Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΜΑΣ

Σπουδαστή/α

Είναι τεράστια η κοροϊδία που έχει στηθεί στις πλάτες μας από την πρώτη μέρα κιόλας που ανακοινώθηκε η έναρξη των μαθημάτων στις σχολές του ΤΕΙ της Άμφισσας.....

Η κατάσταση είναι εκρηκτική. Περάσαμε στην σχολή, και αυτό που συναντάμε είναι ένα τμήμα χωρίς καθηγητές, χωρίς στέγαση, χωρίς δωρεάν σίτιση, ακόμα και το κτίριο που προορίζεται να γίνουν τα μαθήματα  άνοιξε στις 2/11, ένα μήνα μετά την επίσημη έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς!!!!!

Έχουμε δικαίωμα να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια

Απαξιώνεται πλήρως το περιεχόμενο των σπουδών μας.
Δεν είναι δυνατό να λειτουργήσουν 2 τμήματα με… 2!! μόνιμους καθηγητές. Ακόμα και μετά την πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών, είναι δυνατόν να υπάρξει σοβαρή επιστημονική έρευνα, ολοκληρωμένη μόρφωση πάνω στο αντικείμενο που επιλέξαμε να σπουδάσουμε με μόλις 2 καθηγητές στο αντικείμενο;;;;;;;
Μας καλούν να βάλουμε βαθειά το χέρι στην τσέπη.
Οι σχολές άνοιξαν και ούτε λόγος για δωρεάν στέγαση, την ώρα που οι οικογένειες μας στενάζουν κάτω από τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, τις μειώσεις μισθών, την πρωτοφανή φοροληστεία. Με αποτέλεσμα για να τα φέρουμε βόλτα με τα βασικά (ενοίκιο, λογαριασμοί κλπ), πολλοί από μας είτε να αναγκάζονται να βρουν δουλειά, είτε στερούνται τα στοιχειώδη, ακόμα και την μερίδα του φαγητού. Και το πιάτο το φαί της λέσχης από φέτος θα το ακριβοπληρώνουμε (3 € η μερίδα).

Η αιτία για αυτή την εκρηκτική κατάσταση,
βρίσκεται στην τεράστια υποχρηματοδότηση

Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι ευθύνονται γι αυτή την κατάσταση. Το πρόβλημα είναι συνολικό, και αφορά την υποβάθμιση-αυτοχρηματοδότηση της εκπαίδευσης σε όλες της σχολές της Ελλάδας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σαν συνέχεια της προηγούμενης πολιτικής της αλλά και της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων νυν «αντιπολιτευόμενων» (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ), βάζουν εμπόδια στο δικαίωμα μας για δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία, απόφοιτους με δικαιώματα.
Χαρακτηριστικά:
•             Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεπεράσει το 80% η μείωση των χρημάτων για ΑΕΙ-ΤΕΙ.
•             Το κούρεμα των αποθεματικών των σχολών που έγινε 2 φορές μία το 2012 και το 2015.
•             Στο προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2016 προβλέπονται νέες μειώσεις 20% της χρηματοδότησης για την Παιδεία.



Δούλοι του 21ου αιώνα, ΔΕΝ θα γίνουμε

Ο στόχος τους είναι ένας. Τα εμπόδια που συναντάμε στις σπουδές μας, η υποβάθμιση της γνώσης μας έχει σκοπό να μας προετοιμάσει για τις συνθήκες "εργασιακού μεσαίωνα" που επικρατούν στους χώρους δουλειάς.
Κυβέρνηση και Ε.Ε. θέλουν όλο και περισσότερο οι απόφοιτοι να αποτελούν φθηνό επιστημονικό και εργατικό δυναμικό, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των επιχειρηματιών για κερδοφορία.
Ιδιαίτερα για τις σχολές με το δικό μας περιεχόμενο. Ο τομέας των τουριστικών επιχειρήσεων είναι χρυσορυχείο για τα μονοπώλια του κλάδου. Κάθε καλοκαίρι που περνά το κεφάλαιο και η κυβέρνηση μετράει νέα κέρδη και πανηγυρίζει σε βάρος των χιλιάδων εργαζομένων με ή χωρίς πτυχίο, των πρακτικάριων που δουλεύουν 10 και 12 ώρες στην καλύτερη περίπτωση, με μισθό πίνας 300-400€, χωρίς κανένα δικαίωμα (ασφάλιση, περίθαλψη κλπ).
Ενδεικτικά αναφέρουμε: τα στοιχεία της ΤτΕ (Τράπεζα της Ελλάδος) για το τουριστικό ισοζύγιο του 2014, παρουσιάζουν το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου το έτος 2014 ανήλθε στα 11,317 δισ. ευρώ, έναντι 10,317 δισ. ευρώ το έτος 2013, σημειώνοντας αύξηση 9,7%. Χρήματα τα οποία φυσικά δεν πήγαν στις τσέπες των εργαζομένων στον κλάδο.
Κι αυτό γιατί, πχ στους ξενοδοχουπαλήλους (κατά μια εκτίμηση, περίπου 100.000, το 80% είναι εποχικοί), δουλεύουν χωρίς ρεπό, για πάνω από 8 ώρες τη μέρα. Δηλαδή, λαμβάνουν 840 ευρώ το μήνα για 10 ώρες δουλειά τη μέρα, για 7 μέρες δουλειά τη βδομάδα, για 30 μέρες το μήνα. Και όλα αυτά, για τέσσερις με πέντε μήνες το χρόνο. Δηλαδή 3.360 ευρώ το χρόνο

Η ΚΝΕ και το ΚΚΕ σε καλεί να μην δείξεις ανοχή σ αυτή την κατάσταση.

Δεν είναι αυτές σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει. Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι δεν μας χαρίζουν τίποτα. Κατακτήσεις μπορούμε να έχουμε όχι παρακαλώντας προέδρους και υπουργία, αλλά με την οργάνωση των σπουδαστών, του συλλόγου, σε αγωνιστική κατεύθυνση και όχι κατεύθυνση υποταγής-συμβιβασμού.
Η λύση είναι ο από κοινού αγώνας με τους εργαζομένους τους γονείς μας, που δεχόμαστε την ίδια επίθεση και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να την ανακόψουμε, να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Καλούμε όλους τους Σπουδαστές να κάνουν το πρώτο βήμα!
Στις 12 του Νοέμβρη είναι μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας. Είναι η ευκαιρία να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σε αυτή την κατάσταση. Η απεργία αφορά και εμάς, τα μέτρα παίρνονται πρώτα απ όλα εις βάρος μας, εις βάρος των αυριανών εργαζομένων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ στην ΑΜΦΙΣΣΑ.




Οργάνωση Φωκίδας της ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου