Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Τσίπρας σε Νταβούτογλου: Ευτυχώς που οι πιλότοι μας δεν είναι το ίδιο νευρικοί

«Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί, όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους» είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της ευρωτουρκικής Συνόδου.....

Aπευθυνόμενος στον τούρκο πρωθυπουργό για το ζήτημα των προσφυγικών ροών και τις παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους. Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε.

»Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο».

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο τούρκος πρωθυπουργός απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα.

Τα tweets του πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνόδου κορυφής για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες:

4/4 Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους.

— a.tsipras (@atsipras) Νοέμβριος 29, 2015

3/4 Ξοδεύουμε δισ. για εξοπλισμούς. Εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. #EUTurkey

— a.tsipras (@atsipras) Νοέμβριος 29, 2015


2/4 Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο.#EUTurkey

— a.tsipras (@atsipras) Νοέμβριος 29, 2015


1/4 Προς τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου: Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους. #EUTurkey


— a.tsipras (@atsipras) Νοέμβριος 29, 2015
tvxs

2 σχόλια:

  1. Άμεση ανάλυση: Ο Αλέξης, ο Αχμέτ και η προσβλητική υποχώρηση
    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ 30/11

    Ένας πολιτικός ηγέτης πρέπει να αποφεύγει ανούσιες κινήσεις πρόσκαιρου εντυπωσιασμού γιατί συχνά αυτές γυρίζουν μπούμεραγκ και καταλήγουν σε προσβλητικές και ενίοτε σε εξευτελιστικές, αναδιπλώσεις.
    Η αρχή ισχύει τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική πολιτική. "Μην λες πράγματα που δεν μπορείς να υποστηρίξεις και μην δίνεις υποσχέσεις που δεν μπορείς να υλοποιήσεις", θα έπρεπε να αποτελεί αυτονόητο αξίωμα της πολιτικής. Κι, όμως, πολλοί ηγέτες υποκύπτουν στον λαϊκισμό και παρασύρονται από τον ενθουσιασμό της στιγμής. Στην πορεία όσα έχουν υποσχεθεί και δεν έκαναν, τα βρίσκουν μπροστά τους, καταβάλλοντας και το ανάλογο πολιτικό κόστος.
    Ο Αλέξης Τσίπρας - θα ήλπιζε κανείς ότι επρόκειτο για κάποιους θερμοκέφαλους συνεργάτες του - έσπευσαν, σε μια ανεξήγητη και ερασιτεχνική απόπειρα εντυπωσιασμού, να ανεβάσει στο διαδίκτυο ένα "καυστικό" σχόλιο για τις συχνές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά.
    Στο λογαριασμό του στο Τwitter όπου γράφει για ευρωπαϊκά θέματα (@tsipras_eu) και αναφερόμενος στην παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής, έγραψε τόσο στον ελληνικό όσο και στον ξενόγλωσσο λογαριασμό του: «Προς τον Πρωθυπουργό Νταβούτογλου: Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους».
    Σε ό, τι αφορά την ουσία της επισήμανσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει δίκιο. Όμως, άλλο τι νιώθεις και άλλο τι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας σου.
    Με δεικτικό σχόλιο στον δικό του λογαριασμό ο Αχμέτ Νταβούτογλου τον "επανέφερε στην τάξη" υπογραμμίζοντας πως οι αναφορές του δεν συνάδουν με την εν εξελίξει προσπάθεια Ευρωπαίων και Τούρκων να συνεργασθούν. Συγκεκριμένα, έγραψε ότι "τα σχόλια για τους πιλότους από τον @atsipras δεν αρμόζουν στο κλίμα της ημέρας. Αλέξη: ας συγκεντρωθούμε στα θετικά”, αναγκάζοντας τον Έλληνα ομόλογό του να σβήσει τα επίμαχα tweets στον ξενόγλωσσο λογαριασμό και να περιορισθεί στην ορθή μεν, αλλά πλέον ανεπαρκή μετά τα προηγηθέντα, επισήμανση ότι: «είμαστε στην ίδια γειτονιά και πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε λύσεις».
    Η κίνηση του κ. Τσίπρα ήταν άκαιρη και εθνικά επιζήμια. Όχι μόνο δεν εντυπωσιαστήκαμε, αλλά τελικά, ως Έλληνες, νιώσαμε στην πορεία, αν όχι ταπεινωμένοι, σίγουρα προσβεβλημένοι.
    Θες να κερδίσεις για τη χώρα σου κάποια πράγματα σε διενέξεις όπως αυτή που βιώνουμε στο Αιγαίο; Κάνε τη σωστή προεργασία, αξιοποίησε τα όποια πλεονεκτήματα διαθέτεις, οικοδόμησε τις χρηστικές και όσο το δυνατόν πιο ισχυρές συμμαχίες, και μετά προχώρησε σε μετρημένες και καλά ζυγισμένες κινήσεις, ώστε μα μην αναγκασθείς να τις αναιρέσεις.
    Για έναν δήθεν "τσαμπουκά" ολίγων ωρών στο διαδίκτυο, ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να "σβήσει" ακόμη και την λεκτική κριτική στην Τουρκία για ένα μείζον ζήτημα που για δεκαετίες εγείρει επίσημα η Ελλάδα στη γειτονική χώρα, στους "ισχυρούς" της διεθνούς κοινότητας, όπως και σε διεθνή φόρα. Δεν ήταν η καλύτερη στιγμή του Αλέξη Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΣΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟ ΒΓΑΛΑΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΤΕ? ΥΠΟΜΟΝΗ
    Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ .ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΑ. ΤΙ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή