Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - Εκλογή Διευθυντών Α & Βθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Διευθυντές/ιες και Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων της Φθιώτιδας καλούνται στις 8 Γενάρη να «ψηφίσουν» για τους καινούριους Διευθυντές Εκπ/σης. Οι εκλογές αυτές είναι μέρος της αξιολογητικής διαδικασίας σύμφωνα με το Ν.4351/2015.   .....

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη δική της Αξιολόγηση, επιχειρεί να κάνει τους εκπ/κούς συνένοχους στη συνέχιση της εκπ/κής πολιτικής των προηγούμενων, ντύνοντας τις επιδιώξεις της με το μανδύα της δημοκρατικής διαδικασίας.
Ασχολείται με τα τυπικά και αφήνει απ’ έξω την ουσία. Και ουσιαστικά προβλήματα είναι το περιεχόμενο της Εκπ/σης και, κυρίως η οικονομική ολιγαρχία που το καθορίζει, έτσι ώστε να «παράγονται» ημιμαθείς, φτηνοί, ευέλικτοι εργαζόμενοι - γρανάζια στη μηχανή της κερδοφορίας της. Είναι το βάθεμα της φτώχειας στην εκπαίδευση και στους εκπαιδευτικούς. Αντικειμενικά, αυτά θα υπηρετήσουν και τα επόμενα στελέχη της εκπαίδευσης.     
Το ΠΑΜΕ Εκπ/κών αντιμετωπίζει πολιτικά και συνολικά τα ζητήματα της Εκπ/σης με μοναδικό γνώμονα το λαϊκό συμφέρον. Για τούτο έχει σταθερές θέσεις και τις παλεύει με συνέπεια. Συνεχίζοντας τη μέχρι τώρα στάση του απέναντι στην Αξιολόγηση, καλεί τους συναδέλφους «εκλέκτορες» της Φθιώτιδας να μη γίνουν οι ίδιοι αξιολογητές. Να μην πάρουν μέρος στη «διαδικασία» ή να «ρίξουν» άκυρο. 
Παραθέτουμε και την τοποθέτηση των αιρετών του ΠΑΜΕ Εκπ/κών για τις συνεδριάσεις ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ :
 
«Τοποθέτηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για τις συνεδριάσεις                       των ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ σχετικά με την επιλογή νέων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου, συνεχίζει την υλοποίηση του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου για την εκπαίδευση ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ (νέο σχολείο, «βέλτιστες πρακτικές», αξιολόγηση, δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας κλπ).
Στα πλαίσια αυτών των κατευθύνσεων εντάσσεται η αποστολή και ο ρόλος των στελεχών εκπαίδευσης, ο οποίος είναι να εφαρμόζουν αυτή την πολιτική. Για αυτό το ρόλο αξιολογούνται. Τα «πρώτα βιολιά», σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, είναι οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των νομών και οι Σχολικοί Σύμβουλοι.
Μετά το διορισμό των Περιφερειακών Διευθυντών, γίνεται προσπάθεια να δοθεί επίφαση δημοκρατίας στη διάτρητη διαδικασία κρίσης των Διευθυντών Εκπαίδευσης των Νομών. Το κύριο για μας είναι ο ρόλος των στελεχών, ανεξάρτητα από την όποια διαδικασία.
Γι αυτούς τους λόγους οι αιρετοί του ΠΑΜΕ δηλώνουμε ότι υλοποιούμε την πάγια θέση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στο ρόλο των διευθυντών εκπαίδευσης και ενάντια στην αξιολόγηση. Αρνούμαστε να γίνουμε αξιολογητές των πιο ικανών και προθύμων, των πιο ακριβοπληρωμένων στελεχών σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο, που αποστολή τους είναι να υλοποιήσουν την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών του λαού, των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Δεν βαθμολογούμε στις κρίσεις των διευθυντών εκπαίδευσης, βάζουμε παύλα (-).


Αθήνα, 19-12-2015»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου