Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λαμία

Ζούμε πυκνές πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας μας που κυοφορούν πλήθος κινδύνων για το επόμενο διάστημα. ....

Η κρίση επιμένει διεθνώς. Η απειλή νέων συγχρονισμένων κλυδωνισμών στην παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία ρίχνει ακόμα περισσότερο «λάδι στη φωτιά» των διεθνών αντιθέσεων και ανταγωνισμών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των αντίστοιχων κρατών. Εναλλάσσονται συνεργασίες και συμβιβασμοί με συγκρούσεις και αντίστροφα, όπως γίνεται με τις ληστοσυμμορίες, όπου, τελικά, τη μερίδα του λέοντος την παίρνει ο ισχυρότερος. Στην ημερήσια διάταξη έχουν και τον πόλεμο, ως συνέχιση της μοιρασιάς με βίαια μέσα.
Σε κάθε περίπτωση τα θύματα είναι οι λαοί. Το ζούμε στο πετσί μας με το τσάκισμα και την αφαίρεση λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση του. Το βλέπουμε σε όλο το φλεγόμενο τόξο από την Ανατολική Ευρώπη, τον Καύκασο μέχρι τη Μ. Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Στη μετατροπή του προσφυγικού – μεταναστευτικού σε διαπραγματευτικό χαρτί, σε πεδίο αντιπαράθεσης, εκβιασμών και παζαρέματος ανάμεσα στους θύτες των λαών. Η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. επιβεβαίωσε τα αλισβερίσια, αλλά και τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια. 
Σε αυτό το σύνθετο περιβάλλον η στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει ότι η εξωτερική και εσωτερική πολιτική μιας κυβέρνησης αστικής διαχείρισης αποτελούν τις δύο όψεις του «νομίσματος» της υποβοήθησης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες για το προσφυγικό πρόβληµα. Στα «λόγια» είναι αλληλέγγυα με το δράμα των προσφύγων, στην πράξη όμως συμμετέχει σε κάθε βήμα που το οξύνει. Συμμετέχει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, υπογράφει και εφαρμόζει τις αποφάσεις της Ε.Ε. που εντείνουν το πρόβλημα και για τους ξεριζωμένους και για τους Έλληνες. Φέρνει στο Αιγαίο το ΝΑΤΟ για να προστατέψει δήθεν τα ελληνικά σύνορα που …δεν αναγνωρίζει, ενώ αυτό συγκεντρώνει δυνάμεις στην αντιπαράθεσή του με τα ρωσικά  και άλλα μονοπώλια. 
Στο εσωτερικό της χώρας επίσης κάνει ό,τι μπορεί να εξασφαλίσει για τους αστούς επαρκείς προϋποθέσεις κερδοφορίας δεχόμενη τα συγχαρητήρια των «γερακιών» της αγοράς. Οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό, στο Φορολογικό, στα Εργασιακά, στα Συνδικαλιστικά και οι άλλες αντιλαϊκές δεσμεύσεις του 3ου Μνημονίου θα μεγαλώσουν την εκμετάλλευση και θα ρίξουν σε βαθύτερη φτώχεια την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, εφόσον δεν αντιδράσουν μαζικά και δυναμικά.   
Στην ίδια γραμμή βαδίζουν και τα άλλα κόμματα και συμβάλουν, καθένα ανάλογα με το ρόλο του, δυσκολεύοντας, αποπροσανατολίζοντας, ευνουχίζοντας τις αντιδράσεις και τη λαϊκή πάλη. 
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ προχωρά σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση την Πέμπτη 24 Μάρτη, ώρα 19.00, στην Πλατεία Πάρκου με ομιλητή τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας.       


ΛΑΜΙΑ                       19/3/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου