Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Υποψήφιες πόλεις για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2021 - Εκτός οι Δελφοί

Η Ελευσίνα, η Καλαμάτα και η Ρόδος, είναι οι τρεις ελληνικές πόλεις που προκρίθηκαν να διεκδικήσουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.....
. Το ανακοίνωσε ο πρόεδρος της δωδεκαμελούς Επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Στηβ Γκρην (Steve Green), σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Πολιτισμού, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Α.Μπαλτά, της γενικής γραμματέως Μαρίας Ανδρεαδάκη?Βλαζάκη και του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνου για τις πολιτιστικές πρωτεύουσες Συλβέν Πασκουά (Sylvain Pasqua).

Οι τρεις πόλεις επελέγησαν από την βραχεία λίστα των δεκατεσσάρων υποψηφίων ελληνικών πόλεων. Η τελική φάση αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί τέλη Οκτωβρίου ? αρχές Νοεμβρίου 2016, απ? όπου θα αναδειχθεί μία από τις τρεις πόλεις ως υποψήφια για Πολιτιστική Πρωτεύουσας 2021.

Τα κριτήρια επιλογής της πολιτιστικής πρωτεύουσας «βλέπουν προς το μέλλον. Θέλουμε η Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα να επικεντρωθεί στο μέλλον της Ευρώπης» είπε ο κ.Γκρην.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου