Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ "ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ KAI ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΜΕ (ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του  Ορέστη  Τσάρκου

*ΣΟΚ  ΜΕ  ΤΟ  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ !ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ  ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ  ΖΗΤΑΝΕ  ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.

*ΠΡΟΒΛΗΜΑ  ΚΑΙ  ΜΕ  ΤΟ  ΔΕΥΤΕΡΟ  ΠΟΘΕΝ  ΕΣΧΕΣ  ΣΤΑΘΑΚΗ. ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ.

*ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ  2  ΕΚΑΤ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.

*ΓΙΑ  ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ  ΚΑΙ  ΞΕΠΛΥΜΑ  ΒΡΩΜ ΧΡΗΜΑΤΟΣ  Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ.

*ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Ο  ΦΙΛΗΣ  ΕΨΑΛΕ ΑΠΕΞΩ  ΤΟ " ΠΙΣΤΕΥΩ"  ΣΤΟ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ.

ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΕΙΔΗΣΗ  ΓΙΑ  ΘΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑΣ...
*ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ....ΚΟΨΙΜΟ  ΤΣΙΓΑΡΟΥ  ΚΑΙ  4  ΤΡΟΦΕΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ  ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ......



ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Απαιτήσεις-σοκ από τους δανειστές για το ασφαλιστικό -Αδιανόητες περικοπές

Απαιτήσεις-σοκ για το ασφαλιστικό εγείρουν οι δανειστές κόβοντας τις ελπίδες της κυβέρνησης για ήπια προσαρμογή.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά των δανειστών δεν έχει καθόλου πεισθεί ότι οι περικοπές του 1,8 δισ. ευρώ μπορούν να προέλθουν μόνο από κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών.
Ετσι έχουν καταθέσει – σύμφωνα με το Mega – τρία σενάρια το ένα χειρότερο από το άλλο.
Σενάριο 1: Να γίνει περικοπή -6% σε όλες τις συντάξεις από πρώτο ευρώ
Σενάριο 2: Να γίνουν περικοπές -15% στις συντάξεις πάνω από 800 ευρώ
Σενάριο 3: Να γίνουν περικοπές της τάξης του 30% (!) στις άνω των 1.000 ευρώ συντάξεις. Οπως υποστηρίζουν οι δανειστές, «μόνο έτσι βγαίνει ο λογαριασμός». Δεδομένου ότι το τρίτο σενάριο θεωρείται και από τους ίδιους... ακραίο, προσανατολίζονται κυρίως στο δεύτερο σενάριο.
Επιπλέον οι εκπρόσωποι των δανειστών – με το ΔΝΤ να έχει την πιο σκληρή θέση – θεωρούν ότι το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών πρέπει να πέσει από το 75% που είναι σήμερα σε ένα ποσοστό μεταξύ 45-55%. Οπως επιχειρηματολογούν, αυτά τα ποσοστά ισχύουν στις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης και δεν θα είναι εύκολο για εκείνες που θα ψηφίσουν για την βοήθεια στην Ελλάδα να δεχθούν να υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό αναπλήρωσης.
Τέλος, οι δανειστές φέρεται να απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης για ενιαίο μισθολόγιο καθώς λένε ότι δεν συνδέεται με την παραγωγικότητα.

***********************
«Τρύπιο» και το δεύτερο «πόθεν έσχες» Σταθάκη - Η Βουλή ανοίγει λογαριασμούς

Τους τραπεζικούς λογαριασμούς του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη αποφάσισε να αναθέσει στους ορκωτούς λογιστές μετά την αντιπαραβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάσταση, που κατέθεσε από το 2011 και μετά, η Επιτροπή «πόθεν έσχες».
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως υπήρξαν σημαντικές διαφορές και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία. Οπως διαπιστώθηκε υπήρχαν σημαντικές αποκλίσεις από την αρχική του επίσημη δήλωση του υπουργού, που δεν περιορίζεται μόνο στο 1 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Γιώργο Βαρεμένο, εντοπίστηκαν αποκλίσεις και σε άλλες τραπεζικές καταθέσεις, αλλά και σε συμμετοχές σε ακίνητα.
Σταθάκης: Οι λογαριασμοί ήταν της μητέρας μου, τα ακίνητα της συζύγου μου
Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης σε γραπτή του δήλωση, υποστήριξε ότι οι επίμαχοι λογαριασμοί ήταν της μητέρας του και ο ίδιος συνδικαιούχος μέχρι το 2013 για να αποσυρθεί την επόμενη χρονιά. Ως προς τα ακίνητα, δικαιολογείται ότι οι παραλείψεις αφορούν αγροτεμάχια της συζύγου του. Νωρίτερα, ο υπ. Οικονομίας δήλωνε: «Ουδέν σχόλιο, να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες».
Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης
Κυβερνητικές πηγές, χωρίς να θέλουν να κατονομαστούν, σχολίασαν την είδηση με το εκ νέου προβληματικό «πόθεν έσχες» του υπουργού, λέγοντας:
«Δεν υπάρχει θέμα Σταθάκη, ο έλεγχος είναι θεμιτός». 
"Mega ψέμα" χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα ότι είναι κάτοχος δεκάδων σπιτιών ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα προσπαθούσε να απαντήσει αν η Ν.Δ. δεν οικειοποιούνταν αυτό το «Mega ψέμα». Ο Γ. Σταθάκης κατέθεσε στην Βουλή τα στοιχεία που τον φέρουν ως ιδιοκτήτη τεσσάρων ακινήτων, τριών στα Χανιά από κληρονομιά κι ενός διαμερίσματος στην Αθήνα με την σύζυγό του. Ο υπουργός Οικονομίας «αποκάλυψε» στην συνέχεια ότι ως ΕΝΦΙΑ η σύζυγός του για τα 37 αγροτεμάχια που κατέχει πλήρωσε συνολικά … 37 ευρώ.
Ο Γ. Σταθάκης σχολίασε ότι τα 37 αγροτεμάχια της συζύγου του, τα οποία κληρονόμησε και για τα οποία βρίσκεται σε αντιδικία στα δικαστήρια από το 2004, έγιναν στα δημοσιεύματα ακίνητα και σπίτια. Ο υπουργός Οικονομίας εμφανίστηκε βέβαιος ότι τόσα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην επικαιρότητα έχουν ψάξει για όλα του τα στελέχη και παρατήρησε ότι «δεν έχουν βρει τίποτα, ούτε ένα ψεγάδι».
Ο Γ. Σταθάκης επισήμανε ότι η οικογένειά του είναι εύπορη σημειώνοντας μάλιστα τις διαδοχικές δηλώσεις του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκη, για την οικογένειά του και τον ίδιο. Στην συνέχεια ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι ντρέπεται που τα στελέχη της Ν.Δ. διολισθαίνουν σε πρακτικές υιοθέτησης αυτών των ψεμάτων και τα κάλεσε «να προστατεύσετε τον πολιτικό βίο από τις λαθροχειρίες και τα ψέματα».


*********************

Κατασχέσεις 2 εκατ. από τραπεζικούς λογαριασμούς πρώην υπουργών

Πόθεν Έσχες


Την κατάσχεση 1.800.000 ευρώ από τον λογαριασμό πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και άλλα 150.000 από λογαριασμό υπουργού της ΝΔ αποφάσισε το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς τα δύο πολιτικά πρόσωπα δεν μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν στα «πόθεν έσχες».
Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο πρώην υπουργοί, από τους λογαριασμούς των οποίων θα γίνουν οι κατασχέσεις, είναι ο Γιάννης Ανθόπουλος και ο Αριστείδης Τσιπλάκος.
Επιπλέον η Επιτροπή έλαβε απόφαση στην συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας να ασχοληθεί με τα προβλήματα, που προέκυψαν από τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου και του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου.

****************************

Για τα κακουργήματα φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος διώκεται ο Αλέξης Μητρόπουλος

Αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη, είναι πλέον ο καθηγητής και πρώην αντιπροέδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.
Η διαδικασία της απαγγελίας των κατηγοριών έγινε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟΥ που αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής προ 16 ετών, όταν, όπως καταγγέλθηκε, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή με τη φοροδιαφυγή να αγγίζει τα 427.000 ευρώ.
Το ποσό πλέον με τις προσαυξήσεις που φέρεται να οφείλει ο Αλέξης Μητρόπουλος είναι στα 940.000 ευρώ

**********************

Ο Φίλης πήγε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και έψαλε απ' έξω το «Πιστεύω»

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο βρέθηκαν την Δευτέρα ο υπουργός Παιδέιας Νίκος Φίλης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης και ένας υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.
Εκπροσωπούσαν την κυβέρνηση στη μεγάλη θρονική εορτή της Ορθοδοξίας, του Αποστόλου Ανδρέα.
Ωστόσο αυτός που κατάφερε να κλέψει την παράσταση ήταν ο κ.Φίλης. Σύμφωνα με τον Βηματοδότη ο υπουργός Παιδείας στη Θεία Λειτουργία στο Πατριαρχείο ζήτησε και είπε το «Πιστεύω» (ψάλλοντας μάλιστα και λέγοντάς το απ' έξω).
Υπενθυμίζεται πως οι κκ Μπόλαρης και Αμανατίδης είναι θρησκευόμενοι πολιτικοί, έδωσαν θρησκευτικό όρκο και πάνε τακτικά στην εκκλησία. Αντίθετα ο κ.Φίλης είχε δώσει πολιτικό όρκο, είχε δηλώσει ότι σκόπευε να καταργήσει το μάθημα των Θρησκευτικών και να το αντικαταστήσει με ένα μάθημα Θρησκειολογίας.

***************************
Όλοι οι καπνιστές θα πρέπει να το διαβάσουν: Αυτές οι 4 τροφές μπορούν να καθαρίσουν τους πνεύμονές  από τη νικοτίνη και την πίσσα

Το κάπνισμα είναι μία φοβερή και συχνά θανατηφόρα συνήθεια. Ωστόσο, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα ότι υπάρχουν τρόφιμα και συστατικά, τα οποία μπορούν να καθαρίσουν τους πνεύμονες σας, από τις βλαβερές χημικές ουσίες που προσλαμβάνετε από το τσιγάρο, μέσω του καπνίσματος.
Εάν καπνίζετε, λοιπόν, παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τρόφιμα και συστατικά τροφίμων, που θα καθαρίσουν τους πνεύμονές σας, αλλά και θα σας βοηθήσουν να τους  διατηρήσετε υγιείς:
1. Σελήνιο
Πρόκειται για ιχνοστοιχείο, το οποίο υπάρχει ως συστατικό μέσα στις τροφές (στα καρύδια, κυρίως τα καρύδια Βραζιλίας, τα ψάρια (σαρδέλα), τα θαλασσινά, τα εντόσθια (νεφρά και συκώτι) και το κρέας) ή μπορείτε να το λάβετε ως συμπλήρωμα διατροφής. Το ένζυμο το οποίο παράγει το σελήνιο διεγείρει τη βιταμίνη Ε και επιτρέπει την ενίσχυση της προστατευτικής μεμβράνης του πνεύμονά σας.
2. Σκόρδο
Το σκόρδο ανήκει στις υπερ-τροφές. Έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου και του καθαρισμού των πνευμόνων. Τους αναζωογονεί και τους κρατά καθαρούς και υγιείς!
3. Τζίντζερ
Το τζίντζερ καθαρίζει και απολυμαίνει τους βρόγχους των πνευμόνων. Επίσης, έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.
4. Φράπα (Πομέλο)
Αυτά τα εσπεριδοειδή περιέχουν αντιοξειδωτικά που μπορούν να καταπολεμήσουν τον καρκίνο.

O.T             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου