Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΠΛΟΚΟΥ ΑΝΘΗΛΗΣ

 Η κυβέρνηση και η ΕΕ συνεχίζουν τις πολιτικές που μας οδηγούν στον αφανισμό και στην εξαθλίωση εμάς και τις οικογένειες μας.
Εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι είμαστε αποφασισμένοι να τις ανατρέψουμε προκειμένου να παραμείνουμε στα χωράφια και τα κοπάδια μας.....

Δεν δεχόμαστε τον εκβιασμό που μας κάνουν, μη δίνοντας μας τις επιδοτήσεις και τις ενισχύσεις που δικαιούμαστε, προκειμένου να μας ρίξουν στα νύχια των τραπεζών και τον μεγαλεμπόρων.

Απαιτούμε:
Ø   Να μας αποπληρωθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα από επιδοτήσεις/ ενισχύσεις, επιστροφές ΦΠΑ και φόρου πετρελαίου κ.α., καθώς η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκίνησε και δεν έχουμε τα χρήματα που χρειάζονται για τα έξοδα καλλιέργειας.
Ø   Να μην γίνονται παρακρατήσεις από τις επιδοτήσεις/ ενισχύσεις και τις επιστροφές για χρέη μας στην εφορία, στις τράπεζες, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ και να μην εφαρμοστεί η απόφαση της ΕΕ και της κυβέρνησης για επιστροφή των αποζημιώσεων που πήραμε, μετά από σκληρούς αγώνες στα μπλόκα, το 2008 – 2009, με το λεγόμενο “πακέτο Χατζηγάκη”.

Σας δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε στον δρόμο του οργανωμένου αγώνα και σε αγωνιστική συμπαράταξη με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα έως ότου να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν.
  ΛΑΜΙΑ    23/3/2016
………………………………………………………………………………………
Το Συντονιστικό  των αγροτών που συμμετείχαν στο μπλόκο της Ανθήλης πραγματοποίησε σήμερα 23 Μάρτη παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λαμία, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Μπλόκων.
Η διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεών της που έχει ξεριζώσει μεγάλο αριθμό αγρο-κτηνοτρόφων από τη γη του και τους έχει ρίξει στη χρεωκοπία, την ανεργία και τη φτώχεια. Ζήτησαν την άμεση πληρωμή των όσων τους χρωστάει το κράτος για να μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να θρέψουν τα ζώα τους. Επέμειναν δε στο το αίτημα να μην εφαρμοστεί η απόφαση της Ε.Ε. για την επιστροφή του «Πακέτου Χατζηγάκη», επειδή θα σημάνει το γρήγορο αφανισμό μεγάλου αριθμού μικρής και μεσαίας αγροτιάς.
Όσο για τις πληρωμές στους αγρότες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, εν όψει των σημερινών κινητοποιήσεων, δήλωσαν ότι δεν είναι σίγουροι αν θα γίνουν. Αλλά και να γίνουν, αν συμψηφιστούν με οφειλές, δεν πρόκειται να λάβουν κάτι στο χέρι. Το έχουν δει πολλές φορές τούτο το έργο. Γι αυτό θα είναι σε ετοιμότητα.  Παράλληλα θα προετοιμάζονται για τη 48ωρη απεργία και την κάθοδό τους στην Αθήνα ενάντια στο αντι-Αασφαλιστικό.


ΛΑΜΙΑ 23/3/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου