Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (με δυο λόγια) που "αλιεύσαμε" από τον ηλεκτρονικό τύπο και που δεν θα δείτε καθόλου η θα δείτε στα ψιλά των επισήμων ΜΜΕ (εικόνες και βίντεο)


Του  Ορέστη Τσάρκου

*ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΗΣ  25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΧΩΡΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΕ  ΒΑΡΥΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΔΕΙΤΕ  ΤΑ  ΟΛΑ  ΣΕ  ΕΝΑ  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!

*ΕΝΑ ΣΤΑ  ΔΥΟ  ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ  ΖΕΙ ΜΕ ΤΗ  ΣΥΝΤΑΞΗ  ΤΟΥ  ΠΑΠΠΟΥ....

*Ο ΓΙΩΡΓΟΣ(ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΝΤ  ΚΑΙ  ΓΥΡΙΣΕ  ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ  ΤΩΝ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ..ΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ  ΤΟ  ΕΙΠΕ?

*ΤΙ ΕΙΠΕ  Ο  ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΤΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ  ΚΑΙ  ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ?

*¨ΜΠΑΜΠΑ  ΜΟΥ¨ ΕΝΑ  ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΩΝ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

"ΠΑΙΖΕΙ  ΣΑΞΟΦΩΝΟ  ΤΗΝ  ΩΡΑ  ΠΟΥ  ΕΓΧΕΙΡΙΖΟΤΑΝ!!!

ΚΑΙ  Η  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΜΑΣ  ΕΙΔΗΣΗ....
*ΟΙ  ΤΡΟΦΕΣ  ΜΕ  ΤΑ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΑΛΛΑ  ΚΑΙ  ΕΚΕΙΝΕΣ  ΜΕ  ΤΑ  ΛΙΓΟΤΕΡΑ  ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ........

ΔΕΙΤΕ  ΤΑ  ΟΛΑ  ΣΕ  ΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!!ΔΕΙΤΕ  ΤΟ  ΟΛΟΚΛΗΡΟ.
"Τhis is a coup": Πώς από τις ελπίδες της 25ης Ιανουαρίου η χώρα επέστρεψε σε νέο και βαρύτερο Μνημόνιο (βίντεο)



Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ


Ένα αξιόλογο 65λεπτο ντοκιμαντέρ με τίτλο «This is a coup» (αυτό είναι ένα πραξικόπημα) δημιούργημα του όχι εχθρικού προς την ελληνική  κυβέρνηση Πολ Μέισον μπόρεσε να αποκρυσταλλώσει ότι συνέβει στο διάστημα των επτά πρώτων μηνών της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ


Ο βρετανός δημοσιογράφος κατέγραψε όλο το παρασκήνιο που οδήγησε σε οδυνηρές, για τον λαό αποφάσεις και ενέργειες, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

- ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για τον... έντιμο συμβιβασμό. «Νομίζω πως χάσαμε χρόνο. Στο τέλος μας τελείωσαν τα χρήματα και οι δυνάμεις» παραδέχεται ο πρωθυπουργός και προσθέτει ότι «αν το ήξερα αυτό, Θα είχα πάρει πιο γενναίες αποφάσεις από την αρχή».



*****************

Ένα στα δύο νοικοκυριά ζει με τη «σύνταξη του παππού»

Φυτοζωώντας


Το 52% των νοικοκυριών ζει με κύρια πηγή εισοδήματος τη «σύνταξη του παππού», σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία. Στο μεταξύ οι δανειστές ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να «σφίξει κι άλλο τα λουριά» στο συνταξιοδοτικό, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει δεσμευτεί ωστόσο ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις,

****************

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ «Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ» Νεα επίθεση Δήμητρας  Λιάνη: Ο Γιώργος πήγε στο Χάρβαρντ και γύρισε εντολοδόχος των Αμερικανών


Νέα επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε η Δήμητρα Λιάνη.
Μιλώντας το πρωί στο MEGA είπε «όταν πήγε στο Χάρβαρντ για κάποιο σεμινάριο για ηγέτες γύρισε άλλος άνθρωπος, εντολοδόχος των αμερικανικών υπηρεσιών».
«Είναι πολύ σοκαριστικό για έναν πατέρα να βλέπει τον γιο του να περνάει στην αντίπερα όχθη» ανέφερε μιλώντας για την αντίδραση του Ανδρέα Παπανδρέου όταν έμαθε για την αλλαγή αυτή.
«Αυτό το διαπίστωσε ο Ανδρέας όταν διάβασε το non paper που του εστάλη και αυτό τον πήγε πίσω στην υγεία του» συμπλήρωσε η κυρία Λιάνη, στην πρωινή εκπομπή όπου είχε προσκληθεί με αφορμή το βιβλίο της με τίτλο «Η Οργή του Ανδρέα».



**************

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας θυμήθηκε τη Δραπετσώνα δύο ημέρες πριν από το ξεπούλημα


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στην επίσκεψη Τσίπρα στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Ο Αλ. Τσίπρας θυμήθηκε το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα δυο μέρες πριν το ξεπούλημα του Λιμανιού του Πειραιά, μόνο και μόνο για να χρυσώσει το χάπι αυτού του μεγάλου εθνικού εγκλήματος, για το οποίο ο ίδιος είναι υπεύθυνος και ότι και να κάνει δεν θα αποφύγει να λογοδοτήσει.

*******************************
«Μπαμπά μου»: Ένα βίντεο - αφύπνιση για τη βία κατά των γυναικών


Ένα πεντάλεπτο βίντεο καλεί τους μπαμπάδες να υιοθετήσουν στάση μηδενικής ανοχής στη βία κατά των γυναικών.


«Μπαμπά μου, σ’ ευχαριστώ πολύ που με πρόσεχες. Παρότι δεν έχω ακόμη γεννηθεί, ξέρω ότι κατέβαλες υπεράνθρωπες προσπάθειες… Μπαμπά μου, θα γεννηθώ κορίτσι. Σε παρακαλώ, κάνε ό,τι μπορείς, ώστε αυτό να μην παραμείνει ο μεγαλύτερος κίνδυνος από όλους... »
Το #DearDaddy είναι η παράκληση ενός αγέννητου ακόμη κοριτσιού προς τον μπαμπά του, να το σώσει από τη σεξουαλική βία, όποια στιγμή και αν εμφανιστεί στη ζωή του -στα 14, στα 21, στον έρωτα, στον γάμο- και όποιο «πρόσωπο» και αν έχει.


Επί της ουσίας, είναι ένα κάλεσμα αφύπνισης προς τους πατεράδες όλου του κόσμου για τη βία κατά των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία.
Όπως γράφει «Independent», σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μια στις τρεις γυναίκες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν φυσική ή σεξουαλική βία έστω μία φορά κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Κάθε χρόνο 85.000 γυναίκες πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε Αγγλία και Ουαλία.


Το φιλμάκι δημιουργήθηκε από τη φιλανθρωπική οργάνωση CARE International που απαριθμεί 14 χώρες - μέλη και μέχρι σήμερα έχει πάνω από 2,7 εκατομμύρια προβολές στο youtube.


Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε από το Care Norge ( Νορβηγία).



***************

Παίζει σαξόφωνο την ώρα που οι γιατροί τον εγχειρίζουν στο κεφάλι για όγκο [BINTEO]


Όταν ο 27χρονος Κάρλος Αγκιλέρα διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και υποβλήθηκε σε επέμβαση. Οι γιατροί ωστόσο ήταν πεπεισμένοι από την πρώτη στιγμή ότι όχι μόνο θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αλλά και ότι η διαδικασία δεν θα επηρεάσει την ικανότητά του να παίζει μουσική.
Η διαδικασία ξεκίνησε με τους χειρούργους ναι ζητούν από τον 27χρονο να μετρήσει από το 1 στο 10, ενώ χρησιμοποιώντας ηλεκτρόδια, «ενεργοποιούσαν» τον εγκέφαλό του. Το επόμενο βήμα ήταν να διαβάσει κείμενα από ένα χαρτί και στο τελικό στάδιο του ζήτησαν να παίξει μουσική με το σαξόφωνό του.
«Αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος να κάνουμε την επέμβαση χωρίς να βλάψουμε το τμήμα του εγκεφάλου του που εμπλέκεται στη μουσική "γλώσσα"» εξηγεί ο επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας.


***********************



Ποιες τροφές έχoυν τα περισσότερα αλλά και τα λιγότερα φυτοφάρμακα (λίστα)


Νέα στοιχεία προκύπτουν από έρευνες που γίνονται παγκοσμίως για τη χρήση των φυτοφαρμάκων στην καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών και για τις επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών.
Τα φυτοφάρμακα μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία, αν δεν πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε, προτού τα καταναλώσουμε.
Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερες επικίνδυνες ουσίες.
Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα:
Μήλα
Ροδάκινα
Νεκταρίνια
Φράουλες
Σταφύλια
Σέλερι
Σπανάκι
Κόκκινες πιπεριές
Αγγούρια
Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)
Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα λιγότερα φυτοφάρμακα:
Αβοκάντο
Καλαμπόκι
Ανανάς
Λάχανο
Αρακάς κατεψυγμένος
Κρεμμύδια
Σπαράγγια
Μάνγκο
Παπάγια
Ακτινίδια
Μελιτζάνες
Γκρέιπφρουτ
Πεπόνι
Κουνουπίδι
Γλυκοπατάτες
Πηγή: ewg.org/foodnews/

O.T

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου