Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ: Απολογισμός 22ης διάθεσης - Συνέχεια δράσεων

Πραγματοποιήσαμε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου με μεγάλη επιτυχία την 22η απευθείας διάθεση, που περιλάμβανε ρύζι, ελαιόλαδο, κρεμμύδια, σκόρδα, απορρυπαντικά και χαρτικά. Συνεχίστηκαν και σ’ αυτή οι καθιερωμένες συλλογές: Φαρμάκων, πλαστικών καπακιών και τηγανέλαιου....

Η ξεχωριστή παράλληλη δράση, σε συνέχεια των ανάλογων κοινών δράσεων με συλλογικότητες και φορείς της περιοχής μας, ήταν η συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας για τους πρόσφυγες. Η ανταπόκριση του κόσμου, δεδομένου ότι πρόκειται για είδη που πρέπει να αγοραστούν και δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που ζούμε, ήταν και πάλι συγκινητική.
Όλα τα τρόφιμα που συλλέχθηκαν, ταξινομήθηκαν και συσκευάστηκαν ανά είδος επιτόπου. Η δράση αυτή, σχεδιάζουμε να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με εκδήλωση εντός της πόλης, που θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Ακολούθως, θα σταλούν όλα μαζί στην Ειδομένη, με αποστολή εθελοντών.
Ιδιαίτερη μνεία θα κάνουμε αυτή τη φορά, στη μεγάλη ανταπόκριση νέων εθελοντών, ιδίως μετά και το ξεχωριστό κάλεσμα που απευθύναμε. Καταφέραμε σ’ αυτή την πολύ απαιτητική διάθεση, με τα πολλά διαθέσιμα είδη και τις πολλές παραγγελίες, να συνεισφέρουμε 40 συνολικά παλιοί και νέοι εθελοντές. Ακόμη πιο αισιόδοξη, είναι η θέληση νέων εθελοντών να συμμετάσχουν σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων μας και στη Συντονιστική Ομάδα.
Και θα κλείσουμε τον απολογισμό της 22ης διάθεσης, με τις πολύτιμες προσφορές προϊόντων των παραγωγών. Με το αποκλειστικό ενδιαφέρον εθελοντών της Κίνησης, καθιερώσαμε φέτος τη διανομή τους σε οικογένειες της περιοχής μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Οικογένειες που έχουν μικρές -έως μηδενικές- δυνατότητες να καλυφθούν από την κρατική μέριμνα ή από την ευρύτερη κοινωνική μέριμνα, που απολαμβάνουν ιδρύματα και «επισήμως» οικονομικά ασθενείς.
Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, για αυτή τη σημαντική συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα.
Στην ιστοσελίδα μας έχει αναρτηθεί η Φόρμα Αξιολόγησης για 07/11/2015. Καλούμε όσους προμηθεύτηκαν προϊόντα να καταθέσουν τη γνώμη τους. Η αξιολόγηση είναι φυσική συνέχεια της παραγγελίας, σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας και τη διαρκή βελτίωση. Όλες οι γνώμες αναρτώνται στη Λίστα αξιολόγησης για 07/11/2015, με απόκρυψη των προσωπικών στοιχείων.
Συνεχίζουμε προγραμματίζοντας την επόμενη απευθείας διάθεση για το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, με: Τυρί, πατάτες, εσπεριδοειδή, φασόλια, ρεβίθια, φυστίκια, καλαμπόκι ποπ κορν και ίσως μέλι. Θα ανακοινωθεί εγκαίρως, με αναμενόμενη περίοδο παραγγελιών από 2 έως 16 Δεκεμβρίου.
Στο www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τις δράσεις μας, εκεί είναι διαθέσιμη και η ηλεκτρονική Φόρμα Παραγωγού για την κατάθεση προσφορών προϊόντων. Επίσης, είναι μονίμως διαθέσιμη η Φόρμα Εγγραφής Εθελοντή-Μέλους, μαζί με το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 6985603574 & 6906981623, για εκτενέστερη και άμεση επικοινωνία.
Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (Whats Up) & 6906981623 (Free2Go)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου