Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Τα πλαστά φάρμακα σκοτώνουν 1 εκατ. ανθρώπους κάθε χρόνο - Στοιχεία σοκ από την Ιντερπόλ


Δεκαπλασιάστηκαν οι κατασχέσεις την τελευταία τετραετία! Ανεξέλεγκτο το λαθρεμπόριο στο ίντερνετ. Το 30% των κρατών δεν διαθέτει καν εθνικό οργανισμό φαρμάκων.....

Η βιομηχανία των πλαστών φαρμάκων γιγαντώνεται παγκόσμια, με σκευάσματα επικίνδυνα και πολύ συχνά θανατηφόρα. Το πρόβλημα έχει λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις που η Ιντερπόλ έχει συστήσει ειδική μονάδα φαρμακευτικών ερευνών και διώξεων με το όνομα "Πανγαία".
Τραγικά περιστατικά συμβαίνουν σε όλον τον κόσμο. Το 2013, οι αρχές στην Ινδία ανακάλυψαν ότι 8.000 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε μια περίοδο πέντε ετών σε νοσοκομείο γιατί, όπως εκ των υστέρων διαπιστώθηκε, το αντιβιοτικό που χορηγείτο σε ασθενείς για την αποτροπή μετεγχειρητικών λοιμώξεων δεν περιείχε κανένα ενεργό συστατικό!
Στο Πακιστάν, 100 άνθρωποι πέθαναν σε νοσοκομείο στην Λαχόρη γιατί τους δόθηκε ακατάλληλης ποιότητας και σύνθεσης φάρμακο για την φυματίωση. Και τον Μάιο που μας πέρασε, ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας αποκάλυψε ότι στην Δυτ. Αφρική τα εμβόλια κατά της μηνιγγίτιδας που διατίθενται είναι σε μεγάλο τους ποσοστό ληγμένα.
Οι πολίτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ δεν είναι ούτε αυτοί θωρακισμένοι απέναντι στα πλαστά φάρμακα. Οι αρχές βρίσκουν όλο και περισσότερα τέτοια σκευάσματα κάθε χρόνο και στις φτωχότερες αλλά και στις ανεπτυγμένες δυτικές χώρες.
Κατασχέσεις σε 20.7 εκατ. φάρμακα το 2015
Για παράδειγμα, η επιχείρηση Πανγαία της Ιντερπόλ, έκανε κατάσχεση το 2011 σε  2.4 εκατομμύρια πλαστά και παράνομα φάρμακα. Το 2015, ο αριθμός των κατασχέσεων έφτασε στα 20.7 εκατ. Δεκαπλασιάστηκε, δηλαδή, μέσα σε μια πενταετία.
Κάθε είδος φαρμάκου μπορεί να κυκλοφορεί σε πλαστή απομίμηση από τους επιτήδειους. Αντιβιοτικά, εμβόλια, αντικαρκινικά φάρμακα, φάρμακα για τον HIV, σχεδόν τα πάντα.
Στην «καλύτερη» περίπτωση αυτά τα σκευάσματα δεν περιέχουν καθόλου ή περιέχουν ελάχιστη από την ενεργή ουσία. Στην χειρότερη, όμως, η "βιομηχανία" πλαστών φαρμάκων προμηθεύει τον κόσμο, αλλά και νοσοκομεία με «φάρμακα» που μπορούν να γίνουν θανατηφόρα δηλητήρια.
topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου