Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΜΗΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ;

Ανακοινώθηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών τμημάτων για το Νομό Φωκίδας, σύμφωνα με το οποίο καταργούνται 
το Α.Τ. Γραβιάς, 
το Α.Τ. Δελφών 
και συγχωνεύονται το Τμήμα Τροχαίας Ιτέας με το Α.Τ. Ιτέας το οποίο και παραμένει. .....

Επίσης παραμένουν ως έχουν 
το Α.Τ. Άμφισσας 
το Α.Τ. Ευπαλίου 
και το Α.Τ. Λιδορικίου. 
Η πολυδιαφημιζόμενη αναδιάρθρωση αστυνομικών δομών και υπηρεσιών  της ΕΛ.ΑΣ θα πραγματοποιούνταν με βάση τα εξής κριτήρια:
 α) Κάθε έδρα Καλλικρατικού Δήμου και ένα Τμήμα 
και β) θα υπήρχαν και εξαιρέσεις παραμονής τμημάτων με βάση τα γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια κάθε περιοχής. 
Στην περίπτωση του Νομού μας τα παραπάνω κριτήρια αλλού τηρήθηκαν και αλλού όχι. 
Και εξηγούμε το γιατί. 
Το Α.Τ. Γραβιάς το οποίο καταργείτε έχει στην αρμοδιότητά του την αστυνόμευση τριών πρώην Καποδιστριακών Δήμων , Παρνασσού, Γραβιάς και Καλλιέων. 
Αυτό σημαίνει ότι αστυνομεύει αυτή τη στιγμή δεκαέξι χωριά και περίπου επτά χιλιάδες μόνιμων κατοίκων. 
Η κοντινότερη έδρα αστυνομικής υπηρεσίας είναι το Α.Τ. Άμφισσας ,το οποίο θα αστυνομεύει πλέον την περιοχή του καταργηθέντος Α.Τ. Γραβιάς, και το οποίο απέχει γύρω στα σαράντα με πενήντα χιλιόμετρα από τα χωριά των ανωτέρω πρώην Δήμων. 
Άρα οι εξαιρέσεις που θα λαμβάνονταν υπ΄ όψη σε ορισμένες περιοχές δεν τηρήθηκαν. 
Επιπλέον δεν τηρείται ούτε το κριτήριο κάθε Καλλικρατικός Δήμος και ένα τμήμα διότι παραμένει το Α.Τ. Ευπαλίου  καθώς και το Α.Τ. Ιτέας το οποίο και ενισχύεται . 
Συνεπώς σε απόσταση δεκατριών χιλιομέτρων από Άμφισσα μέχρι Ιτέα δημιουργούνται δύο πολυδύναμα τμήματα και οι ορεινές περιοχές που αναφέρονται παραπάνω παραμένουν στο έλεος και τις ορέξεις των επίδοξων κακοποιών. 
Ας μην ξεχνάμε ότι ο πρώην Δήμος Παρνασσού αποτελεί τουριστικό θέρετρο αφού το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού και συγκεκριμένα τα Κελλάρια ανήκουν πλέον στην Τ.Κ. Πολυδρόσου, η οποία μαζί με την Τ.Κ. Επταλόφου δέχονται χιλιάδες επισκέπτες κατά την χειμερινή περίοδο.
Είναι τουλάχιστον προκλητικό για τον τόπο μας , και μιλάω για την Πολύδροσο , που για άλλη μια φορά οι ιθύνοντες μας θεωρούν παιδιά ενός κατώτερου θεού.
 Μετά την κατάργηση του Δήμου Παρνασσού ,
την κατάργηση του Γυμνασίου Πολυδρόσου,
 την απομάκρυνση του ταχυδρομείου και το κλείσιμο του αγροτικού ιατρείου σειρά είχε το Α.Τ. Γραβιάς .
 Η απομάκρυνση του τμήματος θα προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κατοίκων μετά και τις τελευταίες συνεχόμενες διαρρήξεις οικιών.
 Μπορούν να μας απαντήσουν οι τοπικοί φορείς πια είναι η θέση τους για το συγκεκριμένο ζήτημα και τι ενέργειες έχουν κάνει; Μπορεί να μας απαντήσει Δήμαρχος Δελφών και ο Βουλευτής Φωκίδας αν μας θεωρούν τμήμα του Νομού Φωκίδας; Αν ναι, να πάρουν αμέσως θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα και να αποτανθούν στο αρμόδιο Υπουργείο για την διατήρηση και ΕΝΙΣΧΥΣΗ του Α.Τ. Γραβιάς. 
Αν όχι, είναι συνυπεύθυνοι για το ότι θα ακολουθήσει στο μέλλον.


Υ.Γ:  Αξίζει να αναφερθεί ότι ο γειτονικός Δήμος Αμφίκλειας Ελάτειας Νομού Φθιώτιδας από το 2013 έχει πάρει θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα γνωστοποιώντας εγγράφως στους αρμοδίους την ανάγκη διατήρησης του Α.Τ. Αμφίκλειας παραχωρώντας προς τούτο τουλάχιστον δύο οικήματα για την δωρεάν στέγασή του.              

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ ΚΑΛΑ ΠΟΛΥΔΡΟΣΕ.....19 Νοεμβρίου 2015 στις 4:51 μ.μ.

    Λάθος πληροφόρηση έχεις Πολύδροσε.

    Τα πράγματα μετά την καθοριστική παρέμβαση του Δημάρχου Κου Παναγιωτόπουλου , του Αντιδημάρχου Κου Μολιώτη , του Προέδρου της Κοινότητας Πολυδρόσου Κου Μουλαρά και με ηγέτη βέβαια της μεγάλης προσπάθειας το Βουλευτή της " αριστερής Κυβέρνησής μας που θα τα αλλάξει όλα " , ακύρωθηκαν τα πάντα όλα και όχι μόνον .Το Αστυνομικό τμήμα πλέον μεταφέρεται στην Πολύδροσο και θα λειτουργεί στα Γραφεία της Κοινότητας , ενώ τα Κοινοτικά γραφεία απο εκεί μεταφέρονται όχι βέβαια στο Γυμνάσιο αλλά στο .........Συνεταιρισμό !!!!! Ναί στο Συνεταιρισμό !!!!
    Εκεί θα λειτουργεί και λαικό παντοπωλείο που εκτός απο τρόφιμα θα μοιράζει και άλλα εδέσματα , όπως σανό , σιτάρι , καλαμπόκι , τριφύλι , βίκο και.... κουτόχορτο .
    Να σημειώσουμε οτι όλοι οι παραπάνω κινητοποίησαν τους Σουβαλιώτες , Γραβιώτες , Αγοριανίτες, Μαργολακιώτες κ.λ.π και μίλησαν σε ανοιχτή συγκέντρωση παρουσία 5000 κατοίκων και.... , μήπως ήταν και 10000....., στην περιοχή "Πατερό " και μετά όλοι βούτηξαν στο παραπλήσιο ποταμάκι με τα πεντακάθαρα νερά για να δροσιστούν !

    Να ρωτάς λοιπόν άλλη φορά Πολύδροσε και να είσαι καλύτερα πληροφορημένος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή