Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Χάος στην είσοδο της Λαμίας – Χιλιάδες πρόσφυγες πάνε και έρχονται...

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, πολλοί πρόσφυγες που βαρέθηκαν να περιμένουν πότε θα ξεκινήσουν τα Λεωφορεία για τα σύνορα των Σκοπίων, ξεκίνησαν με τα πόδια για Δομοκό και από εκεί για τη Βόρεια Ελλάδα!....


26 Λεωφορεία «διανυκτέρευσαν» όλο το βράδυ στα καταστήματα της Εθνικής στην είσοδο της Λαμίας!

Όπως σε όλη σχεδόν τη χώρα, έτσι και στα όρια της Λαμίας κατά μήκος της εθνικής οδού συγκεντρώνονται τις τελευταίες μέρες εκατοντάδες πρόσφυγες εξαιτίας του σχεδίου των υπευθύνων να καθυστερούν την πορεία προς τα σύνορα και να τους αφήνουν για ώρες σε διάφορα μοτέλ κατά μήκος της εθνικής οδού.


Για να κερδίσουν λίγο χρόνο συγκρατούν έναν αρκετό μεγάλο όγκο προσφύγων στο εσωτερικό της χώρας. Εδώ όμως για άλλη μια φορά απουσιάζει το επίσημο κράτος.

Αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν στην εθνική οδό χωρίς καμιά προστασία και έλεγχο, χωρίς κατάλυμα για τη νύχτα, χωρίς ιατρική περίθαλψη για ενήλικες και παιδιά, χωρίς τρόφιμα για όσους δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τις τσιμπημένες τιμές μας.


Ήδη από χθες βράδυ κάποιοι ξεκίνησαν με τα πόδια για το Δομοκό, μια ομάδα αστυνομικών αγόρασαν κούτες κρουασάν και τα μοίρασαν στα μικρά παιδιά.

Επειδή επίσημη οργάνωση από κάποιον φορέα απουσιάζει , όσοι θέλετε να βοηθήσετε , μπορείτε να προσφέρετε τρόφιμα, εννοείται μαγειρεμένα, ή ένα πρόχειρο γεύμα κατά τις ώρες που παραμένουν στα διάφορα μοτέλ ή καταστήματα της εθνικής…ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ….αν υπάρξει κάποια ενημέρωση για οργανωμένη προσπάθεια βοήθειας προς αυτούς τους ανθρώπους θα σας το μεταφέρουμε άμεσα.

Πηγή
Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου