Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» με 17 απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ

Σ Υ Ν Ι Κ Α Τ Ο ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
 ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ευρεία κοινοποίηση


Κύριοι, Την Τετάρτη 23/12 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μαζί σας με τα παρακάτω αιτήματα:........


● Κατάργηση του δουλεμπορικού καθεστώτος των εργολαβιών. Όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται μέσω εργολαβιών (Συντήρηση, φύλακες λιμάνι, καθαρίστριες, καθαρισμοί, σταθεροί και έκτακτοι) να απορροφηθούν από την ΛΑΡΚΟ, με σύμβαση αορίστου χρόνου.
  Να σταματήσει τώρα η μετακίνηση των εργαζομένων.

    Να φτιαχτεί οργανόγραμμα του εργοστασίου σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΜΝΕ ΣΕΠΕ), παίρνοντας σοβαρά υπόψη, μελετώντας την περίοδο 80 90 και την ασφάλεια που πρόσφερε στους εργαζόμενους
      Αν ήδη υπάρχει οργανόγραμμα, να τηρηθεί και να κοινοποιηθεί στους εργαζόμενους
     Όποιος εργαζόμενος χειρίζεται ηλεκτροσυγκόλληση και οξυγονοκόλληση να μεριμνήσετε να βγάλει άδειες.
    Να υπογραφεί ΕΣΣΕ, μεταξύ εσάς και του επιχειρησιακού σωματείου, που να καλύπτει τα αιτήματα των συνελεύσεων των εργαζομένων.
  Να γίνει παρέμβαση από την πλευρά σας για να διορθωθούν τα απαράδεκτα ποσά που δίνονται από τους εργολάβους ως μισθοί, δώρα και επιδόματα.
   Να δοθεί γαλοπούλα, γάλατα και δώρα για τα παιδιά στους εργαζομένους στις εργολαβίες είτε τους έχετε ως τακτικούς είτε σαν έκτακτους.
     Να ελεγχθούν οι εργολάβοι αν πληρώνουν τις απαραίτητες εισφορές στα επικουρικά ταμεία του κλάδου μας.

● Να δοθούν τα σπίτια στους οικισμούς σε όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα με ποιο καθεστώς εργάζονται.
Οι απάντηση σας στα παραπάνω ήταν πως θα κάνατε μια παρέμβαση στους εργολάβους για τα δώρα παιδιών και την γαλοπούλα, χωρίς να δεσμεύεστε για την υλοποίηση και για τα υπόλοιπα θα ξανασυναντιόμασταν μετά τις γιορτές.

Αντί των παραπάνω δικών σας απαντήσεων, για πρωτοχρονιάτικο «μποναμά» μας προσφέρετε 17 απολύσεις. 5 μέρες μετά την συνάντηση στην οποία δεν μας αναφέρατε τίποτα, παρ’ όλου που σας ρωτήσαμε, 10 μέρες μετά τη δέσμευση του Προέδρου της ΛΑΡΚΟ σε τηλεοπτική εκπομπή στην ΝΕΤ ότι «δεν πρόκειται να πειράξετε εργατοτεχνίτες», 15 μέρες μετά τις δεσμεύσεις της Διοίκησης προς στα Σωματεία πως «η λέξη απόλυση δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο σας», 20 μέρες μετά τις δεσμεύσεις για «εξασφάλιση των εργαζομένων» από το γραφείο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, λίγους μήνες μετά την προεκλογική παρέλαση κυβερνητικών βουλευτών στην ΛΑΡΚΟ που φυσικά τάζανε λαγούς με πετραχήλια.

Κύριοι,
       Όπως υπερασπίζεστε εσείς και η Κυβέρνηση τους μεγαλοεργολάβους που έχουν αποκομίσει εκατομμύρια ευρώ κέρδη από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και επιλέγετε να απολύσετε τους συναδέλφους, πριν αλλάξει ο χρόνος, για να απαλλαχτεί ο εργολάβος από τις νέες άδειες και τα επιδόματα.     Όπως θέλετε να μας κάνετε σκλάβους τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους, να μην ζητάμε παρά μόνο ένα ξεροκόμματο. Έτσι και εμείς, με τον ίδιο ζήλο, σας επιστρέφουμε τον «μποναμά» των απολύσεων.

Πλέον είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι για την ασφάλεια των εργαζομένων και όποιο «ατύχημα» και αν συμβεί, από την πλευρά μας, θεωρούμε ότι είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα.
Πλέον είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τις αποφάσεις που θα πάρουμε στη Γ.Σ. μας και με ό,τι αυτές θα συνεπάγονται για την λειτουργία του εργοστασίου.
Για τελευταία φορά:  ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ !


ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                                          ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ.                    ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου