Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ - ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Το Σάββατο

Σάββατο 13/2/2015 στις 6μμ
«ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ» Ελληνική μυθολογία
2ο Βραβείο καλύτερης παιδικής παράστασης για το 2014-2015
Η παράσταση παίζεται στην Αθήνα με επιτυχία για δεύτερη χρονιά κάθε Κυριακή στο θέατρο "Studio Ματρομιχάλη". Το Σάββατο θα την απολαύσουμε και στην Ιτέα!....

Ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας ζωντανεύουν με μοναδικό τρόπο. Μία παράσταση διαδραστική, φτιαγμένη με πολύ κέφι, χιούμορ και φαντασία για μικρά και μεγάλα παιδιά.
Ιστορίες που μιλούν για την αλληλεγγύη, τον έρωτα, τον αγώνα αλλά και για την απληστία, τη ματαιοδοξία, τον εγωισμό.
Οι μύθοι του Μίδα, του Ορφέα και της Ευρυδίκης, του Νάρκισσου και της Ηχούς, του Δαίδαλου και του Ίκαρου ζωντανεύουν διαδραστικά σε μια παράσταση  που κεντρίζει διαρκώς το ενδιαφέρον των παιδιών, τα διασκεδάζει και τα ταξιδεύει με ευρηματικά μέσα, σε ένα φανταστικό κόσμο.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πλειώνης
Κείμενο: Δημήτρης Πλειώνης, ομάδα Τόπι
Σκηνικά-κουστούμια: Ελένη Στρούλια
Παίζουν: Κωσταντίνος Δανίκας, Μαρία Μπρανίδου, Δημήτρης Πλειώνης, Μαρίνα Πανηγυράκη

ΚΡΙΤΙΚΕΣ  ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Από την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» …..Το «Παίζοντας με τους μύθους» είναι μια παράσταση που πυροδοτεί την ονειροφαντασία τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων παιδιών. Βασισμένη σε τέσσερις αρχαιοελληνικούς μύθους, περνάει μηνύματα με πολύ χιούμορ και με καθόλου ηθικοπλαστική διάθεση. Ο Δημήτρης Πλειώνης που υπογράφει τη σκηνοθεσία είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικός ως Νάρκισσος, που τα παλιά τα χρόνια ερωτεύεται συγκινητικά το είδωλό του στα νερά της λίμνης και στο σήμερα βγάζει selfies αυτοθαυμαζόμενος. Διαρκώς αεικίνητοι και παρόντες οι Μαρία Μπρανίδου, Κωνσταντίνος Δανίκας και Μαρίνα Πανηγυράκη αποδεικνύουν ότι για κάποιους ηθοποιούς το παιδικό θέατρο είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στη σκηνογράφο Ελένη Στρούλια για το θαυμαστό σύμπαν που κατάφερε να δημιουργήσει μέσα από καθημερινά υλικά…. Λαζαρίδου Αστερόπη, εφημ. ΤΟ ΒΗΜΑ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε κριτικές θεατών για την παράσταση στον ιστότοπο του περιοδικού «ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ»
Οι ηθοποιοί της παράστασης εμφανίστηκαν στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Οnερτ» και μίλησαν για την παράσταση. Στον παρακάτω σύνδεσμο από το 1.25.30 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου