Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ "ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ KAI ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΜΕ (ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του Ορέστη  Τσάρκου

*ΚΑΜΜΕΝΟΣ  ΓΙΑ  ΦΙΛΗ...ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ.

*ΠΟΙΟ  ΜΕΓΑΛΟ  ΣΚΑΝΔΑΛΟ  ΒΑΖΟΥΝ  ΣΤΟ  ΑΡΧΕΙΟ?

*ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ   ΜΥΣΤΙΚΕΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΜΠΛΕΚΟΥΝ  ΤΙΣ  ΗΠΑ  ΣΤΗΝ  ΚΑΤΑΡΙΨΗ  ΤΟΥ  ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ...

*ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ...ΟΛΕΣ  ΟΙ  ΝΕΕΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΑΠΟ  1/1/2016  ΘΑ  ΕΙΝΑΙ  ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ  ΝΑ  ΕΧΟΥΝ.......

*ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΜΙΛΙΑ  ΑΠΟ  ΤΟΝ ΖΥΘΟΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΜΠΥΡΑΣ  "ΒΕΡΓΙΝΑ".

*ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ  ΕΙΚΟΝΕΣ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΚΥΝΗΓΙ-ΣΦΑΓΗ  ΤΩΝ  ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΩΝ!!!

*ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ....ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ  ΤΑ  10  ΠΡΩΙΜΑ  ΣΗΜΑΔΙΑ?

ΚΑΙ  Η  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΕΙΔΗΣΗ...
*  ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΒΑΛΟΥΜΕ  ΣΤΗ  ΔΙΑΤΡΟΦΗ  ΜΑΣ  ΤΟ  ΡΟΔΙ?.......

ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Καμμένος για Φίλη: Είναι ανιστόρητος – Μοντέρνοι παραλλάσσουν την Ιστορία [βίντεο]

Καμμένος για Φίλη: Είναι ανιστόρητος – Μοντέρνοι παραλλάσσουν την Ιστορία [βίντεο]

«Ανιστόρητη» χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Από την περιοχή Κέλλη, όπου βρέθηκε σήμερα το πρωί για τον εορτασμό της 103ης επετείου των ελευθερίων της τοπικής κοινότητας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε, μεταξύ άλλων: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική και είναι μία. Το λέω αυτό γιατί ακούγονται διάφορες μοντέρνες φωνές, οι οποίες στο όνομα της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων, αρχίζουν και ξεχνούν ή παραλλάσσουν την ιστορία, όπως αυτό το ανιστόρητο που ακούσαμε προχθές για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Θα υπάρχουμε κι εμείς οι οποίοι θα αντιστεκόμαστε.


****************

Βάζουν στο αρχείο το σκάνδαλο με τα δάνεια της ΑΤΕ στα κόμματα  - Ασυλία


Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία για τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας προς τα κόμματα, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι η δικογραφία για τα δάνεια της ΑΤΕ προς τα πολιτικά κόμματα μπήκε στο αρχείοεξαιτίας της διάταξης του άρθρου 78 του ν.4146/2013, η οποία στην ουσία παρέχει ασυλία στους προέδρους, στα μέλη διοικητικών συμβουλίων και στα τραπεζικά στελέχη για μια κατηγορία δανείων.

**************

ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΛΗΞΕΙΣ ΤΗΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Διεθνής ένταση: Τις ΗΠΑ "δείχνουν" οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ως υπεύθυνες για την τρομοκρατική επiθεση στο ρωσικό Airbus

Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι φήμες που έρχονται από την Μόσχα και βασίζονται σε πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ότι πίσω από την κατάρριψη του επιβατικού αεροσκάφους  Airbus A321 της πτήσης KGL9268από τον Σαρμ α-Σέιχ της Αιγύπτου προς τον Αγία Πετρούπολη βρίσκεται "δάκτυλος" των δυτικών μυστικών υπηρεσιών και ειδικότερα των αμερικανικών.
Στην Μόσχα, όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές του pronews.gr, είναι διάχυτη η εντύπωση στα δημσιογραφικά γραφεία ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληφοροριών εντόπισαν συγκεκριμένο δίκτυο το οποίο υπό την κάλυψη επίσης ενός συγκεκριμένου τομέα επιχειρήσεων της CIA εκτέλεσε την επιχείρηση.
Ετσι ερμηνεύεται και η χθεσινή οργισμένη αναφορά του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν στην Μόσχα στα εγκαίνια μιας έκθεσης πώς "κανένας δεν μπορεί να απειλείσει την Ρωσία και όποιος αποπειράται να κάνει κάτι τέτοιο θα το πληρώσει ακριβά", ενώ σήμερα είχαμεακόμα μια εξέλιξη ακόμα πιο εντυπωσιακή: Πλήρη εγκατάλειψη της γραμμής "συνεννόησης" με τις ΗΠΑ για αποφυγή "ατυχημάτων" στην Συρία και εφαρμογή του δόγματος "Οτι πετά κοντά σε ρωσικά μαχητικά ή κοντά σε ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Συρία, καταρρίπτεται"!

***********************

ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ

Αλεξιάδης: Από 1η Ιανουαρίου για την έναρξη επιχείρησης θα απαιτείται μηχάνημα για πιστωτικές

Αλεξιάδης: Από 1η Ιανουαρίου για την έναρξη επιχείρησης θα απαιτείται μηχάνημα για πιστωτικές
Στον τρόπο επέκτασης χρήσης του πλαστικού χρήματος αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σε ομιλία του στη Βουλή. 
Οπως είπε, από την 1η Ιανουαρίου οποιαδήποτε εταιρεία κάνει έναρξη θα πρέπει υποχρεωτικά, για να έχει μηχάνημα για χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες. 
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τα ποσά που θα παίρνουν οι επιχειρηματίες, από τις πληρωμές των πελατών τους δηλαδή, μέσω καρτών, θα είναι ακατάσχετα.

***************

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ομιλία από  τον   Έλληνα Ζυθοπαραγωγό της Μπύρας “ΒΕΡΓΙΝΑ”! ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ!

bergina


******************************

Η σφαγή των αγριογούρουνων – «36 και συνεχιζουμεεε…» – Αναρτούν τα σφαγιασμένα ζώα στα social media! ΦΩΤΟ


Tον γύρο του διαδικτύου και ειδικότερα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνουν αυτήν την περίοδο από χρήστες – νεαρούς κυνηγούς κυρίως, φωτογραφίες από κυνήγια αγριογούρουνου.
Η περίοδος για το συγκεκριμένο κυνήγι έχει ήδη ξεκινήσει από τα μέσα του Οκτωβρίου και χωρίς υπερβολές σε πολλές περιοχές της χώρας διαδραματίζεται μια άνευ προηγουμένου σφαγή. 

Από αυτές δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί η Αιτωλοακαρνανία, περιοχή με παραδοσιακά μεγάλο αριθμό κυνηγών όπου ορισμένοι πάντως από αυτούς με την συμπεριφορά τους δείχνουν πως δεν έχουν καμιά απολύτως συνείδηση και κανέναν φραγμό, μπροστά στην θέα ενός κοπαδιού των συγκεκριμένων ζώων.
«Αυτοί πλακώνουν και κάνουν ολοκληρωτική εκκαθάριση. Από τα μεγάλα, μάνες, μικρά, ότι βρεθεί μπροστά τους εκτελείται. Από την πολύ τύφλα και μίσος για το θήραμα, ουκ ολίγες φορές πυροβολεί ότι νομίζει ότι είναι γουρούνι όπως ο συγκυνηγός. Κατάντια πραγματικά…», αναφέρει καταγγελία που έγινε στο agriniopress.gr που συμπληρώνει ακόμη πως «… η λογική είναι να τα σκοτώσω όλα εγώ για να μην σκοτώσει ο άλλος και για να με πουν μάγκα. Ένα κρέας που σημειωτέον πάει 90% στα σκουπίδια αφού δεν τρώγεται με κανέναν τρόπο παρά μονό στιφάδο αφού είναι πολύ σκληρό.»

Είναι χαρακτηριστικό πως με βάση φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί παρέα κυνηγών από την περιοχή, σκοτώνει ότι βρει μπροστά της, με έναν εξ’αυτών – που έχει και σοβαρή αδυναμία στην ορθογραφία- να κάνει διαρκείς αναρτήσεις και να καμαρώνει για τον μεγάλο αριθμό αγριογούρουνων που έχει σκοτώσει: 36, 56 και πάει λέγοντας…

Οι φωτογραφίες δείχνουν ένα κανονικό λουτρό αίματος αλλά και μανία εκ μέρους των κυνηγών, επίδειξη και καμιά απολύτως επίγνωση για τις συνέπειες των πράξεων αυτών στα οικοσυστήματα, την ισορροπία στους πληθυσμούς των ζώων κλπ.
Να σημειωθεί ότι κατά την περίοδο του κυνηγιού αγριογούρουνου , επιτρέπεται να θηρεύονται μέχρι και τέσσερα αγριογούρουνα σε κάθε έξοδο (τόσα δηλαδή μπορεί να σκοτώσει συνολικά μια ομάδα που βγαίνει για κυνήγι την κάθε φορά).
Ερωτώμενος σχετικά ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου του Αγρινίου Γ. Παππάς αυτό που σκέφτεται σχολιάζοντας αρχικά είναι μήπως «οι κυνηγοί τα παραλένε» (το fb λέει δεν αντικατοπτρίζει πάντα την πραγματικότητα κλπ ).

Σχετικά με τις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου είπε ότι βέβαια δεν έχει υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή του και πως σε κάθε κοινωνική ομάδα δυστυχώς υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις που τη δυσφημούν. «Είμαστε 8-9 χιλιάδες μέλη στην Αιτωλοακαρνανία και είναι κρίμα γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μας δυσφημεί μια πολύ μικρή μειοψηφία», λέει ο κ. Παππάς.

**************************

Αλτσχάιμερ: Αυτά είναι τα 10 πρώιμα σημάδια
 

Ανησυχείτε για την πνευματική σας διαύγεια; Μήπως κάποιος δικός σας άνθρωπος δείχνει σημάδια γνωστικής εξασθένησης, αλλά δεν είστε σίγουροι για το τι ακριβώς συμβαίνει;
Η ήπια λήθη είναι ένα φυσιολογικό μέρος της γήρανσης. Αν έχετε πρόβλημα να θυμάστε το όνομα κάποιου ατόμου, αλλά σας έρχεται αργότερα, αυτό δεν είναι σοβαρό πρόβλημα μνήμης.
Αλλά εάν τα προβλήματα μνήμης επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινή σας ζωή, θα μπορούσαν να είναι τα πρώτα σημάδια της νόσου του Αλτσχάιμερ. Αν και τα συμπτώματα που εκδηλώνει ο καθένας ποικίλλουν σε πλήθος και ένταση, είναι σημαντικό να μπορείτε να προσδιορίσετε τα πρώτα σημάδια.
Κάντε τις ακόλουθες ερωτήσεις στον εαυτό ή σε κάποιον δικό σας άνθρωπο που ενδεχομένως να έχει πρόβλημα και δώστε όσο πιο ειλικρινείς απαντήσεις μπορείτε:
1. Απώλεια μνήμης
Αυτό είναι το πιο κοινό σύμπτωμα. Μήπως ξεχνάτε εύκολα τις πληροφορίες που μόλις μάθατε; Χάνετε σημαντικές ημερομηνίες, ονόματα και τα γεγονότα; Ξεχνάτε ακόμα και σημαντικά πράγματα που έχουν συμβεί; Ρωτάτε διαρκώς ξανά και ξανά τις ίδιες πληροφορίες; Βασίζεστε σε μεγάλο βαθμό σε βοηθητικά όπως χαρτάκια με σημειώσεις ή υπενθυμίσεις στο smartphone σας;
2. Πρόβλημα στον σχεδιασμό και την επίλυση προβλημάτων
Έχετε πρόβλημα να κάνετε σχέδια και να τα τηρήσετε; Σας είναι δύσκολο να ακολουθήσετε μια συνταγή, ακόμα και αν την έχετε χρησιμοποιήσει πολλές φορές; Είναι δύσκολο να επικεντρωθείτε σε λεπτομερείς εργασίες, ιδίως όταν αυτές περιλαμβάνουν αριθμούς; Για παράδειγμα, μπορείτε να παρακολουθείτε τους λογαριασμούς σας και να την κίνηση του τραπεζικού σας λογαριασμού;
3. Οι καθημερινές εργασίες είναι μια “πρόκληση”
Έχετε πρόβλημα να οδηγήσετε προς έναν προορισμό στον οποίο πάτε συχνά; Μπορείτε να ολοκληρώσετε ένα συνηθισμένο έργο στον χώρο εργασίας; Μήπως ξεχνάτε τους κανόνες του αγαπημένου σας παιχνιδιού;
4. Σύγχυση χρόνου και τοποθεσίας
Μπορείς να κατανοήσετε πλήρως κάτι που δεν συμβαίνει αυτήν τη στιγμή; Αισθάνεστε αποπροσανατολισμένος; Μήπως χάνεστε εύκολα στον δρόμο; Έχετε ξεχάσει ποτέ που βρίσκεστε; Θυμάστε πάντα το πώς φτάσατε εκεί;
5. Αλλαγές στην όραση
Σας είναι ολοένα και πιο δύσκολο να διαβάσετε τις λέξεις σε μια σελίδα; Έχετε πρόβλημα κρίνετε πόσο μακριά είναι κάτι; Μπορείτε να διαχωρίσετε τα χρώματα;
6. Οι λέξεις και οι συνομιλίες σας δημιουργούν εκνευρισμό
Το λεξιλόγιο γίνεται κάτι με το οποίο δυσκολεύεστε; Μπορείτε να βρείτε τη σωστή λέξη που ψάχνετε; Μήπως λέτε τα πράγματα με το λάθος όνομα; Αποφεύγετε να συμμετέχετε σε μια μία συζήτηση; Είστε σε θέση να την παρακολουθήσετε ως τρίτο πρόσωπο; Σταματάτε ξαφνικά στην μέση μιας συζήτησης, γιατί δεν ξέρετε τι να πείτε; Επαναλαμβάνετε συχνά κάτι που μόλις είπατε ήδη;
7. Χάνετε πράγματα
Ο καθένας μπορεί να βάλει κάτι στην λάθος θέση και να το ψάχνει από καιρό σε καιρό, αλλά μπορείτε να θυμηθείτε τα βήματά σας για να βρείτε πάλι αυτό που χάσατε; Έχετε βάλει ποτέ κάποιο αντικείμενο σε ασυνήθιστο μέρος, όπως τα κλειδιά σας μέσα στο ψυγείο; Έχετε κατηγορήσει άλλο άτομο ότι σας παίρνει ή σας μετακινεί διαρκώς πάρει τα πράγματα;
8. Άστοχες αποφάσεις
Έχετε κάνει κακές αποφάσεις τα τελευταία χρόνια; Έχετε κάνει λάθη με τα χρήματα, όπως το να δώσετε αρκετά λεφτά, όταν, κανονικά, δεν θα χρειαζόταν; Μήπως κάνετε ντους πολύ συχνά; Προσέχετε τον εαυτό σας λιγότερο από όσο στο παρελθόν; Έχει τύχει να φορέσετε λάθος ρούχα για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν έξω;
9. Κοινωνική απόσυρση
Αποσύρεστε ολοένα και περισσότερο από τους άλλους στον χώρο εργασίας; Ασχολείστε ολοένα και λιγότερο με το αγαπημένο σας χόμπι; Μήπως σας λείπει το κίνητρο να κάνετε πράγματα; Πιάνετε τον εαυτό σας να βλέπει τηλεόραση ή να κοιμάται περισσότερο από το συνηθισμένο;
10. Αλλαγές στην διάθεση
Εκνευρίζεστε πιο εύκολα; Αισθάνεστε κατάθλιψη, φόβο, ή άγχος; Είστε περισσότερο καχύποπτος με τους άλλους ανθρώπους;


Λόγοι για να βάλεις στη διατροφή σου τα ρόδια [φωτό]



Φέρνει καλή τύχη και βοηθάει την υγεία σου περισσότερο από κάθε άλλο φρούτο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.
 
Ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχεις καθημερινά ανάγκη. Διάβασε  θα πρέπει να το βάλεις στο διατροφικό σου πρόγραμμα.
 
1. Διατηρεί το δέρμα σου νέο
 
Περιέχει σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών, τα οποία καταπολεμούν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Βοηθά και στην καταπολέμηση της ακμής και στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη Β5, βιταμίνη Κ, κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο και πολλά άλλα πολύτιμα για τον οργανισμό στοιχεία, που βοηθούν το δέρμα να παραμένει ελαστικό και σφριγηλό.
ροδι4
2. Ρυθμίζει τον μεταβολισμό
Το ρόδι βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, βελτιώνει την ευαισθησία του σώματος στην ινσουλίνη και βελτιώνει πολλούς άλλους παράγοντες που έχουν να κάνουν με το μεταβολικό σύνδρομο, που συχνά οδηγεί στην παχυσαρκία και είναι πρόδρομος του διαβήτη.
ροδι1
3. Τονώνει το ανοσοποιητικό
Ο χυμός του περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C, ικανές να τονώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να σε προστατεύσουν από ασθένειες.
Πηγή: enallaxnews.gr

Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου