Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

"Το 2016 η τάση θα είναι ανοδική για τον Δήμο Δελφών"

Με την αθρόα παρουσία πολλών δημοτών του Δήμου Δελφών, στοιχείο που τεκμηριώνει και την επιτυχία που γνώρισε η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Δελφών στο Πνευματικό Κέντρο της Άμφισσας.....

Παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία της χώρας γενικότερα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ειδικότερα η προσέλευση πολλών κατοίκων της περιοχής καθώς και νυν και πρώην αυτοδιοικητικών από ένα ευρύ φάσμα συνδυασμών και παρατάξεων παρείχε ένα μήνυμα αισιοδοξίας κι ενότητας για την πορεία της κατάστασης στην περιοχή της Παρνασσίδας και προσδοκιών ταυτόχρονα για αναστροφή του κλίματος, τη σταθερότητα και την τροχοδρόμηση μιας νέας αναπτυξιακής τροχιάς σε όλο το Δήμο Δελφών.
Τη μεγάλη προσφορά της Φιλαρμονικής ορχήστρας της Άμφισσας, που αποτελεί ένα από τα διαχρονικά σύμβολα της πρωτεύουσας της Φωκίδας και που "έντυσε" μουσικά τη χθεσινή εκδήλωσε επέλεξε να τιμήσει φέτος η δημοτική Αρχή. Κι αυτή η τιμή ενσαρκώθηκε μέσα από τη βράβευση δύο μουσικών με πολλές δεκαετίες προσφοράς στη μουσική και πολιτιστική ζωή της πόλης, του Λεωνίδα Ξηρού και του Στ. Μαρτίνου.
Στην προσφώνησή του ο Δήμαρχος Δελφών εξήρε την αναγκαιότητα ενότητας όλων των δυνάμεων του δήμου ως αναγκαία συνθήκη για εξισορρόποηση κι ανάταση της αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής κι εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η νέα χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη σε όλα τα επίπεδα για το δήμο και τους δημότες του. "Σημασία δεν έχει το σημείο, αλλά η τάση. Κι η τάση για το Δήμο Δελφών είναι ανοδική και τέτοια θα παραμείνει" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο Θαν. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι αποτελεί επιλογή για τη δημοτική Αρχή να μην απαντά σε πιθανές κακόβουλες κριτικές που εκτοξεύονται από διάφορες κατευθύνσεις και ζήτησε την κατανόηση και τη συγκατάβαση των πολιτών στις περιπτώσεις που οι άνθρωποι του δήμου δεν μπορούν να είναι παρών σε καθένα από τα πολλά μέτωπα που καλείται να καλύψει ο δήμος σε καθημερινή βάση, ιδίως σε μια εποχή ασφυκτικού περιρισμού μέσων και πόρων που διέπει την Τ.Α. σε όλο το εύρος και πλάτος της επικράτειας.
Χαρακτήρισε δε τη νέα χρονιά ως σημαντικό έτος για το Δήμο Δελφών, καθώς αυτός διεκδικεί στρατηγικά κι οργανωμένα σημαντικά πράγματα για την Παρνασσίδα στη βάση ολοκληρωμένου σχεδίου, ενώ έμφαση έδωσε στον τομέα του πολιτισμού, πυλώνα ανάπτυξης για τη σύνολη περιοχή των Δελφών που προσιδίαζε, άλλωστε, στα χαρακτηριστικά της χθεσινής εκδήλωσης.
Στο πεδίο ειδικότερα αυτό υπογράμμισε πως ο Δήμος Δελφών έχει την ευκαιρία και την υποχρέωση ως θεματοφύλακας της ιδέας και του πολιτιστικού φορτίου και βάρους που περικλείουν οι Δελφοί να διαφυλαχθεί και να προαχθεί το πολιτιστικό κι αναπτυξιακό αυτό κληροδότημα με το οποίο είναι προικισμένη ολόκληρη η Παρνασσίδα, επιφυλάσσοντας στο πρίσμα αυτό ξεχωριστή σημασία στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 από το Δήμο Δελφών και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εκθειάζοντας τη συνεισφορά των εθελοντών και εξαίροντας τη σημασία του όλου εγχειρήματος για την περιοχή.
ΠΗΓΗ: amfissaface.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου