Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Τα φετινά Χριστούγεννα έσπασε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας η Αράχωβα

Στον βασικό προορισμό της λεγόμενης «υψηλής κοινωνίας», στην Αράχωβα των πολυτελών σαλέ που δεσπόζουν στις χιονισμένες πλαγιές του Παρνασσού, τα φετινά Χριστούγεννα, λέξεις όπως κρίση, τρόικα και Μνημόνιο θεωρούνται απαγορευμένες. ....

  Το επιβεβαιώνουν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τα σταθμευμένα οχήματα πάνω στους δρόμους σε απόσταση έως και τρία χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο του κοσμοπολίτικου χωριού αλλά και τα ομολογουμένως εντυπωσιακά στοιχεία για την προσέλευση του κόσμου το εορταστικό τετραήμερο των Χριστουγέννων.   
Σε όλα τα καταλύματα, ακόμη και στα πιο ακριβά, δεν υπήρχε διαθέσιμο ούτε ράντζο ενώ οι δρόμοι του χωριού θύμιζαν κάτι από Ερμού την πρώτη μέρα των εκπτώσεων. 
«Είχαμε πληρότητα 100%» επιβεβαιώνει ο δήμαρχος Αράχωβας – Διστόμου – Αντίκυρας και πρόεδρος των ξενοδόχων, Γιάννης Γεωργακός.    
  Το σκηνικό έμοιαζε με μια διαδήλωση χλιδής ενάντια στα δαιμόνια των Μνημονίων, σαν ένα πρώιμο καρναβάλι. Το μόνο που του έλειπε ήταν η καύση του βασιλιά καρνάβαλου, που κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν η φιγούρα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε.    
    Όσοι βρέθηκαν στην ορεινή κωμόπολη, γνωστή και για το τυρί φορμαέλα, βίωσαν το απόλυτο flashback. Τα θηριώδη 4x4 που έχουν εκλείψει από τους δρόμους της πρωτεύουσας έκαναν την επανεμφάνιση τους, καθώς Hummer, Range Rover και Porsche Cayenne παρήλασαν πανηγυρικά στον κεντρικό δρόμο δίνοντας την εντύπωση ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί σκισίματος όλων των Μνημονίων είχαν- επιτέλους- υλοποιηθεί.  
Στις ταβέρνες και στα μπαρ δεν έβρισκες ούτε... σκαμπό και οι θαμώνες συναγωνίζονταν για το ποιος θα ανοίξει τις περισσότερες Moet & Chandon. Έτσι μάλλον εξηγείται  το ότι η Ελλάδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση σε κατανάλωση σαμπάνιας από κάθε άλλη αγορά στον κόσμο.   Σύμφωνα με τον Στάθη Γιαννέλο, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας, το τετραήμερο των Χριστουγέννων παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη διακίνηση αναψυκτικών και ποτών στην αγορά που έχει γίνει ποτέ. 
«Ήταν τα Χριστούγεννα με τον περισσότερο κόσμο, ούτε τις καλές εποχές δεν είχαμε τόσους πολλούς επισκέπτες» προσθέτει ο κ. Γιαννέλος. Για να συμπληρώσει: «Την επόμενη των Χριστουγέννων, το Σάββατο δηλαδή, το μποτιλιάρισμα στον κεντρικό δρόμο μπορεί να έφτανε και τα 5 χλμ!».   Χαρακτηριστικό της κοσμοσυρροής και το γεγονός ότι αρκετές περιοχές, σύμφωνα με μαρτυρίες επισκεπτών, ξέμειναν κάποια στιγμή από νερό.
 « Στην Αγόριανη η παροχή του νερού γινόταν με το σταγονόμετρο» αναφέρει ένας από τους χιλιάδες επισκέπτες του τετραημέρου.   Πώς έφτασε όμως η Αράχωβα να σπάσει τα φετινά Χριστούγεννα κάθε ρεκόρ προσέλευσης επισκεπτών; 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αράχωβας Γιάννη Γεωργακό για να συμβεί αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι αρκετοί ήταν αυτοί που προτίμησαν φέτος να μην ταξιδέψουν στα χειμερινά τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης ελέω των προσφάτων τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ προφανώς βοήθησαν και οι ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν καθ’όλη την διάρκεια του εορταστικού τετραημέρου. 
www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου