Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Γιορτή κρασιού στις 25 Μαρτίου και ώρα 09:30 μ.μ. στην Ταβέρνα <Δροσιά> στην Αμφίκλεια


Αμφίκλεια: <ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ>
Ο Σύλλογος διοργανώνει φέτος τη Γιορτή κρασιού στις 25 Μαρτίου και ώρα 09:30 μ.μ. στην Ταβέρνα <Δροσιά> στην Αμφίκλεια. Πάρτε το μπουκάλι σας και ελάτε να διασκεδάσουμε με αμιγή παραδοσιακή μουσική.....
Ο Λαογραφικός – Χορευτικός Σύλλογος Αμφίκλειας, ιδρύθηκε το 1982 από ένα σύνολο συγχωριανών που αγωνιούσαν για την διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αμφίκλειας.
Αναβιώνει πολλά έθιμα της Αμφίκλειας όπως των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, της Καθαράς Δευτέρας, της Δευτέρας του Πάσχα, της Αγίας Ιερουσαλήμ, της Αναλήψεως, του γάμου, του Χόνδρου την παραμονή του Αγίου Νικολάου κ.α.
Διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης, ομιλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, ρούχων (προικιών), πολιτιστικές εκδηλώσεις. Διαθέτει χορευτικά τμήματα από μαθητές και ενηλίκους και λαμβάνει μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Διαθέτοντας μία πλούσια συλλογή από αντικείμενα του παρελθόντος, εκτός από του Μουσείο Άρτου, λειτουργεί επίσης το Μουσείο Των Επαγγελμάτων αλλά και συλλογές του αείμνηστου Δαδιώτη Πρωθυπουργού, Αθανάσιου Ευταξία.
Εκδόσεις:
  • Βιβλίο «Παραδοσιακά Παρασκευάσματα» (1995, 1997, 1999, 2005)
  • Κασέτα & CD με Δαδιώτικα τραγούδια
 

ΣΣ (ΔΙΚ): Εδώ βέβαια η αξιολόγηση, [στα καινούρια γιοματάρια τουλάχιστον] έχει ημερομηνία λήξης,  σε αντίθεση με την ουσιαστική αξιολόγηση αρμοδιότητας της κεντρικής πολιτικής σκηνής, για της οποίας την ημερομηνία λήξης θα χρειαστεί ίσως καφετζού.  


4 σχόλια:

  1. απο ποτε το δαδι κανει γιορτη κρασιου? ερχοταν ο ζαχαριας παλια και περναγε απο το δαδι και καποιοι ζητουσαν κρασι να αγορασουν και τους ελεγε παω στη σουβαλα εαν περισεψει θα γυρισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ και πολλά χρόνια κάθε 25η Μαρτίου. ΔΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πριν απο30 χρονια το ξεκινησε ο κωστας μπουζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΡΑΣΙ,ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή