Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΑΝΔΡΕΚΑ: Σχετικά με την Αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών Φωκίδας

Όπως είναι ήδη γνωστό, μετά το προσχέδιο Αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ν. Φωκίδας που προβλέπει την κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Γραβιάς και Δελφών αλλά και των Αστυνομικών Σταθμών Γαλαξειδίου και Ερατεινής,....
απέστειλα την υπ’ αριθμ. πρωτ. 29/4/3-12-2015 Ανοιχτή Επιστολή μου προς τον Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα, η οποία δημοσιεύθηκε στον τύπο και στην οποία εξέθετα αναλυτικά θέσεις και επιχειρήματα προκειμένου να μην καταργηθούν οι προαναφερόμενες Αστυνομικές μονάδες της Φωκίδας.
Στη συνέχεια την Επιστολή μου αυτή παρέδωσα σε Περίληψη στον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή της Ν.Δ, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, ώστε να την καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ερώτηση.
Επί της Κοινοβουλευτικής αυτής Ερώτησης ο αρμόδιος Υπουργός απάντησε με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 7017/4/19052/28-12-2015 Απάντησή του στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι το προαναφερόμενο προσχέδιο Αναδιάρθρωσης καταρτίσθηκε κατόπιν προτάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας αλλά και της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας και παρουσιάστηκε στη Λαμία την 18η-11-2015 για διαβούλευση.
Αναφέρει, εξάλλου, ότι κατά την τελική απόφαση θα ληφθούν υπόψη οι πραγματικές ανάγκες και οι γεωγραφικές και άλλες ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής αλλά και όλες οι απόψεις, παρατηρήσεις, θέσεις και προτάσεις που έχουμε καταθέσει αρμοδίως, δεδομένου ότι το προσχέδιο εναντίον του οποίου στρεφόμαστε δεν αποτελεί οριστική απόφαση.
Κατόπιν όλων αυτών, καθίσταται σαφές ότι ο αρμόδιος Υπουργός βεβαιώνει ότι το θέμα παραμένει ανοικτό και ότι πριν τις τελικές αποφάσεις του σχετικά με τις κατά τόπους αλλαγές θα λάβει υπόψη του τις παρεμβάσεις μας και τα όσα κατατέθηκαν τόσο με τα αναλυτικά έγγραφα μου, όσο και όσα κατατέθηκαν από τους θεσμικούς φορείς, (Δήμο Δελφών, κ.λ.π).

Αναλυτικά η απάντηση του Αν. Υπουργού Δημοσίας Τάξεως, κ. Νίκου Τόσκα, έχει ως εξής:


1 σχόλιο:

  1. Είδες πόσα πράγματα μαθαίνει ο άνθρωπος όταν χάνει την καρέκλα...
    Αρχίζει την αλληλογραφία με υπουργεία, στέλνει δημοσιεύματα στα σάιτ , πάει χωρίς να έχει απαραίτητα πρόσκληση σε όλες τις βεγγερες, μαθαίνει που έχει αστυνομικά τμήματα η περιοχή και άλλα...
    Και φυσικα μαθαίνει και για πρώτη φορά πόσο κοστίζει το λίτρο η βενζίνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή