Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Νέες αντικειμενικές μειωμένες έως και 25%


Έτοιμες οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες και θα ισχύσουν αναδρομικά από τις 21 Μαΐου του 2015......

Όπως αναφέρει η Ημερησία οι νέες αξίες στις περισσότερες περιοχές θα είναι μειωμένες από 5% έως 25%, ενώ σε κάποιες περιοχές όπου οι αντικειμενικές βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τις εμπορικές τιμές θα υπάρξει αύξηση των τιμών.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα αυξηθούν οι τιμές ζώνης στις λεγόμενες «φθηνές» περιοχές όπως το Κερατσίνι, τη Νίκαια, τη Δραπετσώνα, το Ιλιον που οι αντικειμενικές αξίες υπολείπονται των εμπορικών καθώς η κυβέρνηση για συμβολικούς και πολιτικούς λόγους δεν θέλει να επιβαρύνει τις κοινωνικές ομάδες σε αυτές τις περιοχές που ήδη δοκιμάζονται από την κρίση.
Αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες θα υπάρξουν σε ελάχιστες περιπτώσεις και κυρίως σε περιοχές όπου υπάρχει έντονη τουριστική δραστηριότητα, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη. Οι τιμές που θα ανακοινωθούν θα είναι προσωρινές καθώς θα ισχύσουν μέχρι και το τέλος του 2016. Από το 2017 το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων θα αντικατασταθεί από ένα νέο που θα ακολουθεί την πορεία των εμπορικών τιμών και θα επιτρέπει την αυτόματη αναπροσαρμογή των τιμών με βάση τις οποίες θα φορολογούνται τα ακίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου