Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ

Πραγματοποιήσαμε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου με μεγάλη επιτυχία την 23η απευθείας διάθεση, που περιλάμβανε τυριά, μέλι, πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, φασόλια, ρεβίθια, φυστίκια, καλαμπόκι ποπ-κοπν και ξερά σύκα. Συνεχίστηκαν και σ’ αυτή οι καθιερωμένες συλλογές: Φαρμάκων, πλαστικών καπακιών και τηγανέλαιου.....

Αυτή τη φορά, ιδιαίτερη παράλληλη δράση ήταν η συλλογή τυποποιημένων τροφίμων και παιχνιδιών για δοκιμαζόμενες οικογένειες. Η προσφορά των συμπολιτών μας, αυτών των ειδών που πρέπει να αγοραστούν μέσα στις σημερινές οικονομικές συνθήκες, ήταν ξανά συγκινητική.
Η δράση αυτή ήταν ενισχυτική ενόψει εορτών της υποστήριξης οικογενειών της περιοχής μας που έχουν ανάγκη, με την αποκλειστική μέριμνα εθελοντών της Κίνησης. Όλα όσα συλλέξαμε, μαζί με τις πολύτιμες προσφορές προϊόντων των παραγωγών και μαζί με ελαιόλαδο που γι’ αυτόν το σκοπό προβλέψαμε να εξασφαλίσουμε από πριν, τα καταμερίσαμε και τα συσκευάσαμε επιτόπου για καθεμία από τις 32 οικογένειες που είχαν «υιοθετηθεί» από εθελοντές μας και ήδη παραδόθηκαν.
Και σ’ αυτή τη διάθεση είχαμε συμμετοχή νέων εθελοντών, που μας δίνει χαρά και μεγάλη δύναμη.
Ευχαριστούμε θερμά, και πάλι, όλους όσους συντελούν στο να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα.
Κλείνουμε τον απολογισμό με δυο απαραίτητα λόγια για την ακύρωση της διάθεσης πατάτας που ήταν προγραμματισμένη. Ήταν μια εξέλιξη με απόφαση καθαρά και μόνο του παραγωγού, σε χρονικό σημείο που ήταν αδύνατη η εύρεση οποιασδήποτε εναλλακτικής λύσης. Προσπαθήσαμε έως την τελευταία στιγμή με επιχειρήματα να αλλάξει γνώμη, αλλά επέμεινε στην απόφαση αυτή.
Ήταν μια άμεση επίπτωση της τρομοκρατίας των «οργάνων» της πολιτείας, που κλιμάκωσαν τελευταία τις διώξεις στηριζόμενοι στον ανερμάτιστο νόμο 4264/2014. Διώξεις που αποσκοπούν στον τερματισμό του κινήματός μας. Παραγωγοί που συμμετείχαν στις δράσεις Χωρίς Μεσάζοντες δηλώνουν αδυναμία, για να αποφύγουν πιθανά πρόστιμα που τεκμηριώνονται αυθαίρετα βάσει διατάξεων για στάσιμο υπαίθριο εμπόριο τη στιγμή που αυτοί παραδίδουν παραγγελίες πελατών
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλες τις αυτοοργανωμένες εθελοντικές ομάδες. Δεν θα υποκύψουμε, θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας και τη συλλογική πανελλαδική αντίδραση κατά της κατάπτυστης νομοθεσίας, που στερεί το δικαίωμα αυτοδιάθεσης σε παραγωγούς και πολίτες για χάρη των λίγων.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας και τους παραγωγούς, συσπειρωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα αυτό. Τα δικαιώματα δεν χαρίζονται, όλα με αγώνες τα κερδίζουμε και τα προασπίζουμε.
Στην ιστοσελίδα μας έχει αναρτηθεί η Φόρμα Αξιολόγησης για 19/12/2015. Καλούμε όσους προμηθεύτηκαν προϊόντα να καταθέσουν τη γνώμη τους. Η αξιολόγηση είναι φυσική συνέχεια της παραγγελίας, σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας και τη διαρκή βελτίωση. Όλες οι γνώμες αναρτώνται στη Λίστα αξιολόγησης για 19/12/2015, με απόκρυψη των προσωπικών στοιχείων.
Συνεχίζουμε ετοιμάζοντας την επόμενη απευθείας διάθεση για το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 με: Ελαιόλαδο, Όσπρια, Παραδοσιακά Ζυμαρικά, Μέλι, Κρητικό Παξιμάδι, Απορρυπαντικά ΒΙΟΜΕ. Θα ανακοινωθεί έγκαιρα, με περίοδο παραγγελιών από 20 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου.
Στο www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τις δράσεις μας, εκεί είναι διαθέσιμη και η ηλεκτρονική Φόρμα Παραγωγού για την κατάθεση προσφορών προϊόντων. Επίσης, είναι μονίμως διαθέσιμη η Φόρμα Εγγραφής Εθελοντή-Μέλους, μαζί με το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 6985603574 & 6906981623, για εκτενέστερη και άμεση επικοινωνία.
Με ευχές για τις γιορτές και το νέο Έτος, οι Εθελοντές του Κάστρου Αλληλεγγύης
Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (Whats Up) & 6906981623 (Free2Go)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου