Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ : Απολογισμός 24ης διάθεσης - Έναρξη παραγγελιών 25ης διάθεσης

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ

Πραγματοποιήσαμε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου με επιτυχία την 24η απευθείας διάθεση, που είχε αναβληθεί. Περιλάμβανε φυσικά καθαριστικά ΒΙΟΜΕ, ζυμαρικά, μέλι, φακές, λιαστή ντομάτα, φασόλια, ρεβίθια, γίγαντες και κρητικά παξιμάδια. Συνεχίστηκαν και πάλι οι συλλογές: Φαρμάκων (δόθηκαν στο φαρμακείο αλληλεγγύης της ΒΙΟ.ΜΕ.), πλαστικών καπακιών και τηγανέλαιου.....

Ευχαριστούμε όλους τους παραγωγούς για την άψογη συνεργασία με την οποία μπορέσαμε να φέρουμε εις πέρας μια διάθεση που αναβλήθηκε δυο φορές εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων. Ιδιαίτερη χαρά μας έδωσαν οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, που διέθεσαν τα φυσικά καθαριστικά που παράγουν στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιό τους στη Θεσσαλονίκη. Η ΒΙΟ.ΜΕ., εξαιρετικό παράδειγμα εργατικής αυτοδιαχείρισης και διαρκούς αγώνα, χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας.
Κλείνουμε τον σύντομο απολογισμό, ευχαριστώντας τους εθελοντές και όλους όσους με υπομονή και κατανόηση ανταποκρίθηκαν ως αγοραστές παρά τις αναβολές. Είναι χαρακτηριστικό ότι απείχαν πολύ λίγοι, αν και αντιμετωπίσαμε ένα επιπλέον πρόβλημα: Ακυρώσαμε τη διάθεση ελαιολάδου, το οποίο ζητούνταν στο 65% των παραγγελιών, προληπτικά λόγω του ότι ο παραγωγός ελέγχεται για νοθεία.
Συνεχίζουμε με πείσμα και αισιοδοξία, τηρώντας χωρίς χρονοτριβή τον προγραμματισμό μας.
Ξεκίνησαν οι παραγγελίες της 25ης απευθείας διάθεσης, με επιλεγμένα κυρίως φθιωτικά προϊόντα.
Είναι διαθέσιμα μόνο με παραγγελίες. Παραγγελίες εκτός προθεσμίας ή επιτόπου, δεν γίνονται δεκτές.
Το κάλεσμα για εθελοντές συνεχές, διαθέσιμη η Φόρμα Εθελοντών για 5/3/2016 στην ιστοσελίδα.
Προέλευση & Τιμές Προϊόντων:
- Τυριά Λαμίας των Γαλακτοτυροκομικών Ζήσιμου: Φέτα με 6,00 €/κιλό, Γίδινο με 6,20 €/κιλό, και τα δυο είδη σε συσκευασίες τάπερ των 2,50 κιλών περίπου μέσα σε άλμη
- Ρύζι Ανθήλης του παραγωγού Νίκου Βλάχου: Νυχάκι, Καστανό, Καρολίνα και Κίτρινο Μπόνετ, όλα τα είδη σε συσκευασίες 3 κιλών και με ίδια τιμή 3 €/3κιλο (1,00 €/κιλό)
- Αλεύρι των Μύλων Θέου από τη Λαμία: Μαλακό τύπου 70% και Σκληρό τύπου Μ σε ξεχωριστές συσκευασίες των 5 κιλών με 3 € (0,60 €/κιλό), Ολικής άλεσης από σκληρό σιτάρι σε συσκευασίες των 5 κιλών με 4 € (0,80 €/κιλό) και Πολυτελείας σε συσκευασίες των 3 κιλών με 3 € (1,00 €/κιλό)
- Εσπεριδοειδή Αργολίδας του παραγωγού Πέτρου Δήμα: Πορτοκάλια Ναβαλίνες και Μέρλιν σε ξεχωριστές συσκευασίες των 5 κιλών με 2 € (0,40 €/κιλό), Μανταρίνια Κλημεντίνες σε συσκευασίες των 5 κιλών με 3 € (0,60 €/κιλό), Μανταρίνια Πέιτζ σε συσκευασίες των 3 κιλών με 2 € (0,67 €/κιλό) και Λεμόνια σε συσκευασίες των 3 κιλών με 2 € (0,67 €/κιλό)
Τρόποι παραγγελιών:
- Διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας της ιστοσελίδας μας www.kastrolamias.gr
- Όσοι στερούνται internet: στα τηλέφωνα 6985603574 (Whats Up) & 6906981623 (Free2Go)
- Σε εθελοντές της κίνησης στην Πλατεία Πάρκου: Την Πέμπτη 25/2 (ώρες 6:00-8:00 μ.μ.) και το Σάββατο 27/2 (ώρες 10:30π.μ.-12:30μ.μ.)
Προθεσμία παραγγελιών:
Η φόρμα παραγγελιών θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 11:00 μ.μ. της Τετάρτης 2 Μαρτίου.
Έγκαιρη παραγγελία σημαίνει καλύτερο προγραμματισμό και καλύτερη οργάνωση της διανομής.
Παραλαβή προϊόντων - Παράλληλες δράσεις:
Στο parking της Έκθεσης Λαμίας το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 από 9 π.μ. έως 1 μ.μ.
Μαζί, θα συλλέξουμε: Φάρμακα για εθελοντικές δομές υγείας, Τηγανέλαιο για ανταλλαγή με προϊόντα δωρεών, Πλαστικά καπάκια για τις δωρεές αμαξιδίων του Συλλόγου Παραπληγικών.

Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (Whats Up) & 6906981623 (Free2Go)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου