειες του Αντιδημάρχου Κου Ν.Μολιώτη , της Κας Δρίβα-Δεληνικόλα και της Κας Αραβαντινού , η οποία στοχεύει στην σωστή και αισιόδοξη κατεύθυνση της πορείας διάσωσης του κληροδοτήματος .
Ικανοποιημένοι από την όλη εξέλιξη , αισθανόμαστε ότι έχουμε συμβάλει θετικά σ΄ αυτή την προσπάθεια, και ότι έχουμε δικαιώσει την παρουσία μας στην Ομάδα .
Πλέον η όλη υπόθεση έχει αναληφθεί από ειδικά και αξιόλογα χέρια για να την διεκπεραιώσουν .
Καθώς έτσι έχει εξελιχθεί η κατάσταση , θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Κο Α.Παναγιωτόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Κο Ν. Μολιώτη για την εμπιστοσύνη , που μας έδειξαν και να μας αποδεσμεύσουν πλέον από τις υποχρεώσεις , που απορρέουν από την συμμετοχή μας  στην εν λόγω Ομάδα .
Ελπίζοντας στο μέλλον να φανούμε πάλι ικανοί και άξιοι για ανάλογες δράσεις , υποβάλλουμε την παραίτηση μας . Θα παρακαλούσαμε δε τον Κο Αντιδήμαρχο να κανονίσει μια ημερομηνία για διευθέτηση των διαδικασιών παράδοσης-παραλαβής όλων των σχετικών αρχείων, εγγράφων, κλειδιών κλπ

Με εκτίμηση

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΥΔΗΣ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΟΥΛΑΡΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΑΝΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΥΛΙΑΣ
ΒΑΡΒΑΡΑ ΒΕΛΕΤΖΑ
ΕΦΗ ΤΟΠΑΛΗ


Γ.Θ

6 σχόλια:

  1. Όπως καταλαβαίνετε από τα γραφόμενα έις την επιστολή , με έναν πολύ εύσχημο τρόπο την "έκανε" η επιτροπή, πετώντας πάλι την μπάλα εις το γήπεδο ......Πολύ έξυπνη κίνησις.
    Το πικρόν ποτήριον δε της κατάρευσης της οικίας Μαρρέ κάποιοι θα το πιούν μόνοι τους....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάθος είναι η χρήση του όρου ΕΠΙΤΡΟΠΗ !Δεν ήμαστε επιτροπή , που όπως όλες οι Επιτροπές έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις και συγκεκριμένα δικαιώματα . Ήμαστε μια ΟΜΑΔΑ απολύτως ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ! Όπως και κάθε εθελοντική ομάδα λειτουργήσαμε με γνώμονα το γενικό συμφέρον , χωρίς να εμπλακούμε σε διενέξεις πολιτικού χαρακτήρα ή σε αντιθέσεις προσωπικές . Στόχος μας ανιδιοτελής ήταν να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο για το κληροδότημα Ι.ΜΑΡΡΕ . Και καθώς κρίναμε ότι το έργο μας επιτελέστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό , ζητήσαμε να αποσυρθούμε . Δεν την ¨κάναμε¨ όπως σχολιάζεται , αλλά ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας , αποδεσμευτήκαμε για να διοχετεύσουμε , όποια δραστηριότητα έχουμε σε νέες επωφελείς για τον τόπο μας ενέργειες
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΥΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕ ΟΜΑΔΑ
    ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΤΑΔΑ
    ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΤΟ ΕΡΓΟ
    ΜΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ
    ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
    ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΙΟ ΣΤΕΓΝΑ.
    ΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΙΚΡΑ
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΩΣΑΤΕ ΟΒΟΛΟ
    ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΥΟ
    ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΠΕΤΟ
    ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟ ΧΟΝΤΡΟ
    ΚΑΙ ΣΟΒΑΝΤΙΣΜΑ ΛΕΥΚΟ.
    ΚΙ ΟΤΑΝ ΘΑΧΑΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ
    ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ Η ΕΞΟΥΣΙΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΤΑΓΡΑΦΗΘΕΙ
    ΚΑΙ ΝΑ ΟΙΚΟΙΟΠΟΙΗΘΕΙ
    ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΓΓΑΡΙΑ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΟΝΤΟΥΣ
    ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ

    Ο ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΣΑΛΤΑΠΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τουλάχιστον σ'αυτό το χωριό έχουμε χιούμορ..... Μπράβο πολύ καλό το ποίημα του Συμβολαιογράφου του Σαλταπίδα...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλλλλλό ο πληρεξούσιος του Σαλταπίδα,αν και μακρυά στην Ανδραβίδα ,έπιασε το νόημα ,αν ήταν και στη Θήβα θα γέλαγε σαν καραβίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Σ. ΣΑΛΤΑΠΙΔΑ ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΑΛΑ.ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΑΛΙΤΕΧΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή