Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Άγιοι Θεόδωροι στα Άνω Καλύβια της Αμφίκλειας - Κέντρο Τύπου στην Αμφίκλεια

Των Αγίων Θεοδώρων Τήρωνος και Στρατηλάτου σήμερα 08.02.2016 και το ομώνυμο εκκλησάκι στα Άνω Καλύβια της Αμφίκλειας γιόρτασε και μαζί του και οι γεωργοί της σχετικής αγροτικής περιοχής, οι οποίοι το τιμούν ιδιαίτερα.....

Ο Αγροτικός Σύλλογος ο οποίος το φροντίζει σε συνεργασία με τον Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου του οποίου είναι ξωκλήσι, μεριμνούν πάντα για τα αναγκαία της γιορτής.
Η συγκεκριμένη Εκκλησία σε παλιότερες εποχές έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην θρησκευτική αλλά και στην καθημερινή ζωή των απειράριθμων γεωργοκτηνοτρόφων της περιοχής.
[Μέχρι και πρότυπη, για τα δεδομένα της εποχής, ασφαλιστική εταιρία είχαν συστήσει το εκκλησιαστικό συμβούλιο και ο σύλλογος, με πόρους τις εισφορές των γεωργών της περιοχής και αποζημίωνε άμεσα τις απώλειες λόγω ζωοκλοπών μηδενίζοντας το φαινόμενο, διότι κανένας δεν επιχειρούσε πλέον να κλέψει έστω και έμμεσα από την εκκλησία. Η συγκεκριμένη μέθοδος είχε προκαλέσει το έντονο υπηρεσιακό ενδιαφέρον και του τότε Νομάρχη, ο οποίος επεδίωξε την ευρύτερη εφαρμογή. ]    












02. Ένας χρόνος πέρασε χωρίς Κέντρο Τύπου στην Αμφίκλεια, αλλά όπως φαίνεται το κενό καλύπτεται πλέον από το ανάλογο κατάστημα το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του επί της οδού Εθνικής Αντίστασης αριθ. 7. Καλή συνέχεια..





03. Το χάος των πινακίδων προσπαθεί να συμμαζέψει η Δημοτική Αρχή, πραγματοποιώντας πρόσφατα την αρχή.









Δ. Ι. Καλπύρης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου