Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ: Αγαπημένος τόπος του Απόλλωνα και του Διόνυσου - ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ 1987

Από τα ωραιότερα βουνά της Ελλάδας. Κατάφυτο από έλατα με πυκνή βλάστηση και σπάνια φυσική ομορφιά, γοητεύει τον επισκέπτη όλο το χρόνο.
Το υγιεινό του κλίμα και η μεγάλη ποικιλία λουλουδιών και φαρμακευτικών φυτών, του δίνουν χαρακτηριστική μοναδικότητα.....
Αγαπημένος τόπος του Απόλλωνα και του Διόνυσου καθώς και πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο των αρχαίων Ελλήνων, μια και οι πλαγιές του φιλοξένησαν το Μαντείο των Δελφών, το Ναό του Πάνα και των Νυμφών, και το <<Κωρύκειο Άντρο>>.
Γραφικά χωριά πνιγμένα στο πράσινο, που διατηρούν τα παραδοσιακά τους στοιχεία , στον τρόπο ζωής τους, ξεπροβάλλουν στις πλαγιές του.
Αράχοβα, Δελφοί, Άμφισσα, Αγόριανη, Αμφίκλεια, Πολύδροσος, Λιλαία, Τιθορέα, Κ. Τιθορέα, Δαύλεια, Ελάτεια Χρισσό και πιο κάτω, κοντά στη Θάλασσα, η Ιτέα και το Γαλαξίδι, το καθένα με τη δική του χάρη, συμβάλλον στην ομορφιά του Παρνασσού.
Στο Βουνό αυτό ο τότε Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού δημιούργησε και λειτουργεί στις θέσεις Φτερόλακα και Κελλάρια το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.
Δυόμισι ώρες μόνο από την Αθήνα.
Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και σπίτια, εστιατόρια, ταβέρνες και μπαρ υπάρχουν σ’ όλα τα χωριά που βρίσκονται στις πλαγιές του Παρνασσού.
Ο Παρνασσός όμως δεν είναι μόνο το βουνό των χιονοδρόμων αλλά και κέντρο ορεινού τουρισμού που προσφέρει στους επισκέπτες του – πέρα από τη γοητεία του χιονιού – την ευκαιρία να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης όλες τις εποχές του χρόνου.
Είναι το βουνό, όπου ο επισκέπτης θα συναντήσει τη χλωρίδα και την πανίδα σχεδόν όλης της Ελλάδας.

Είναι το βουνό, όπου σε κάθε βήμα του θα τον περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη.
Τα βουνά της Ελλάδας: ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ (1987)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου