Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (με δυο λόγια) που "αλιεύσαμε" από τον ηλεκτρονικό τύπο και που δεν θα δείτε καθόλου η θα δείτε στα ψιλά των επισήμων ΜΜΕ (εικόνες και βίντεο

Του  Ορέστη Τσάρκου

*KAΤΑΣΧΕΣΕΙΣ  ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ  ΣΕ  ΟΣΟΥΣ  ΧΡΩΣΤΟΥΝ  ΠΑΝΩ  ΑΠΟ 70.000.

*ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ.. ΤΟ  "ΔΕΝ  ΞΕΡΩ  ΔΕΝ  ΑΠΑΝΤΩ"  ΠΡΩΤΟ  ΚΟΜΜΑ!

*ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΑ  ΑΠΟ  ΤΟ 2016?

*ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ...Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  ΑΝΔΡΕΑ  ΚΑΙ  ΜΙΛΑΕΙ  ΜΕ  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

*ΠΟΥΤΙΝ...ΟΙ  ΤΟΥΡΚΟΙ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ  ΝΑ  ΓΛΥΨΟΥΝ ΤΟΥΣ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.

*17ΧΡΟΝΟΣ  ΕΡΙΞΕ  ΜΠΟΥΝΙΑ  ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ  ΙΣΠΑΝΙΑΣ   ΡΑΧΟΙ!ΔΕΙΤΕ  ΒΙΝΤΕΟ.

*ΔΕΙΤΕ  ΣΕ  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ  ΕΙΚΟΝΕΣ  ΤΗΝ  ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ  ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ  ΑΝΘΡΩΠΟΥ!!

*ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TIME...Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ  ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ !!! ......

Kατασχέσεις καταθέσεων για όσους χρωστούν πάνω από 70.000


                                  Η απόφαση

Έρχονται κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων για όσους χρωστούν πάνω από 70.000 ευρώ στην εφορία.
Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αναρτήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η διαδικασία
Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ δημιουργεί ηλεκτρονική λίστα στην οποία αποτυπώνονται όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες (εκτός ρύθμισης) οφειλές άνω των 70.000 ευρώ και την αποστέλλει μαζικά σε όλες τις τράπεζες.


******************************


Δημοσκόπηση ProRata: Πρώτο κόμμα με διαφορά το... Δεν ξέρω/Δεν απαντώ

Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας και μεγάλο ποσοστό… μπερδεμένων, απογοητευμένων ή αγανακτισμένων ψηφοφόρων δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.
Στην πρόθεση ψήφου (χωρίς να υπολογίζονται λευκά/άκυρα και αποχή), πρώτο κόμμα αναδεικνύεται και μάλιστα με διαφορά το… Δεν ξέρω/Δεν απαντώ με 31%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 20%, έναντι 19% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 6,5%, ΚΚΕ 6%, ΠΑΣΟΚ/Δημοκρατική Συμπαράταξη 4%, Ένωση Κεντρώων 3%, Ποτάμι 2,5%, Λαϊκή Ενότητα. 2,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%, άλλο 3,5%, άκυρο/λευκό 5,5%, αποχή 18,5%.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα της δημοσκόπησης στο ζήτημα των συμμαχικών κυβερνήσεων, καθώς η απόλυτη πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με κάποιο άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα.
Παράλληλα, έκδηλη είναι η απαισιοδοξία των πολιτών τόσο για την πορεία της οικονομίας της χώρας τους επόμενους 12 μήνες (79% προβλέπει ότι θα χειροτερεύσει λίγο ή πολύ), αλλά και για τη δική τους οικονομική κατάσταση τους επόμενους 12 μήνες (69% προβλέπει ότι θα χειροτερεύσει λίγο ή πολύ).
****************

Ολοήμερα όλα τα δημοτικά από την επόμενη χρονιά


Τη μετατροπή όλων των δημοτικών σχολειών της χώρας σε ολοήμερα σχεδιάζει για την επόμενη χρονιά το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δήλωση του Νίκου Φίλη στην Εφημερίδα των Συντακτών. «Στόχος μας είναι να λειτουργήσουν παντού ολοήμερα. Θα προχωρήσουμε σε σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές, θα εξασφαλίσουμε εκπαιδευτικό προσωπικό και τον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι» τονίζει, αποσαφηνίζοντας τις ανακοινώσεις που έκανε από το βήμα της Βουλής για την δημιουργία ενιαίου τύπου σχολείου.

********************************
Ρουσόπουλος: Ο Τσίπρας έχει χαρακτηριστικά ηγέτη που θυμίζουν Αντρέα

Καραμανλής και Τσίπρας έχουν επικοινωνία επιβεβαιώνει ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.
Μιλώντας σήμερα στο Βήμα 99,5 υποστήριξε ότι έχουν υπάρξει «μία - δύο επικοινωνίες».
Παράλληλα απέδωσε χαρακτηριστικά ηγέτη που θυμίζουν τον Ανδρέα Παπανδρέου στον Αλέξη Τσίπρα.


**************
Πούτιν: Αν οι Τούρκοι αποφάσισαν να γλύψουν τους Αμερικάνους… δικό τους πρόβλημα

Νέα επίθεση κατά της Τουρκίας για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού ξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην ετήσια συνέντευξη τύπου εφ' όλης της ύλης που δίνει και η οποία φέτος προσέλκυσε 1.400 δημοσιογράφους. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ.
Χαρακτήρισε «επιθετική» πράξη την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και είπε ότι η Τουρκία στη συνέχεια «έτρεξε να κρυφτεί πίσω από το ΝΑΤΟ. «Αν ήταν ατύχημα θα είχαν ζητήσει συγγνώμη. Είναι εξοργιστικό. Οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν να συνεργαστούν μαζί μας» συμπλήρωσε.
«Αν η τουρκική ηγεσία αποφάσισε να γλείψει τους Αμερικανούς σε κάποιο σημείο, δικό της πρόβλημα. Το χρειάζεται η ίδια; Το χρειάζονται οι Αμερικανοί;» πρόσθεσε


*******************
17χρονος έριξε μπουνιά στον Μαριάνο Ραχόι [Βίντεο]
Επίθεση

Επίθεση από έναν 17χρονο δέχτηκε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην Ποντεβέδρα ενόψει των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου.Ο 17χρονος τον πλησίασε με πρόφαση πως ήθελε να βγάλει μια φωτογραφία μαζί του. Ενώ φαίνεται να του μιλάει ήρεμα και να στέκεται δίπλα του, ξαφνικά τον χτυπάει στο πρόσωπο. Το χτύπημα ήταν δυνατό με αποτέλεσμα ο Μαριάνο Ραχόι να χάσει την ισορροπία του ενώ του έφυγαν και τα γυαλιά.


**************

Η μελαγχολία της πραγματικότητας του σύγχρονου κόσμου με εικόνες
Η τέχνη δεν είναι μόνο παραμυθένιες φωτογραφίες και τοπία που κόβουν την ανάσα. Ο Steve Cutts, εικονογράφος και animator από το Λονδίνο, θεωρεί ότι πολλά πράγματα στον κόσμο θα έπρεπε να είναι διαφορετικά. Η εργασία γίνεται μια στρατιά αρουραίων που δουλεύουν για το πανίσχυρο δολάρριο. Τα social media θέτουν δεσμά γύρω μας. Mε βίντεο και εικόνες που επικρίνουν τη σύγχρονη ζωή ο καλλιτέχνης δηλώνει ότι η παραφροσύνη της ανθρωπότητας είναι μια ατέλειωτη πηγή έμπνευσης. 












*****************************
Time:Το καλύτερο photostory της χρονιάς από τον Alessandro Penso

Εικόνες μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στις ακτές της Λέσβου, συνωστίζονται στην Ειδομένη και στα τρένα για να περάσουν τα σύνορα προς την Κροατία έχουν δημοσιοποιηθεί από όλα τα μέσα κατά την διάρκεια της χρονιάς.
Το προσφυγικό είναι σίγουρα η πιο δημοφιλής είδηση του 2015 και καλύφθηκε από δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ από όλον τον κόσμο. Τον τίτλο του καλύτερου  photostory της χρονιάς, σύμφωνα με το TIME, κερδίζει φέτος ο Ιταλός φωτογράφος, Alessandro Penso. 
 "Θα ήθελα πολύ να γνωρίζω κάποια δεδομένα, αλλά εκτιμώ ότι το προσφυγικό δημιούργησε τις περισσότερες φωτογραφίες που έχουν γίνει ποτέ για ένα ζήτημα. Ακόμη και οι ίδιοι οι πρόσφυγες έχουν φωτογραφίσει το ταξίδι τους", δήλωσε ο Penso λίγο μετά την επιστροφή του από το ταξίδι με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. 


Οι εντυπωσιακές και βαθιά συναισθηματικές φωτογραφίες του Penso έκαναν την διαφορά. Το περιεχόμενο και το εύρος της καταγραφής του Ιταλού φωτογράφου τον ξεχώρισαν ανάμεσα στους υπόλοιπους.
Ο Penso, στάθηκε στις ακτές της Κω και της Λέσβου την ώρα που οι πρόσφυγες έφταναν με βάρκες ή κολυμπώντας, περίμενε μαζί τους στον σταθμό λεωφορείων στην Κόρινθο, όταν έκαναν προσπάθειες για να επιβιβαστούν παράνομα σε πλοία που θα τους πήγαιναν στην Ιταλία. Κατέγραψε το ταξίδι των προσφύγων από και προς την Ειδομένη, την υστερική κατάσταση στο Tovarnik της Κροατίας, ενώ επιβιβάζονταν σε τρένα και αυτοκίνητα που θα τους πήγαιναν στην Γερμανία, την Αυστρία και την Σουηδία. Παρακάτω είναι μία επιλογή από τις φωτογραφίες του Alessandro Penso.


0.T

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου