Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Το παραμυθένιο χωριό της Ελβετίας Δείτε τις φωτογραφίες από τις «Πολλές πηγές»


To Lauterbrunnen είναι ένα χωριό στις Ελβετικές Άλπεις, βγαλμένο από... παραμύθι. Το χωριό έχει 2.500 κατοίκους εκ των οποίων το 20% είναι ξένοι και το όνομά του σημαίνει «πολλές πηγές» ή κατά άλλους «καθαρή άνοιξη» και όχι άδικα.....

Το χωριό βρίσκεται στην κοιλάδα Lauterbrunnen, μια από τις πιο βαθιές των Άλπεων, με πλάτος ενός χιλιομέτρου και περιλαμβάνει εκτός από το χωριό Lauterbrunnen, τα χωριά Wengen, Mürren, Gimmelwald, Stechelberg και Isenfluh. Τα χιόνια που λιώνουν τροφοδοτούν το ποτάμι που διαρρέει το χωριό δημιουργώντας ένα μοναδικό φυσικό τοπίο.
Οι πηγές που δημιουργούνται σε διάφορα μέρη του χωριού από το χιόνι συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο με πολλούς καταρράκτες σε όλο το χωριό. Ένας από τους πιο διάσημους καταρράκτες είναι το Staubbach, ο οποίος πέφτει από τα 300 μέτρα ενός βράχου και θεωρείται ένας από τους υψηλότερους καταρράκτες για extreme sports στην Ευρώπη.
Από το 1981 έως το 2010 το Lauterbrunnen είχε σύμφωνα με τις μετρήσεις κατά μέσο όρο 136,5 μέρες βροχής ή χιονιού το χρόνο το οποίο δημιουργούσε και αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα. Πράσινοι λόφοι, διάσπαρτα δέντρα και καταρράκτες δημιουργούν αυτό το μαγευτικό αποτέλεσμα με φόντο τα ψηλά βουνά.
Το χωριό διατηρεί παραδοσιακή αρχιτεκτονική και δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες ετησίως που θέλουν να περάσουν μερικές στιγμές χαλάρωσης στο αλπικό σκηνικό. Η τοπική οικονομία στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα, αλλά πολλοί είναι και οι κάτοικοι που διατηρούν επιχειρήσεις, καταστήματα εστίασης και παραδοσιακών προϊόντων.
Από ψηλά το χωριό μοιάζει ζωγραφισμένο με πινέλο από καλλιτέχνη και πραγματικά σε καλεί να το εξερευνήσεις αν μπορέσεις να κάνεις ένα ταξίδι στην Ελβετία.
Οι 72 συνολικά φοβεροί καταρράκτες του χωριού στην απομονωμένη κοιλάδα με τα πολύχρωμα αλπικά λιβάδια και τους παραδοσιακούς ξενώνες είναι σίγουρα μια από τις πολλές όμορφες γωνιές της Ελβετίας, ενώ η κοιλάδα Lauterbrunnen είναι μια από τις μεγαλύτερες περιοχές που αποτελούν διατηρητέο μνημείο της φύσης στην Ελβετία.
Δείτε εικόνες από το παραμυθένιο χωριό...
alp01alp02alp03alp04alp05alp06alp07
alp08
newsbeast

2 σχόλια:

  1. ΕΤΣΙ ΚΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
    ΘΑ ΦΚΙΑΞΕΙ ΤΗ ΣΟΥΒΑΛΑ
    ΟΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΚΑΝΕ
    ΔΑΝΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΔΑ ΧΩΡΙΟ ;
    ΣΑΝ ΤΗ ΛΑΚΚΟΥΒΑ ΕΙΝΑΙ
    ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΙΑ
    ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΝΕ
    Φ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή