Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών - Στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Το ετήσιο συνέδριο της «Δελφοί Οικονομικού Φόρουμ», θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, Ελλάδα μεταξύ της 25ης και της 28η Φεβρουαρίου, 2016. ....

Η αποστολή μας είναι να κινητοποιήσει την καλύτερη ομάδα των ανθρώπων από την πνευματική ελίτ της Ελλάδα από τον κόσμο της διακυβέρνησης, των επιχειρήσεων και της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και κορυφαία ηγέτες σκέψης από το εξωτερικό, προκειμένου να συμβάλει σε ένα πλαίσιο πολιτικής που θα προλειάνουν το έδαφος για την Ελλάδα του κοινωνικο-οικονομική μεταμόρφωση και αναγέννηση.
Η πρωτοβουλία αυτή θα συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενοι, τόσο από ιδιωτικές όσο και στο δημόσιο τομέα, σε μια προσπάθεια για την αντιμετώπιση μακροπρόθεσμων προκλήσεων για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, και να ανταποκριθεί με αποτελεσματικές λύσεις.
Ενώ η παγκόσμια οικονομική και κοινωνικό περιβάλλον αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, η Ελλάδα πρέπει να διαχειριστεί τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, καθώς έθεσε τα θεμέλια για εκτεταμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να καθορίσουν τελικά τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.
Η σύλληψη ενός τόσο αναγκαία στρατηγική για το μέλλον, συνεπώς, λαμβάνει χώρα σε δυσμενείς συνθήκες που μεταφέρουν πολύ έντονα μερικές από τις νέες προκλήσεις στο κατάστημα για τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 
Οι προκλήσεις αυτές κατά κύριο λόγο βρίσκονται στην ανάγκη να διατηρηθεί η οικονομία, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει ανάγκη για θεσμικές μεταρρυθμίσεις, η διαχείριση του θέματος της μετανάστευσης και η ανάγκη για την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων, όπως τα δημογραφικά στοιχεία της γήρανσης του πληθυσμού.
Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει την ικανότητά του να ανταποκρίνεται με αποτελεσματικές λύσεις σε αυτές τις προκλήσεις.
delphiforum.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου