Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΤΕΑΣ : ΤΟ ''ΘΕΑΤΡΟ'' ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ!...

''διαμελήσαντο τα ιμάτια αυτής...''
(και με απόφαση του Αρείου Πάγου πλέον...)

   Δεν έχουν τέλος οι ''αγαθοεργές'' πράξεις σε βάρος της Ιτέας!  Δεν υπάρχει ίχνος ευαισθησίας και ευθύνης από τους''αρμοδίους'' για την τύχη, για την μεταχείριση και για το μέλλον αυτής της πόλεως!  Δεν έχουν τελειωμό τα πλήγματα σε βάρος αυτής της όμορφης και τουριστικής κατά τα άλλα πόλεως του Νομού μας!.......
  Έγινε γνωστή και επιβεβαιώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μας η απόφαση του Αρείου Πάγου για την προσφυγή την οποία είχε καταθέσει ο Δήμος Δελφών, κατά της αποφάσεως του Εφετείου Λαμίας.  Σύμφωνα με την οποία, ο Δήμος Δελφών και οι περίοικοι της Πλατείας Θεάτρου στην Ιτέα, θα έπρεπε να καταβάλουν το ποσό του 1,6 εκατομμυρίου ευρώ, ως αποζημίωση, στους κληρονόμους της εξ Αμφίσσης οικογενείας Παπαθανασίου.


   Οι πληροφορίες μας, αναφέρουν, ότι η εκπροσώπηση του Δήμου Δελφών στο Ανώτατο Δικαστήριο, ήταν από χλιαρή έως μέτρια!...  Ζητήθηκε από τον εκπρόσωπο του Δήμου, να αναβάλει την εκδίκαση της υποθέσεως το Δικαστήριο, διότι το θέμα δεν είχε προλάβει να το εξετάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών!...  Αν είναι δυνατόν! (και αληθές;...).

  Βεβαίως, το γιατί έχει αφαιρεθεί η υπόθεση από δικηγόρο της Αμφίσσης, με την παράσταση του οποίου είχαν κριθεί υπέρ του τέως Δήμου Ιτέας, όλες οι προηγούμενες για το θέμα δικαστικές αποφάσεις, μόνον 2 (δύο) άνθρωποι είναι σε θέση να δώσουν απάντηση : Ο τέως και ο νυν(Δήμαρχοι).
 
  Η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου απορρίπτει την προσφυγή του Δήμου και οριστικοποιεί την απόφαση του Εφετείου Λαμίας!...
Ον εστί μεθερμηνευόμενον, ο μέν Δήμος θα πρέπει να καταβάλει στους διεκδικητές της Πλατείας ποσό άνω των 600.000 ευρώ, το δε υπόλοιπο, θα επιμερισθεί στους περιοίκους της Πλατείας, οι οποίοι ατύχησαν να έχουν (και με νόμιμες οικοδομικές άδειες) τις κατοικίες τους, γύρω από μια πολεοδομικά κατοχυρωμένη Δημοτική Πλατεία!...   Έτσι λοιπόν ο μεν Δήμος θα πτωχεύσει (ειδικά εάν δεσμευθούν οι λογαριασμοί του σε Τράπεζες), γιατί θεωρητικά και πρακτικά είναι αδύνατον να εξυπηρετήσει μια τέτοια οφειλή, οι δε δυστυχείς περίοικοι, είτε θα υποχρεωθούν να καταβάλουν το επιμερισθέν αναλογικά στον κάθε έναν από αυτούς ποσό (από 5 έως 140 χιλ. ευρώ), είτε να ...παραλάβουν το ειδοποιητήριο από την Δ.Ο.Υ. για το τι εβεβαιώθηκε ως οφειλή στο όνομά τους στην Εφορία!...
   Έχουμε ασχοληθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν, με την ''πληγή'' της Πλατείας Θεάτρου(όπου πραγματοποιείται και η Λαϊκή Αγορά) και είχαμε ζητήσει να φωτισθούν επιτέλους, όλες οι ενέργειες και οι εν κρυπτώ διαδικασίες, οι οποίες οδήγησαν την πόλη, να είναι Όμηρος μιας ομάδας ανθρώπων κληρονόμων της οικογένειας Παπαθανασίου.  Και τότε θα φανεί το ποιός αγαπούσε και εστέργετο την Ιτέα, ποιός ήταν ακέραιος στην εκτέλεση των θεσμικών ή υπηρεσιακών καθηκόντων του και το ποιός εχρησιμοποίησε εντός της πόλεως την ιδιότητά του ή το αξίωμά του, για ίδιον όφελος.
Προς το παρόν, θα περιμένουμε την δημοσίευση της αποφάσεως προς επαλήθευση των πληροφοριών μας.
Εν τω μεταξύ, αναζητείται πλέον λύση και μάλιστα κατεπειγόντως!...

Για την ιστορία και μόνον και για γνώση των συνδημοτών μας, δημοσιεύουμε τα ονόματα των διεκδικητών της Πλατείας Θεάτρου, προς τους οποίους επιδικάσθηκε ως αποζημίωση το ποσό του1,6 εκατ. ευρώ περίπου :



http://epikourositeas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου