Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ψήφισμα Πανελλαδικού Κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες»

Την Κυριακή 24/1 μέλη της κίνησής μας πήγαν στη Λάρισα, όπου συμμετείχαν στην απευθείας διάθεση προϊόντων που πραγματοποίησαν οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας.....

Μαζί συμμετείχαν και μέλη των αντίστοιχων εθελοντικών κινήσεων του Βόλου, της Κατερίνης και των Τρικάλων.
Ήταν μια ουσιαστική συνέργεια αλληλεγγύης, με σκοπό να τονίσουμε ξανά σε όλους ότι εμείς στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι στις μεθοδεύσεις και τις διώξεις.

Μετά το πέρας της διάθεσης, ακολούθησε σύσκεψη στην οποία συζητήθηκε (εκτός των άλλων θεμάτων του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες») και το θέμα της ενεργής υποστήριξής μας στους αγρότες παραγωγούς, σε ότι αφορά και τα χρονίζοντα προβλήματά τους που σχετίζονται άμεσα με το δικό μας κίνημα αλλά και όλα τα υπόλοιπα για τα οποία βρίσκονται αυτές τις ημέρες αγωνιζόμενοι στους δρόμους.
Εκδόθηκε Ψήφισμα αλληλεγγύης για τους αγρότες, το οποίο σας στέλνουμε. Το ψήφισμα συνυπογράφει και η εθελοντική ομάδα της Κέρκυρας, που για πρακτικούς λόγους στάθηκε αδύνατο να έρθουν μέλη της στη Λάρισα. Ακολούθως, όλα μαζί τα μέλη των εθελοντικών ομάδων μετέβησαν στο μπλόκο της Νίκαιας, όπου συναντήθηκαν με τους αγρότες, τους παρέδωσαν το Ψήφισμα και συζήτησαν μαζί τους.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 14.00 στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς Λάρισας τα μέλη του Πανελλαδικού Κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» που πραγματοποιούμε τα τελευταία χρόνια τις συγκεκριμένες δράσεις ακηδεμόνευτα και μακριά από συστημικές λογικές και στηρίζουμε έμπρακτα την αγροτική οικογένεια και τους μικροπαραγωγούς παρέχοντας απευθείας στους καταναλωτές ελληνικά προϊόντα:
·        Δηλώνουμε ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγρότες που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και φορολογικό και θεωρούμε ότι τέτοια μέτρα, όπως και ο νόμος 4264/14 και άλλα που σχεδιάζονται τους απομακρύνουν από τη γη τους.
·        Στέλνουμε μήνυμα ότι ενδιαφερόμαστε έμπρακτα για την ενίσχυση και την ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής.
·        Θεωρούμε ότι οι αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες» δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς τους παραγωγούς, όπως και αντίστροφα, γιατί αποτελούν την εναλλακτική πρόταση στο στραγγαλισμό του αγροτικού εισοδήματος.
·        Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά τους να διαθέτουν απευθείας και ακηδεμόνευτα τα προϊόντα τους στους καταναλωτές.

«Ενεργοί Πολίτες Λάρισας»
«Άνωση – Εθελοντές Βόλου»
«Κάστρο Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας»
«Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας»
                            «Δίκτυο Αλληλεγγύης για όλους – Χωρίς Μεσάζοντες, Τρίκαλα»
   «Ομάδα Παράκαμψης Μεσαζόντων του Εναλλακτικού Εργαστηρίου Κέρκυρας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου