Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη εσείς είχατε 51 μετακλητούς υπαλλήλους και ο Βερναρδάκης 2

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του στη συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό, συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν έκρυψε πως είναι «σκληρός νεοφιλελεύθερος».....
Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για «κομματικό κράτος» και διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η τρικομματική ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ προσλάμβανε στο δημόσιο με το σύστημα «4-2-1» και πως οι μετακλητοί έχουν μειωθεί στο μισό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ είπε: «Στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη είχατε 51 μετακλητούς υπαλλήλους και ο Χρ. Βερναρδάκης μόλις 2». «Δεν παραγνώρισα ποτέ ότι κάναμε διορισμούς με κομματικά κριτήρια», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους κομματικούς διορισμούς, ενώ δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα των μετακλητών στο γραφείο του.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «δεν συμφωνεί μικρή αύξηση των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να μην μειωθούν οι συντάξεις, και ενώ οι εργοδοτικοί φορείς συμφωνούν», κατέθεσε πρόταση για ιδιωτική ασφάλιση, πρότεινε εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που όπως είπε ο πρωθυπουργός «σημαίνει περικοπή των επικουρικών συντάξεων κατά 70%» και τέλος, πρότεινε συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών με τις επιδοτήσεις. «Θα είναι ευδιάκριτες πλέον οι ιδεολογικές διαφορές στον ελληνικό λαό», σημείωσε.
Ολόκληρη η δευτερολογία


«Ήσασταν εξαιρετικά νεοφιλελεύθερος. Σας ρώτησα αν συμφωνείτε με την πρόταση μας και τη συμφωνία με τους εργοδοτικούς φορείς και απαντήσατε ότι δεν συμφωνείτε με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών που οι ίδιοι οι εργοδότες συμφωνούν. Και καταθέσατε ως άποψη την ιδιωτική ασφάλιση, δηλαδή ο κόσμος να μην έχει να πληρώνει στα ταμεία και να πληρώνει ιδιωτική, προτείνατε εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, δηλαδή 70% περικοπές στις επικουρικές, προτείνατε μειώσεις στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, και συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ με τις επιδοτήσεις των αγροτών! Εμείς παλεύουμε να πάρουν τις επιδοτήσεις και εσείς προτείνατε να τις συμψηφίσουμε!», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Σας ευγνωμονώ ειλικρινά διότι ο διάλογος θα είναι καθάριος και οι ιδεολογικές διαφορές καθαρές. Σας είχα πει, δεν γίνεται και με τα μπλόκα και με τις ακραίες θέσεις των δανειστών. Σήμερα απαντήσατε ξεκάθαρα ότι οι απόψεις σας είναι ταυτόσημες με των δανειστών. Έχουμε αξιωματική αντιπολίτευση που ταυτίζεται με τις πιο ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις, που ταυτίζεται με το ΔΝΤ».
«Πάει πολύ να μας κάνετε και μαθήματα ηθικής και να μιλάτε για μετακλητούς υπαλλήλους. Την περίοδο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, το Γενάρη του 2015, οι μετακλητοί ήταν 1.197 αλλά σήμερα δεν υπερβαίνουν τους 640», είπε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Είχατε ως υπουργός 51 μετακλητούς, σήμερα ο κ. Βερναρδάκης έχει μόνο δύο. Για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μιλάτε;».
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο σύστημα 4-2-1 για τις τοποθετήσεις στο δημόσιο, που ίσχυε την περίοδο της τρικομματικής ΝΔ (4), ΠΑΣΟΚ (2), ΔΗΜΑΡ (1). «Απώτερος στόχος σας είναι να πείσει πως "όλοι είναι ίδιοι”. Δεν δεν είναι όλοι ίδιοι κ. Μητσοτάκη», είπε και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να διαψεύσει το σύστημα «4-2-1» με το οποίο γινόταν η στελέχωση του κράτους με μη αξιοκρατικές διαδικασίες. Επίσης ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν διαψεύδει ότι οι διοικητές των νοσοκομείων διορίζονταν με τον ίδιο τρόπο.
Ακόμη ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «πολύ κοντά στις εκλογές και ενώ έβλεπε την πολιτική αλλαγή» άλλαξε 251 διευθυντές των υπουργείων, προκειμένου να τοποθετήσει εκεί στελέχη φίλα προσκείμενα στο κόμμα του. «Δεν παραγνώρισα ποτέ ότι κάναμε διορισμούς με κομματικά κριτήρια. Δεν το έκρυψα και είχα ασκήσει κριτική στη λογική των ποσοστώσεων στις προσλήψεις. Εσείς έρχεστε και κάνετε τα ίδια και χειρότερα, για αυτό μην επικαλείστε διαφοροποίηση. Αυτό λέω και είμαι απολύτως σαφής», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
«Η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο που σταματά την κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης και ταυτόχρονα προβλέπει την δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Δημοσίων Υπαλλήλων και προβλέπει την θεσμοθέτηση του υπηρεσιακού Γενικού Γραμματέα, ώστε ανεξαρτήτως αλλαγής κυβέρνησης ή υπουργού να υπάρχει "θεσμική μνήμη" στην Δημόσια Διοίκηση. Εσείς δεν το τολμήσατε, θα στηρίξετε αυτήν την μεταρρύθμιση; Δεν θα το κάνετε γιατί δεν είστε ούτε μεταρρυθμιστής, 'γιαλαντζί' μεταρρυθμιστής είστε» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου