Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Παρέμβαση Κουρουμπλή για το σκάνδαλο στους Δελφούς


Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης 
Tην παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή,προκάλεσε η αποκάλυψη του zougla.grσχετικά με παράνομες τοποθετήσεις προϊσταμένων στον δήμο Δεφλών αλλά και σε άλλους δήμους.....




Όπως παρουσίασε το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, το Σωματείο Εργαζομένων του συγκεκριμένου δήμου αλλά και νυν δημοτικός σύμβουλος, κατήγγειλαν στις Αρχές αλλά και στους αρμόδιους φορείς, πως υπάλληλοι του δήμου χωρίς προσόντα διορίστηκαν προϊστάμενοι και λαμβάνουν επιπλέον χρηματικά επιδόματα. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο του δήμου, Γιώργο Δρακάκη, το επιπλέον ποσό αμοιβών αγγίζει τα 100.000 ευρώ. 



Μάλιστα άμεση ήταν και η κινητοποίηση των ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zougla.gr, ήδη έχουν προχωρήσει στη διερεύνηση των καταγγελιών και όπως δηλώνουν πηγές από το Σώμα «θα αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους».

«Προβαίνουμε στις δέουσες ενέργειες προς αποκατάσταση της νομιμότητας»
Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής,με δήλωσή του τονίζει πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αλλά και ο ίδιος προσωπικά θα προβούν στις δέουσες ενέργειες προς αποκατάσταση της νομιμότητας.

Όπως επισήμανε:«Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά το ηθικό προβάδισμα αλλά και τα ευαίσθητα αντανακλαστικά που διαθέτει σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, της διαπλοκής και της αναξιοκρατίας.Για το συγκεκριμένο ζήτημα του Δήμου Δελφών που φέρατε χθες, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016, στη δημοσιότητα, εγώ προσωπικά, αλλά και συνολικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ήδη λάβει γνώση. Όπως πολύ σωστά αναφέρατε, το εξετάζουμε λεπτομερώς προκειμένου να λάβουμε τις αυτονόητες αποφάσεις και να προβούμε, ως οφείλουμε, στις δέουσες ενέργειες προς αποκατάσταση της νομιμότητας και προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος».

Υπενθυμίζεται πως και από άλλους δήμους υπάρχουν πολλές καταγγελίες προς τις Αρχές σχετικά με παράνομες τοποθετήσεις υπαλλήλων σε θέσεις προϊσταμένων χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα. 

Η αναφορά κόλαφος που έφερε στη δημοσιότητα το zougla.gr:






zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου