Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΦΥΡΑΚΙ ΠΟΥ "ΓΕΦΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ" ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ.


Το  Σαββατοκύριακο  που  πέρασε  επισκεφθήκαμε  την  πηγή  της  Αγ.  Ελεούσας  και  με  έκπληξη  αλλά  και  χαρά   διαπιστώσαμε  ότι  τα  κακότεχνα  τσιμέντα με  τα  οποία   κάποιοι  κάποτε  "Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ μεγάλα κ' υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη ", όπως  έλεγε  και  ο  Καβάφης   και  που κυριολεκτικά έχουν  φράξει  την πηγή......
με  αποτέλεσμα  να  εμποδίζεται η  φυσική  ροή  του  νερού, είχαν  γεφυρωθεί  και  είχαν  συνδεθεί  με  ένα   καλαίσθητο   γεφυράκι και  κουπαστές  για  ασφάλεια  διάβασης, ένθεν  και  ένθεν.
Πληροφορηθήκαμε λοιπόν, γιατί  σχετική  πινακίδα  δεν  έχει  μπεί  ακόμα, πως  είναι  η  νέα  κατασκευή  που  έκανε  ο  υπερδραστήριος  τοπικός  Σύλλογος  Γυναικών "Η ΕΣΤΙΑ" με  έξοδά του. 
Τα  σχέδια  για  το  γεφυράκι  επιμελήθηκε  ο σταθερός  φίλος  του  Συλλόγου  Χρήστος  Κεφαλούδης  και το κατασκεύασε  ο  Σουβαλιώτης  σιδηρουργός  Χρήστος  Θ. Θάνος.
Επ'  ευκαιρία  σημειώνουμε  και  πάλι ότι  ο  Σύλλογος  φροντίζει  και  για την  τακτική  καθαριότητα  του  χώρου  της  πηγής  και  πρέπει  όλοι  αυτό και  να το σεβόμαστε  και  να  το  τηρούμε.

















19 σχόλια:

  1. Πάντα μπροστά ο Σύλλογος Γυνακών ,με φαντασία ,εργατικότητα και καλαισθησία.Παράδειγμα για δραστηριοποίηση και των αλλων συλλόγων,μήπως και βελτιωθεί λίγο αυτός ο τόπος.
    Συγχαρητήρια
    Ν.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο συγχαρητήρια στο Σύλλογο Γυναικών και σε όσους συνέβαλλαν στο να γίνει αυτό το γεφυράκι όταν υπάρχει διάθεση για δουλειά και αγάπη για το χωριό και όσο υπάρχουν άνθρωποι που διαθέτουν ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους και που δεν μπαίνουν σε στείρες αντιπαραθέσεις τότε μόνο καλά μπορεί να συμβαίνουν στο χωριό μας. Πάντα τέτοια.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ19 Νοεμβρίου 2015 στις 2:02 μ.μ.

    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!

      Διαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΔΕΝ.ΤΟ ΣΥΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΥΔΗΣ,ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΑΣ.ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι παρατηρήσεις ευπρόσδεκτες , και οι κρίσεις θεμιτές ! Πολλές φορές από την ιδέα και την σχεδίαση μέχρι την υλοποίηση υπεισέρχονται παράγοντες , που δεν μπορείς να τους ελέγξεις . Π.χ. πρωτοβουλίες τεχνιτών , έλλειψη τεχνικών μέσων ,χρονικά όρια κ.α. Εν τέλει δεν είναι τόσο χάλια . Μοιάζει με την εικόνα της μελέτης !!!!!

      Διαγραφή
  5. Κυριε των 5,28 μμ,υποθετω οτι πηγες και το ειδες απο κοντα το γεφυρι Αφου εχεις αλλη προταση γιατι δεν φωναζεις τον Κυριο Κεφαλουδη να πατε μαζι να κανετε τις βελτιωσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΄Η ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ;;;;;;;
    ΕΛΕΟΣ!!!!!!
    ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ.
    ΑΠΟΡΩ ΔΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΡΙΤΙΚΗ.
    ΠΡΟΣΦΟΡΑ ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ "ΕΞ ΕΠΙΤΗΔΕΣ" 5.28 ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΣΙΓΟΥΡΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙ ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΙΟΥ ....ΛΕΩ ΕΓΩ ...ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΜΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΛΕΩ..... ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟ ΧΡΗΣΤΟ ΚΕΦΑΛΟΥΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΤΟ ΘΑΝΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΩ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ "ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΣ" ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΖΒΑΛΙΩΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΦΚΙΑΧΝΑΝ "ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ" ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ............ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ? ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΑΓΡΑΦΕ?
    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ 5.28 ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΙΔΑ ΧΟΡΟΠΗΔΗΣΑ ΑΠ ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σιγουρα αξιζουν πολλα συγχαρητηρια στον συλλογο γυναικων και δεν πιστευω οτι υπαρχει ανθρωπος στο χωριο που να διαφωνει για αυτο. ο συγκεκριμενος χωρος ειναι μεγαλη κληρονομια για το χωριο και την περιοχη μας. θελω λοιπον να εκφρασω και εγω την γνωμη μου,καλοπροεραιτα και χωρις κακιες (δεν εχω κανεναν λογο να το κανω). ειναι πολυ καλο να γινονται παρεμβασεις σε τετοιους χωρους ειδικα τετοιες εποχες που τα οικονομικα γενικα ειναι δυσκολα,αρκει να μην παρεμβαινουν αυτες στην φυση και στο τοπιο. κατα την ταπεινη μου γνωμη,πιστευω οτι δεν χρειαζοταν αυτο το γεφυρακι και αυτα τα καγκελα εκει περα,ουτε και τα τσιμεντα αυτα που εριξαν καποιοι πριν χρονια εκει περα για να εγκλωβισουν το νερο χρειαζονται εκει. πιστευω οτι ολα αυτα δεν ταιριαζουν με το περιβαλλον και δεν εχουν να προσφερουν κατι πολυ χρησιμο στον χωρο. σας ρωταω το εξης: οι αρχαιοι προγονοι μας γιατι δεν εκαναν καποιες αναλογες τετοιες ενεργειες στον χωρο αυτον; καποιο λογο θα ειχαν. πιστευω οτι πρεπει να αφησουμε την φυση να κανει την δουλεια της. εαν δεν υπηρχαν ολα αυτα τα τσιμεντα στον χωρο αυτο,πιστευετε οτι δεν θα ηταν καθολου ομορφος; η ιστορια εχει δειξει οτι οπου επεμβαινει ο ανθρωπος στην φυση δεν βγαινει παντα κατι καλο. επαναλαβανω λοιπον οτι ολα αυτα που γραφω τα γραφω γιατι ειναι η προσωπικη μου γνωμη και δεν τα λεω ουτε για να θιξω κανεναν και φυσικα ουτε να μειωσω την αξια του συλλογου γυναικων,ο οποιος απο την ωρα που δημιουργηθηκε ξανα ζωντανεψε το χωριο μας. σας ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πληροφοριακά και μόνο.
    Μέχρι αυτή την ώρα στην σελίδα του fb το συγκεκριμένο θέμα αρέσει σε 3721 άτομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΣ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΚΑΠΩΣ ΤΩΡΑ....ΑΣΤΟ Σ....Α ΤΑ ΚΑΝΕΣ ...ΚΑΡΦΩΝΕΣΑΙ ...
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΟΕΠΩΝΥΜΕ ... ΤΑ ΚΟΛΟΤΣΙΜΕΝΤΑ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΙΧΕ ΡΙΞΕΙ ΕΚΕΙ ? Η ΧΟΥΝΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΟΠΙΚΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ..,,
    ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΣ ...ΤΩΡΑ ΣΕ ΚΟΒΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!....ΚΑΚΟΜΟΙΡΕ Ε ΚΑΚΟΜΟΙΡΕ...
    ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ......ΚΑΚΟΜΟΙΡΕ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΕ ΖΒΑΛΙΩΤΗ....
    ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΤΙ ΧΑΡΑ ΠΗΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΓΕΦΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ.
    ΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ (ΣΟΥ?) ΚΑΙ ΔΕΙΣ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ Η " ΜΑΥΡΗ ΣΟΥ ΚΑΡΔΙΑ".

    ΠΩΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ Ο " ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ" ???......."Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ μεγάλα κ' υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη ", όπως έλεγε και ο Καβάφης .Α ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΠΟΛΥΔΡΟΣΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλο θα ειναι οταν γραφεις κατι για καποιον να εισαι σιγουρος για το ποιος μπορει να ειναι αυτος. εγω ειμαι ο 3:54 και δεν ξερω με ποιον με μπερδευεις και απευθυνεσαι προς το προσωπο μου με τετοιο μισος και κακια,την ωρα που εγω δεν εχω γραψει κατι αναλογο για σενα. εγω βγηκα και ειπα την γνωμη μου χωρις να θιξω και να προσβαλλω κανεναν. πανω απο ολα λοιπον θα επρεπε να σεβεσαι την γνωμη μου και με εμενα σαν ανθρωπο,γιατι δεν με γνωριζεις και δεν εχεις κανενα δικαιωμα να εκφραζεσαι με χαρακτηρισμους οπως ΚΑΚΟΜΟΙΡΕ και ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΕ και να λες οτι εχω ΜΑΥΡΗ ΚΑΡΔΙΑ. ο καθε ανθρωπος ξεχωριζει απο τον λογο του,την συμπεριφορα του και την κοινωνικη του μορφωση. ετσι με την γραφη καποιου μπορει να ξεχωρισει και το επιπεδο του. καλο βραδυ.

      Διαγραφή
  11. ΩΡΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ 3.26 ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΑΝΕΒΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΧΟΡΟΠΗΔΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ....
    Τ Ε Λ Ο Σ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά ρε παιδιά όλοι εδώ για το γεφυράκι διαβάζετε?Διαβάστε και τίποτε άλλο ...Τόσα θέματα εχει σήμερα ο Πολυδροσοπαρνασσος.
    Π.Χ ""Καλό κουμάσι είσαι". ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΜΕ? Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΡΑΣΗΣ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. να μας πει και η δημοτικη αρχη του τοπου τι εργα εχουν κανει και τωρα και πριν σαν κοινοτικη αρχη και οχι να βγαινουν και να λενε μ......γιατι στο τελος ειμαι σιγουρος δε θα τις γλυτωσουν τις κλωτσιες.ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΗΣΤΟ.Να ξερετε οτι ειμαστε διπλασας για οτι μας θελησετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βρε δεν πιστεύω να σταματήσετε τώρα στα καλύτερα .Καλά πάμε...Άντε γράψτε τιποτα εκεί που κάθεστε...
    Εμείς τι θα κάνουμε εδώ που είμαστε? Ουφ πέρασε πάλι η μέρα μας ...Λοιπόν τι άλλα.... Ναστε καλά ...νάστε καλά...
    Πλάκα πλάκα σας ανακάτεψαν πάλι οι γυναίκες...Και αυτές ρε παιδί μου δεν κάθονται στην ησυχία τους .....Και χαλάνε και τη δική σας .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το χωρι'ο μας εχει αναγκη απο εργα οποτε καντε προτασεις και μην βγαζετε τα ματια αυτων που προσπαθουν

      Διαγραφή