Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ "ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ KAI ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΜΕ (ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του Ορέστη Τσάρκου

* ΚΑΙ  ΑΛΛΟΣ   ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ  ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ  ΣΤΟ  ΔΗΜΟΣΙΟ  ΠΛΗΡΩΣΕ  2  ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ . ΠΟΙΟΣ  ΕΙΝΑΙ?

*ΠΟΙΟΣ  ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ  ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ  ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ  ΔΗΛΩΣΕ  ΟΤΙ  ΟΙ  ΠΛΟΥΣΙΟΙ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΕΙΝΑΙ  ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ  ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ  ΧΡΟΝΩΝ ?

*ΕΠΙΘΕΣΗ  ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ  ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΕ  ΒΑΡΚΕΣ  ΜΕ  ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ  ΣΤΗ  ΛΕΣΒΟ.

* ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ  ΔΙΑΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΑΝ   ΣΚΟΛΙΚΟΕΙΔΙΤΙΔΑ ΚΑΙ  ΕΚΑΝΑΝ  ΜΠΟΤΟΞ. ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ.....ΠΟΙΟΣ  ΤΟ  ΕΙΠΕ?

*ΠΟΙΟ  ΕΙΝΑΙ ΤΟ  ΣΧΕΔΙΟ  ΓΙΑ  ΜΟΝΙΜΑ  ΚΑΙ  ΣΚΛΗΡΑ capital controls   ΣΤΟΥΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ?

* ΚΑΙ  ΔΕΥΤΕΡΟΣ  ΕΜΠΟΡΟΣ  ΟΠΛΩΝ   ΦΥΛΑΚΗ  ΓΙΑ  ΜΙΖΕΣ.

*ΠΟΙΟΣ  ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ  ΜΕΓΑΣ   "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ" ΘΕΩΡΟΥΣΕ  ΕΠΙ  ΧΟΥΝΤΑΣ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΔΑΝΙΑ  ΚΑΙ  ΤΟΝ  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ  ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ?

ΚΑΙ  
*ΔΕΙΤΕ  ΤΟ  "ΖΟΡΙΚΟ"  ΖΕΙΜΠΈΚΙΚΟ  ΤΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΗ  ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ.........

Τώρα πληρώνουν και αυτοί: Ο Αλαφούζος έδωσε δύο εκατ. ευρώ στο Δημόσιο - Του αναλογούσαν για τη χρήση των συχνοτήτων



Θα έπρεπε να μην αποτελεί είδηση όταν κάποιος επιχειρηματίας πληρώνει τις υποχρεώσεις του στο ελληνικό Δημόσιο αλλά στη χώρα μας  όταν πρόκειται για τα media και τους καναλάρχες τα πράγματα αλλάζουν. Η καταβολή του «ενοικίου», δηλαδή του ανταλλάγματος υπέρ του Δημοσίου για τη χρήση των συχνοτήτων, είναι είδηση και μάλιστα πρώτης γραμμής αφού μέχρι τώρα τέτοια πληρωμή ήταν άγνωστο είδος.
Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ Γιάννης Αλαφούζος κατέβαλε στο ελληνικό Δημόσιο 2.120.000 ευρώ για τη χρήση των ραδιοσυχνοτήτων για τα έτη 2011, 2012 και 2013, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enimerosi24.gr. Ο κ.Αλαφούζος εξόφλησε όλο το ποσό που του είχε καταλογιστεί τον περασμένο Απρίλιο όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης που αφορούσε το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών, αναρτώντας μάλιστα στη Διαύγεια τα ποσά που αντιστοιχούν στον καθέναν.
Θυμίζουμε ότι το σύνολο ήταν 24 εκατομμύρια ευρώ και αναλογούσαν
ANTENNA TV – 6.498.082,54 €
CHANNEL 9 – 14.554,72 €
MAKEDONIA TV – 61.773,24 €
CITY NEWS – 121.648,32 €
ALPHA – 3.970.132,02 €
SKAI – 2.120.672,51 €
MEGA CHANNEL – 7.403.900,00 €
STAR CHANNEL – 3.903.305,70 €
902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM, (νυν Ε) – 56.564,88 €
Τέλος να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα ποσά προκύπτουν σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία η οποία ορίζει ότι το αντάλλαγμα καθορίζεται στο 2% επί των ακαθάριστων εσόδων των τηλεοπτικών σταθμών.

*******************************

Μάρτιν Σουλτς: Οι πλούσιοι στην Ελλάδα ευεργετήθηκαν από την κυβερνητική επιείκεια



Για την κυβέρνηση Τσίπρα, την πορεία των διαπραγματεύσεων και το νέο Μνημόνιο αλλά και τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αξιολόγηση μιλά ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος αναγνωρίζει ότι η συμφωνία με τους πιστωτές δεν θα φέρει άμεση βελτίωση στην ελληνική οικονομία, λέει ότι οι πλούσιοι φοροφυγάδες στην Ελλάδα «ευεργετήθηκαν από την κυβερνητική επιείκεια» και δηλώνει – ξανά – «έκπληκτος» από την επιλογή της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

*******************************

Επίθεση ακροδεξιών εν πλω σε βάρκες με πρόσφυγες

Καταγγελία



Επίθεση εν πλω από μια ομάδα πέντε ακροδεξιών κουκουλοφόρων δέχτηκαν 4 φουσκωτές βάρκες με πρόσφυγες, ανοιχτά, της θαλάσσιας περιοχής του Μολύβου, στη Λέσβο. Σύμφωνα με το Lesvosnews οι ακροδεξιοί προσέγγισαν τις βάρκες των προσφύγων με ένα ταχύπλοο και κατέστρεψαν τις μηχανές τους.
Το αποτέλεσμα ήταν οι βάρκες να μείνουν ακυβέρνητες με κίνδυνο να ανατραπούν. Την καταγγελία έκανε ο Βέλγος Peter N. Bouckaert, διευθυντής Εκτάκτων Αναγκών για το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εμπειρογνώμονας σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων. Ο Peter N. Bouckaert αυτόν τον καιρό προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Λέσβο, λόγω της προσφυγικής κρίσης. Όπως ανέφερε οι επιθέσεις έγιναν από Έλληνες ακροδεξιούς.
Όπως γράφει το Lesvosnews, αρκετοί πρόσφυγες έπεσαν στη θάλασσα και προσπάθησαν να σπρώξουν τις βάρκες προς τις ακτές κολυμπώντας.  Το συμβάν έγινε στα διεθνή ύδατα και στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε και η Τούρκικη Ακτοφυλακή καθώς ο μεγαλύτερος αριθμός από γυναίκες και παιδιά μεταφέρθηκαν στις ακτές της Τουρκίας.


* Στη φωτογραφία (από το Lesvosnews) φαίνονται ναυαγοσώστες να τραβάνε μια από τις τέσσερις πλαστικές λέμβους προς τις ακτές της Λέσβου μετά από 8 ώρες στη θάλασσα

*****************************************

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΙΤΙΔΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΠΟΤΟΞ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΗΘΟΥΣ...

Η διαφθορά είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία και για να καταπολεμηθεί απαιτείται πάνω απ’ όλα πολιτική βούληση, κάτι που δεν υπάρχει. Το κόστος της ...
φτάνει τα 33 δισ. ευρώ ετησίως, συνεπώς αν για 10 χρόνια δεν είχαμε φαινόμενα διαφθοράς, θα είχε εκλείψει το δημόσιο χρέος της χώρας.

Τα λόγια αυτά ανήκουν στο πλέον αρμόδιο πρόσωπο για το ζήτημα, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος σε δημόσια συζήτηση, χθες το βράδυ, με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», κατέθεσε την εμπειρία του επί του θέματος και αφηγήθηκε μερικά από τα χαρακτηριστικότερα περιστατικά κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας και ατασθαλιών στον δημόσιο τομέα που έχει συναντήσει μέχρι τώρα στην 11χρονη θητεία του.

Λόγω της οικονομικής κρίσης, είπε ο κ. Ρακιντζής, έχουν λιγοστέψει τα φαινόμενα διαφθοράς, αλλά και έχουν μειωθεί αισθητά τα σχετικά «κόστη» με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το «φακελάκι»: Πριν από τα μνημόνια γιατροί ζητούσαν από τους ασθενείς ακόμα και 5.000 ευρώ, ενώ σήμερα το αντίστοιχο ποσό έχει πέσει στα 300 ευρώ.

Σε μεγάλο κρατικό νοσοκομείο αποκαλύφθηκε ότι σε μόλις έξι μήνες 32 χειρουργοί, εκμεταλλευόμενοι τις υποδομές του ιδρύματος, εξυπηρετούσαν την ιδιωτική πελατεία τους κάνοντας εκατοντάδες αισθητικές επεμβάσεις (μπότοξ, ανόρθωση στήθους, επιθέματα στο πρόσωπο, ρινοπλαστικές και λιποαναρροφήσεις) και τις δήλωναν ως επείγοντα περιστατικά (σκωληκοειδίτιδα κ.λπ), επιβαρύνοντας τον ασφαλιστικό φορέα του «ασθενή».

Γιατρός δημόσιου νοσοκομείου διατηρούσε, κατά παράβαση της νομοθεσίας, ιδιωτικό ιατρείο. Την ώρα που εκπρόσωποι των αρχών διενέργησαν έλεγχο στο ιατρείο του βρίσκονταν στην αναμονή 6-7 ασθενείς του. Ο γιατρός δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι βρίσκεται στο χώρο όχι για άσκηση του επαγγέλματός του, αλλά γιατί γιορτάζει τα γενέθλιά του και ότι οι παρευρισκόμενοι είναι συγγενείς και φίλοι που ήρθαν για να του ευχηθούν!

******************************

Σχέδιο σοκ για μόνιμα, σκληρά, capital controls σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους

Φωτογαφία: Eurokinissi  

Ενα σχέδιο σοκ με την επιβολή μόνιμων, ειδικών, πιο σκληρών, capital controls, για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, με στόχο την διεύρυνση της χρήσης πλαστικού χρήματος και την πάταξη της φοροδιαφυγής, επεξεργάζονται στο ΥΠΟΙΚ. 


Σύμφωνα με το σχέδιο που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα μπορούν να εισπράττουν μόνο τα μισά λεφτά τους σε μετρητά και τα υπόλοιπα θα μπορούν να τα ξοδεύουν μόνο με κάρτα. 


Ουσιαστικά το σχέδιο προβλέπει την επιβολή  μόνιμων capital controls, με το όριο αναλήψεων σε μετρητά για συνταξιούχους και υπαλλήλους του Δημοσίου να μειώνεται σε 150 ευρώ την εβδομάδα, από 420 ευρώ σήμερα. Τα υπόλοιπα χρήματα από τη μισθοδοσία ή τη σύνταξη θα μπορούν να καταναλώνονται μόνο μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.


Παράλληλα, το σχέδιο αυτό θα συνοδεύεται από κίνητρα για τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως για παράδειγμα πίστωση για αγορές σε ποσοστό 20%-30% που θα παρέχουν μεγάλα σούπερ-μάρκετ και άλλες εταιρείες, οι οποίες θα έχουν έρθει νωρίτερα σε συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ. 

*********************************************

Στη φυλακή ο έμπορος όπλων Δαφέρμος για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Προφυλακιστέος


Προφυλακιστέος κρίθηκε την Παρασκευή, με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο έμπορος όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων και ειδικότερα για την αγορά των αντιαρματικών όπλων τύπου «Kornet».

********************************

Όταν ο Άδωνις θεωρούσε την Ελλάδα επί χούντας "Δανία" και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή "σοσιαλιστή" (δείτε το βίντεο)


Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει πιάσει στασίδι σε όλα τα κανάλια για να πείσει τον κόσμο ότι είναι παρεξηγημένος και ότι ποτέ δεν υπήρξε θιασώτης ακροδεξιών ιδεών, στην προσπάθειά του να κερδίσει την προεδρία της ΝΔ. Τον είδαμε στις αμέτρητες τηλεοπτικές συνεντεύξεις που έδωσε να διαβεβαιώνει ότι δεν υποστήριξε ποτέ τη χούντα και ότι σέβεται το έργο του Κωνσταντίνου Καρμανλή.


Επειδή, όμως, οι τηλεοπτικές εμφανίσεις όπως και τα γραπτά μένουν, καλό είναι να παρακολουθήσετε ένα βιντεάκι στο οποίο ο Άδωνις θεωρούσε την Ελλάδα επί χούντας "Δανία"  και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή "σοσιαλιστή".Δείτε το βίντεο που ανέβασε στο youtube ο χρήστης Blogger Netakias



*************************


  • Κουτσούμπας

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας βρήκε την ευκαιρία να χορέψει ένα μαγκιόρικο ζεϊμπέκικο, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, στο φεστιβάλ της ΚΝΕ.



Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου