Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Β.Πούτιν: "Θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε επιθετική πράξη" - Γερμανία: "Το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί, έρχεται πόλεμος Ρωσίας-Τουρκίας" (φωτό,)




του Βασίλη Καπούλα
Πολεμικό μήνυμα έστειλε στην Τουρκία ο Β.Πούτιν λέγοντας πως "Η Ρωσία είναι έτοιμη να σταματήσει οποιαδήποτε απειλή, πρόκληση και επιθετικές πράξεις" ενώ η Γερμανία και το Λουξεμβούργο αφήνουν ακάλυπτη την Άγκυρα και μιλούν για επεικείμενο πόλεμο Ρωσίας-Τουρκίας! ....
Τελευταίες πληροφορίες φέρουν την Τουρκία να έχει μεταφέρει 100 άρματα μάχης και ρουκετοβόλα Τ-122 στα σύνορα με την Συρία ενώ συνεχίζει να σφυροκοπά το Efrin. Ταυτόχρονα έστειλε ισλαμιστές και προμήθειες ακόμη και με λεωφορεία στην Συρία ενώ τα συριακά και ρωσικά μαχητικά περιπολούν συνεχώς στα σύνορα όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω.
Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος της Ρωσίας μιλώντας στην Ημερα Μνήμης για τους Υπερασπιστές της Πατρίδας έστειλε το κατάλληλο μήνυμα προς την Τουρκία λέγοντας:
"Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι έτοιμες να ανταποκριθούν γρήγορα και με επάρκεια σε οποιαδήποτε απειλή, να σταματήσουν κάθε πρόκληση και επιθετικές πράξεις. Το αυξημένο επίπεδο επιχειρησιακής και πολεμικής εκπαίδευσης του Στρατού των μονάδων και των σχηματισμών συστηματικά εξοπλίζονται με όπλα τελευταίας τεχνολογίας και στρατιωτικό εξοπλισμό και η ρωσική αμυντική τεχνολογία εστιάζει στην ανάπτυξη και παραγωγή προηγμένων οπλικών συστημάτων"!
"Οι Ρωσικές δυνάμεις στην Συρία αξίζουν το υψηλότερο βραβείο καθώς προστατεύουν θα ρωσικά εθνικά συμφέροντα και βοηθούν πολίτες".
"Βοηθούν τον συριακό Στρατό και άλλες δυνάμεις να πολεμήσουν τους τρομοκράτες σε δύσκολες συνθήκες και να προστατεύουν πολίτες από την βία και τις εχθροπραξίες".
"Πολεμώντας στην Μέση Ανατολή οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί μας προστατεύουν τα συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας καταστρέφοντας ισλαμιστές που ανοιχτά κατονομάζουν την χώρα μας ως εχθρό τους και δεν κρύβουν τα σχέδια τους να επεκταθούν στο έδαφος της Ρωσίας και των χωρών της ΚΑΚ" τόνισε.
"Πάντα ψάχνουμε να λύσουμε τις διαφορές με πολιτικά και διπλωματικά μέσα, συνέχεια συνεισφέρουμε στην σταθεροποίηση της κατάστασης σε διάφορες χώρες και βοηθάμε στην επίλυση σοβαρών διενέξεων" είπε ο Β.Πούτιν.
Η Συρία είναι η Κούβα του 2016 και υπάρχει ρίσκο διεθνούς σύγκρουσης το οποίο μεγαλώνει μέρα με την ημέρα αναφέρει άρθρο στην επίσημη σελίδα του ΝΑΤΟ (δείτε εδώ).
Αξιωματούχοι της Ά.Μέρκελ στο Βερολίνο ανησυχούν. Η Συρία έχει μετατραπεί σε ένα ζωτικής σημασίας τεστ για την στρατιωτική συμμαχία.
Η Γερμανία πιστεύει ότι η Ρωσία προκαλεί την Τουρκία θέλοντας να κάνει το μοιραίο λάθος και να την συντρίψει ενώ ταυτόχρονα δοκιμάζει την αξιοπιστία του ΝΑΤΟ το οποίο δεν επιθυμεί με κανένα κόστος σύγκρουση με την Ρωσία.
Συνεπώς "μια ακάλυπτη Τουρκία αποσταθεροποιεί το ΝΑΤΟ, χάνει την αξιοπιστία της η συμμαχία και έρχεται σε δύσκολη θέση η Δύση. Η παρέμβαση του Β.Πούτιν στην Συρία έχει μεγάλη επιτυχία. Πρόκεται για επιδέξια πολιτική κίνηση" λένε Γερμανοί αξιωματούχοι.
"Οι Ένοπλες Δυνάμεις των δυο χωρών είναι ενεργές και επιχειρούν στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και σε κάποιες περιπτώσεις μόνο λίγα χλμ η μία από την άλλη" είπε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ στο Der Spiegel.
"Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό του να εγκλωβιστεί σε μια στρατιωτική κλιμάκωση με την Ρωσία ως αποτέλεσμα των πρόσφατων εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας" είπε ο Υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Jean Asselborn στο Der Spiegel.
Σχολιάζοντας το Άρθρο 5 περί συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ ο Asselborn τόνισε ότι "η εγγύηση υφίσταται όταν ένα κράτος-μέλος δέχεται ξεκάθαρα επίθεση".
Και οι Γερμανοί συμφωνούν και τονίζουν:
"Δεν πρόκειται να πληρώσουμε το τίμημα ενός πολέμου που θα τον ξεκινήσουν οι Τούρκοι" είπε Γερμανός διπλωμάτης!
Η ηγεσία του ΝΑΤΟ προέβη σε παρόμοιες προειδοποιήσεις μόλις η Τουρκία κατέρριψε το Su-24. Τότε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, είχε δηλώσει:
"Πρέπει να αποφεύγουμε τέτοιες καταστάσεις, ατυχήματα και περιστατικά που μπορούν να μας βγάλουν εκτός ελέγχου. Νομίζω έχω ξεκαθαρίσει ότι θέλουμε ηρεμία και αποκλιμάκωση".
Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη ο Φ.Ολάντ είχε μιλήσει ξεκάθαρα για πόλεμο Ρωσίας-Τουρκίας και όχι Ρωσίας-ΝΑΤΟ αφήνοντας ακάλυπτη την Τουρκία. 
Όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ και καιρό, υπαρχουν πέντε χώρες που δεν επιθυμούν παγκόσμιο πόλεμο για τα μάτια της Τουρκίας και ειδικά μετά τις απειλές πυρηνικού ολέθρου....
Επιπλέον η Ρωσία συνεχίζει να σφίγγει τον κλοιό γύρω από την Τουρκία.
Μετέφερε τέσσερα μαχητικά τέταρτης γενιάς MiG-29S μαζί με μεταφορικά ελικόπτερα με δυνατότητα βολής αντιαρματικών όπλων Mi-8Mt στην ρωσική βάση στο Erebuni στην Αρμενία και έδωσε δεκαετή δάνειο 200 εκατ. δολαρίων για την αγορά οπλικών συστημάτων.
Συγκεκριμένα η Αρμενία θα παραλάβει Avtobaza-M, Tigr, RPG-26, Dragunov, TOS-1A, Smerch (9M55K1), 9M113M Konkurs-M, Igla-S, συστήματα επικοινωνίας.









pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου