Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΑΜΙΑΣ - Ενημέρωση από το Καραβάνι Αλληλεγγύης

Η εκτυλισσόμενη προσφυγική τραγωδία δεν αποτελεί φυσική καταστροφή, αλλά προμελετημένο πολιτικό έγκλημα. Είναι αδιανόητο να βλέπουμε πρόσφυγες να περπατάνε στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους μόνοι και αβοήθητοι.....

·         Δεν είναι δυνατό αεροπλάνα να ξεκινούν από τη βάση της Σούδας για να ισοπεδώσουν το Ιράκ και το Αφγανιστάν και να πιστεύουμε ότι τα θύματα αυτών των εγκλημάτων δεν θα φτάσουν ποτέ στην πόρτα μας.
·         Δεν είναι δυνατό η Συρία να βομβαρδίζεται από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και την Αυστραλία, και εμείς να αναρωτιόμαστε γιατί οι Σύριοι “δεν μένουν στη χώρα τους να πολεμήσουν”.
·         Δεν είναι δυνατό ο δυτικός κόσμος να εκμεταλλεύεται, να καταληστεύει τον υπόλοιπο κόσμο και να πιστεύουμε πως τα θύματα αυτής της λεηλασίας δε θα αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής.
Tο ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, οι φράχτες που υψώνονται στην Ευρώπη, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι απελάσεις δεν είναι “ρεαλιστική πολιτική”, είναι δολοφονίες! Δεν γινόμαστε συνένοχοι. Δεν ανεχόμαστε τη τρομοϋστερία και τις ρατσιστικές επιθέσεις. Δεν ξεχνάμε ότι οι παππούδες μας ήταν πρόσφυγες. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες. Συμμετέχουμε στην προσπάθεια όλων αυτών των ανθρώπων που, στα νησιά, στον Πειραιά, στην Ειδομένη, φροντίζουν για τη στέγαση τους, την περίθαλψη τους, για ένα πιάτο φαγητό.

Ενώ η τραγωδία συνεχίζεται, και χιλιάδες συνάνθρωποί μας είναι εγκλωβισμένοι στα κλειστά σύνορα, ξεκίνησε χθες από τη Λαμία το καραβάνι αλληλεγγύης για την Ειδομένη και για τη Ν. Καβάλα. Παρέδωσε μέρος των τροφίμων που είχαν συλλεχθεί απο την πλατεία Πάρκου, στους πεινασμένους συνανθρώπους μας, που ψάχνουν την ευκαιρία να βρουν το όνειρο τους και να το ζήσουν.
Στεκόμαστε στο πλάι τους. Και ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους ότι...

Η αλληλεγγύη μας -απέναντι στους φράχτες και στο ΝΑΤΟ- στο τέλος θα νικήσει!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
ΚΑΣΤΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας
Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας
Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Λαμίας & Κέντρων Υγείας
Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα
Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία
Σ.Ε.Π.Ε. (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας)
Σ.Υ.Κ.Π.Ε. (Σύλλογος Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας)
Ε.Λ.Μ.Ε. Φθιώτιδας ( Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας )
Νομαρχιακό Τμήμα Φθιώτιδας Α.Δ.Ε.Δ.Υ.






2 σχόλια:

  1. ΝΑΚΟΣ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ7 Μαρτίου 2016 στις 11:33 μ.μ.

    η γη σας ειναι ερημος αι πολεις σας πυρικαυστοι την γην σας ξενοι κατατρωγουσι εμπροσθεν σας και ειναι ερημος ως πεπορθημενη υπο αλλοφυλων
    ΗΣΑΙΑΣ 1:7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφωνούμε ριζικώς.8 Μαρτίου 2016 στις 3:34 μ.μ.

    Διαφωνούμε ριζικώς αγαπητέ κύριε.
    Εμείς είμαστε Χριστιανοί. Και Χριστιανοί υπάρχουν σε όλο τον Κόσμο και σε όλες τις φυλές , σε όλα τα χρώματα . Εσύ από αυτά που γράφεις δεν φαίνεται να είσαι. Τώρα τι είσαι? Ο Θεός και η ψυχή σου...
    Και ο Χριστός μας και οι Απόστολοι είπαν..

    «...ξένος ήμουν και με περιμαζέψατε.....»
    (κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο κεφ. 25, 35) Από την Παραβολή της Κρίσης

    «..Δεν υπάρχει πια διάκριση μεταξύ Ιουδαίου και Ελληνα, μεταξύ δούλου και ελεύθερου, μεταξύ άνδρα και γυναίκας, γιατί όλοι εσείς είστε ένας για Τον Ιησού Χριστό.»
    Επιστολή Παύλου προς Γαλάτες (κεφ. 3,28)

    Αγαπάτε αλλήλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή