Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Οι δήμοι εξακολουθούν να πληρώνουν για Digea!..

Μπορεί ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης να επιμένει πως είναι «παράνομη» η ενίσχυση μιας ιδιωτικής εταιρείας, όπως η Digea, από τους δήμους, οι οποίοι πληρώνουν από...

την τσέπη των δημοτών για την τοποθέτηση αναμεταδοτών, στο υφιστάμενο ωστόσο ψηφιακό τηλεοπτικό χάος δεν φαίνεται να υπάρχει εναλλακτική. 

Οι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα πιέζουν τους δήμους και, εφόσον δεν δίνεται κεντρικά λύση στο μεγάλο πρόβλημα των λεγόμενων «λευκών περιοχών», οι δήμοι αναλαμβάνουν τις δικές τους πρωτοβουλίες. Το πρόσφατο παράδειγμα του Δήμου Ζαγορίου δείχνει πώς ακριβώς γίνεται η διαδικασία. 

Ο δήμος ανέθεσε σε ιδιώτη τεχνικό της περιοχής να μετατρέψει τους αναλογικούς δημοτικούς αναμεταδότες σε ψηφιακούς, έναντι δαπάνης 7.000 ευρώ. Η ιδιωτική Digea έχει ήδη παραχωρήσει στον δήμο τον αναγκαίο δορυφορικό δέκτη, που τοποθετείται στο «κέντρο εκπομπής» του δήμου και με τον οποίο θα κωδικοποιηθεί το ψηφιακό σήμα. 

Ο τεχνικός που ανέλαβε την εργασία θα πρέπει να τοποθετήσει σε κάθε αναλογικό αναμεταδότη το modular «video to RF». Η παραπάνω διαδικασία περιγράφεται αναλυτικά στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και είναι πανομοιότυπη με δεκάδες άλλες αποφάσεις δήμων σε όλη τη χώρα, που συνεργάζονται ήδη με την Digea για τη μετατροπή του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό μέσω των ιδιόκτητων αναμεταδοτών...


typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου