Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Συνέλευση του Τ.Σ. Πολυδρόσου: Απολογισµός έργου, δύσκολα οικονοµικά και προβληµατικές σχέσεις

-Σε συγκεκριμένες ζημιές που προέκυψαν αναφέρθηκε ο κ. Μουλαρας και υποστήριξε ότι ο κ. Μολιώτης όχι απλώς δεν του
έδωσε προσωπικό για να τις αντιμετωπίσει, αλλά αφού στον ίδιο αρνιόταν καθολικά, όταν πήγαιναν οι δημότες να παραπονεθούν ο Αντιδήμαρχος τους ενημέρωνε ότι πρέπει να συνεννοηθούν με τον Πρόεδρο.
-Για «οικτρή» οικονομική κατάσταση μίλησε ο κ. Μολιώτης και τόνισε ότι η χρηματοδότηση έχει μειωθεί από 1 Σεπτεμβρίου από
45% έως και 70%....

 

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Τοπικό ,ο πρόεδρος και εν γένει η περιοχή, τέθηκαν στο επίκεντρο της Λαϊκής Συνέλευσης στην Πολύδροσσο, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου με τον κ. Μουλαρά να αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον του αντιδημάρχου κ. Μολιώτη.
«Ο Αντιδήμαρχος δεν βοηθάει, αλλά μου ρίχνει και την μπάλα»
Ο πρόεδρος του χωριού Αργύρης Μουλαράς μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αναφερόμενος στην αδυναμία του δήμου να ανταπεξέλθει ακόμη και σε απλά καθημερινά πράγματα, όπως η αποκατάσταση μιας βλάβης. «Έχουμε βλάβες από το 2014 που δεν έχουν αντιμετωπιστεί, μέχρι και σήμερα», τόνισε, ενώ υποστήριξε ότι η μοναδική βοήθεια που έχουν ουσιαστικά από το δήμο είναι οι πάγιες προκαταβολές. 
Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι μια σειρά προβλήματα επιλύθηκαν με προσωπική προσπάθεια, όπως ο αγροτικός γιατρός που πηγαίνει στην περιοχή, οι Γιατρού του Κόσμου που πήγαν, η εταιρεία ΤΕΡΝΑ που παραχώρησε άσφαλτο και καλύφθηκαν οι λακκούβες, αλλά και οι δεντροφυτεύσεις και η αποκατάσταση πράσινου που έγινε στην πλατεία.
Αναφέρθηκε επιπλέον στη μετακόμιση της κοινότητας στο δημοτικό κτίριο, όπου ο δήμος εξοικονόμησε 3.500 ευρώ ετησίως από τα ενοίκια.
Ο κ. Μουλαράς τόνισε ότι η ανταπόκριση του δήμου για ζητήματα καθημερινότητας στερείται αμεσότητας, ενώ πολλές φορές όχι
μόνο δεν υπάρχει ανταπόκριση, αλλά με ευθύνη του Αντιδημάρχου δημιουργείται μια άσχημη κατάσταση. «Για την καθημερινότητα
έχω βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη», είπε ο πρόεδρος και υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν έχουν εκχωρηθεί επιπλέον αρμοδιότητες, αλλά δεν μπορεί να εκτελέσει ούτε καν τις κατά νόμον. 
«Δεν έχω προσωπικό και πολλές φορές ζητάω από τον αντιδήμαρχο μια υποστήριξη από έναν υπάλληλο και δεν μου τη δίνει», είπε ο κ. Μουλαράς. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ζημιές που προέκυψαν και υποστήριξε ότι ο κ. Μολιώτης όχι απλώς δεν του έδωσε προσωπικό για να τις αντιμετωπίσει, αλλά αφού στον ίδιο αρνιόταν καθολικά, όταν πήγαιναν οι δημότες να παραπονεθούν ο Αντιδήμαρχος τους ενημέρωνε ότι πρέπει
να συνεννοηθούν με τον Πρόεδρο.


Από 45% έως 70% μείον οι χρηματοδοτήσεις
Ο κ. Μολιώτης στην τοποθέτησή του μίλησε για την έντονη έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει ο δήμος, ενώ για την καθαριότητα είπε ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια και σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιητικές οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Μίλησε για την καλή συνεργασία που έχει με τους συλλόγους και εξέφρασε την άποψη ότι ο πρόεδρος πρέπει να έχει αρμοδιότητες, αλλά αναφέρθηκε ότι ο νόμος δεν τους το επιτρέπει και υπενθύμισε την απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 που ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μέσω της οποίας εκχωρούνταν επιπλέον αρμοδιότητες στους προέδρους. Ισχυρίστηκε ότι έχει καλή συνεργασία με τον κ. Μουλαρά και πολλές φορές του έχει τείνει χείρα βοηθείας.
Επιπλέον ενημέρωσε ότι έχει ανατεθεί η ανακύκλωση και συνεχίζεται το πρόγραμμα.
Χαρακτήρισε «οικτρή» την οικονομική κατάσταση και τόνισε ότι η χρηματοδότηση έχει μειωθεί από 1 Σεπτεμβρίου από 45% έως και
70%. Μίλησε για την αναγκαιότητα κλεισίματος και αποκατάστασης της Κερατόραχης και τόνισε ότι από τη μεταφορά των απορριμμάτων στη Λαμία ήταν λογικό να προκύψει μια επιπλέον επιβάρυνση για τους δημότες.
Ο κ. Μολιώτης παραδέχτηκε ότι υπάρχει υστέρηση ως προς την καθαριότητα περιαστικών χώρων, χείμαρρων κλπ, ενώ τόνισε ότι δεν έχει εξευρεθεί χώρος για την εναπόθεση μπάζων και βαρέων Αναφερόμενος στην ύδρευση κατήγγειλε ιδιώτες υδραυλικούς που προβαίνουν σε συνδέσεις ερήμην του δήμου, ενώ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και στον ηλεκτροφωτισμό.
Κάτοικοι της περιοχής ρώτησαν τον Αντιδήμαρχο για τις μελέτες που είχαν εκπονηθεί στο παρελθόν και αν κάποιες από αυτές έχουν ενταχθεί, ο οποίος ενημέρωσε ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμη καμιά, αλλά θα προσπαθήσουν να προχωρήσουν κάποια, ανάλογα και με τις χρηματοδοτικές δυνατότητες.
Πολλά παράπονα ακούστηκαν και για τους κάδους που δεν καθαρίζονται.
Τέλος, από την περιοχή διατυπώνεται καθολικό αίτημα για την ύδρευση, έτσι ώστε να μην είναι τόσο υψηλό το κόστος του τέλους για τους δημότες, μιας και σήμερα για να πάει το νερό από την Αγία Ελεούσα στη δεξαμενή δαπανάται ένα τεράστιο ποσό στη ΔΕΗ, το οποίο εντέλει μετακυλύετε στους κατοίκους της περιοχής. 
Για το λόγο αυτό υπάρχει μελέτη 270.000 ευρώ και οι κάτοικοι
ζήτησαν την εκτέλεσή του μέσω ΕΣΠΑ.
 Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

2 σχόλια:

  1. Άλλη μία εποικοδομητική Συνέλευση που κατέληξε σ' άλλα λόγια να αγαπιόμαστε..... κάπου στο Βάθος πίρε το μάτι μου τον Κύριο Αδρίμη αυτός δεν είναι που κατέβηκε υποψήφιος με το Ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Δήμο Ελάτειας ??? έφερε τα εκλογικά του δικαιώματα πάλι στο χωριό???? Αποφάσισε το ΚΚΕ να δώσει το παρόν στο χωριό τώρα που φτάσαμε στο μηδέν κάλλιο αργά παρά ποτέ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Αδρύμης, φίλε των 10΄07 πιό πάνω, κάθησε και ανέπτυξε τις απόψεις του, όποιες κι αν είναι κι άσχετα αν συμφωνεί κανένας ή διαφωνεί. Κάτι άλλοι που αποχώρησαν νωρίς, διατυπώνοντας έναν γενικό αφορισμό, είναι το πρόβλημα. Όπως και νάχει όμως, η ουσία είναι ότι πρέπει να σταματήσει η διαφαινόμενη κόντρα του αντιδημάρχου στον πρόεδρο Αργύρη Μουλαρά, ο οποίος αγωνίζεται με πενιχρά μέσα και αποδεδειγμένα προσφέρει στο χωριό. Χωρίς να αμφισβητείται η εντιμότητα και η σοβαρότητα του αντιδημάρχου κ. Μολιώτη, θα πρέπει αλλάξει στάση στο θέμα της συνεργασίας.
    Γιάννης Αθ. Λαγός

    ΑπάντησηΔιαγραφή