Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ "ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ KAI ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΜΕ (ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του  Ορέστη  Τσάρκου
* 6  ΣΤΟΥΣ  10  ΜΕ  ΣΥΝΤΑΞΗ  ΚΑΤΩ  ΑΠΟ  700 ΕΥΡΩ....

*  ΓΙΑΤΙ  ΔΕΝ  ΕΧΟΥΝ  ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ  ΑΚΟΜΑ  ΟΙ  ΔΡΑΣΤΕΣ  ΤΗΣ  ΕΠΙΘΕΣΗΣ  ΚΑΤΑ  ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ? 

*  ΣΤΗ  Ν.Δ  ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ  ΓΙΑ  ΟΛΑ. ΔΕΝ  ΘΑ  ΓΙΝΕΙ  ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ...

*ΕΚΤΑΚΤΟ !!!! ΠΟΥ  ΜΠΑΙΝΕΙ  ΦΟΡΟΣ  33%  ?

*ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ  ΧΡΟΝΙΚΑ  Η  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ  ΚΑΡΤΩΝ. ΓΙΑ  ΠΟΤΕ?

*  ΤΡΙΚΑΛΑ. ΕΓΙΝΑΝ  ΤΑ  ΕΓΚΑΙΝΙΑ  ΤΩΝ  ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ  ΧΩΡΙΣ  ΟΔΗΓΟ !ΔΕΙΤΕ .

* ΓΙΑΤΙ ΤΟ  ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ  ΜΑΣ  ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ  ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ?

* "ΠΙΑΣΕ  ΜΟΥ  ΤΟ  ΧΕΡΙ". ΜΙΑ  ΜΙΚΡΟΥ  ΜΗΚΟΥΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ  ΤΑΙΝΙΑ  ΓΙΑ  ΤΗ  ΦΙΛΙΑ  ΚΑΙ  ΤΗ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. ΔΕΙΤΕ.....


6 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 700 ΕΥΡΩ

Ελλάδα των ανέργων και συνταξιούχων - Υπερβαίνει τα 7 εκατ. ο πληθυσμός που δεν εργάζεται


Σοκαριστικά για το τομέα της εργασίας είναι τα νούμερο που έρχονται στην επιφάνεια αφού ο άνεργος πληθυσμός της Ελλάδας ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια.
Οπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ο πληθυσμός της Ελλάδας, ο οποίος δεν εργάζεται υπερβαίνει αυτή την στιγμή τα 7 εκατομμύρια.
«Μια χώρα όπως η Ελλάδα, με 4.740.000 άτομα εργατικό δυναμικό, 3.500.000 άτομα στην απασχόληση, 1.240.000 άτομα στην ανεργία και 2.650.000 άτομα στη σύνταξη δεν μπορεί να προσδοκά ούτε αποκατάσταση των σοβαρών ανισορροπιών στη βιωσιμότητα και κοινωνική αποτελεσματικότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης ούτε ανάταξη του κοινωνικοοικονομικού σχηματισμού. Σε μία τέτοια προοπτική εγκυμονείται ο κίνδυνος μονιμοποίησης της φτωχοποίησης σημαντικού τμήματος του πληθυσμού και σοβαρής καθίζησης του τεχνολογικού και παραγωγικού υπόβαθρου», λέει ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης. 

********************* 

ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Βουλευτές ΝΔ: Γιατί δεν έχετε συλλάβει τους δράστες της επίθεσης σε Κουμουτσάκο;


30 Βουλευτές της ΝΔ καταθέτουν ερώτηση στην Βουλή για “την πρωτοφανή καθυστέρηση” στην σύλληψη των δραστών της επίθεσης κατά Κουμουτσάκου.
Τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, καλούν, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 30 βουλευτές της ΝΔ, να απαντήσει πού αποδίδεται η «πρωτοφανής αναποτελεσματικότητα», κυρίως, για τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης εναντίον του Γ. Κουμουτσάκου, έξι ημέρες μετά το γεγονός.

**************************

ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ


Στη ΝΔ διαφωνούν για όλα -Δεν θα γίνει ούτε κομματική συνδιάσκεψη



Δεν θα υπάρξει, όπως όλα δείχνουν κομματική συνδιάσκεψη της ΝΔ για να αναπτυχθεί διάλογος μεταξύ των υποψηφίων προέδρων, πριν από την εκλογή της 22 Νοεμβρίου.
Μετά την επιστολή του ενός εκ των υποψηφίων, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος ζητούσε την διοργάνωση τουλάχιστον μίας συνδιάσκεψης, το θέμα συζητήθηκε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και ακολούθως ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, επικοινώνησε με τους υποψηφίους για την ηγεσία. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαμιμίκος στο ΑΠΕ «δεν διαπίστωσε συμφωνία όλων των υποψηφίων στην πρόταση για συνδιάσκεψη» και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ξεκινήσει την διαδικασία.
Σημειώνεται, ότι με βάση το καταστατικό του κόμματος, από την στιγμή που δεν υπήρξε συμφωνία των υποψηφίων, ο μόνος που έχει την αρμοδιότητα εφόσον το επιθυμεί να συγκαλέσει συνδιάσκεψη, είναι ο πρόεδρος του κόμματος.


***************************

Φόρος 33% σε «αδικαιολόγητες» καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία



Φόρος 33%, σαν να επρόκειτο για εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, θα επιβάλλεται στο εξής σε περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2014 και για τα οποία ο φορολογούμενος δεν μπορεί να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων βάσει των εισοδημάτων που εμφανίζονται στις φορολογικές του δηλώσεις.  Αυτό αναφέρει εγκύκλιος που υπογράφει ο αναπληρωτής γ.γ Δημοσίων Εσόδων Ιωάννης Μπάρκας, σήμερα Δευτέρα.
Η εγκύκλιος, αναφέρεται σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία και όχι μόνο στις καταθέσεις. Αναφέρεται δηλαδή σε «προσαύξηση της περιουσίας η οποία μπορεί να αναφέρεται σε κινητή ή ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής, όπως οικόπεδα, σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη, αεροσκάφη, τραπεζικές καταθέσεις και πάσης φύσεως χρεόγραφα, (μετοχές, τοκομερίδια, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια κλπ.), η οποία δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δηλώνει ο φορολογούμενος».
Ειδικά για τις καταθέσεις, δίδονται λεπτομερείς οδηγίες στους ελεγκτές προκειμένου να διαπιστώνουν αν υπάρχει αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας ή όχι.

*************************

Μετατίθεται για ένα χρόνο(μεχρι 31/12/16) η υποχρεωτική χρήση των καρτών

Μετατίθεται για ένα χρόνο η υποχρεωτική εγκατάσταση POS (μηχανές υποδοχής καρτών) σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, σύμφωνα με απόφαση του υπηρεσιακού Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

*********************

Εγκαίνια για το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό στα Τρίκαλα πριν λίγο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)


Πριν από λίγο εγκαινιάστηκε το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό στα Τρίκαλα και μπήκε επίσημα στους δρόμους της πόλης.
Προηγήθηκε το μεσημέρι η συνέντευξη τύπου που την κατέγραψε όλη το trikalaola.gr και ακολούθησε η ημερίδα.
Πλάνα από τη συνέντευξη τύπου και την ημερίδα θα δείτε αργότερα, καθώς τα βίντεο βρίσκονται στο στάδια μεταφόρτωσης.


**************************


Γιατί το Facebook μας κάνει πιο δυστυχισμένους

Ζήλεια, προβληματική κοινωνική ζωή, αδυναμία συγκέντρωσης; Όλα αυτά μπορεί να... οφείλονται στο Facebook, αν πιστέψουμε μια μελέτη που έγινε στη Δανία και αποκαλύπτει ότι άνθρωποι που έζησαν μία εβδομάδα χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ήταν περισσότερο ευτυχισμένοι από τους άλλους.

«Επιλέξαμε το Facebook επειδή είναι το κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιείται περισσότερο σε όλες τις ηλικίες», εξήγησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάικ Ουίκινγκ ο διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας για την Ευτυχία, το οποίο πραγματοποίησε τη μελέτη σε δείγμα 1.095 ανθρώπων στη Δανία.
Τα πρόσωπα αυτά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: οι μισοί συνέχισαν να χρησιμοποιούν το Facebook, οι άλλοι μισοί απείχαν.

Έπειτα από μια εβδομάδα, τα πρόσωπα που δεν είχαν χρησιμοποιήσει το Facebook δήλωσαν περισσότερο ικανοποιημένα από τη ζωή τους. Το 88% εξ αυτών δήλωσαν "ευτυχή" σε σύγκριση με το 81% της άλλης ομάδας, 84% δήλωσαν πως εκτιμούν τη ζωή (έναντι του 75% της άλλης ομάδας) και μόνο 12% δήλωσαν δυσαρεστημένα, έναντι 20% μεταξύ των προσώπων που συνέχισαν να χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο.

Στο τέλος του πειράματος, τα μέλη της πρώτης ομάδας είπαν πως είχαν πλουσιότερη κοινωνική ζωή και λιγότερες δυσκολίες να συγκεντρώνονται, ενώ τα μέλη της δεύτερης είπαν πως οι δυσκολίες αυτές παρέμειναν οι ίδιες.

«Αντί να επικεντρωνόμαστε σ' αυτό το οποίο έχουμε ανάγκη, έχουμε την ατυχή τάση να επικεντρωνόμαστε σ' αυτό που έχουν οι άλλοι», εκτιμούν οι ερευνητές που πραγματοποίησαν τη μελέτη. Όμως στο Facebook οι άνθρωποι έχουν 39% μεγαλύτερο κίνδυνο να αισθάνονται λιγότερο ευτυχισμένοι από τους φίλους τους, υποστηρίζουν.

Πολλές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Δανοί είναι ένας από τους ευτυχέστερους λαούς του κόσμου.

**************************

«Πιάσε μου το χέρι»: Μια εξαιρετική ταινία μικρού μήκους για την αξία της φιλίας και της συμπαράστασης

Τιμητική μνεία για το σενάριο πήρε η ταινία μικρού μήκους "Πιάσε μου το χέρι" της Δώρας Μαδαρού και Ελένης Κόντη στο 6o Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ...
Κορινθιας Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” ΒΡΑΒΕΙΑ / AWARDS - PIFF 2015.

Η ταινία μικρού μήκους προκρίθηκε και στο 10ο CYPRUS INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 23-27/9/2015 .

Η Ελπίδα, 10 ετών, περπατά μελαγχολική κάνοντας την αγαπημένη της βόλτα στη θάλασσα. Βυθισμένη στις σκέψεις της για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, βρίσκεται σ' ενα εγκαταλελειμένο ναυπηγείο. Εκεί συναντά μια άστεγη κοπέλα και ανακαλύπτει πως ο καθένας τραβά τον δικό του κρυμμένο γολγοθά. Αποκτά έτσι μια καινούρια φίλη μαθαίνοντας πως η αγάπη, η φιλία, η συμπαράσταση και η συναισθηματική υποστήριξη δυναμώνουν τη φλόγα της ελπίδας και αποτελούν το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπίσεις τα πάντα.

H Noisy Productions ανεξάρτητη εθελοντική καλλιτεχνική ομάδα παραγωγής , πρωτοτυπεί για άλλη μια φορά και δημιουργεί την μικρού μήκους ταινία “Πιάσε μου το χέρι”, σε σενάριο Δώρας Μαδαρού και Ελένης Κόντη. Εμπνευσμένοι από τους στίχους του τραγουδιού της Ελένης Κόντη που γράφτηκε για τα παιδιά του Συλλόγου “ΦΛΟΓΑ”, οι σεναριογράφοι σκηνοθετόντας πρώτη φορά ,παράλληλα δίνουν ποικίλα κοινωνικά μηνύματα.

Σε μια κοινωνία που ο αλτρουισμός τείνει να εξαφανιστεί, έννοιες οπως αγάπη, φιλία, συμπαράσταση, συναισθηματική υποστήριξή, μπορούν να δυναμώσουν τη φλόγα της ελπίδας και να αποτελέσουν το καλύτερο “φάρμακο” για όλα, ελευθερώνοντας την κρυμμένη μας ανθρωπιά.

Η πολύτιμη βοήθεια του Δημήτρη Μπόπη συνετέλεσε ώστε να ολοκληρωθεί η ταινία.

Το τραγούδι που πλαισιώνει την ταινία ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία του συγκροτήματος NiSigma.


Ο.Τ

2 σχόλια: