Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ Η "ΡΟΚ ΡΕΜΠΕΤΙΣΣΑ" . ΜΙΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ ΛΙΤΗ , ΔΩΡΙΚΗ, ΜΕ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΣΕ ΤΡΑΝΤΑΖΕΙ.ΜΙΑ ΓΝΗΣΙΑ ΛΑΙΚΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΜΠΕΛΟΥ.


Του "Γ" { Αντιπροσωπευτικά βίντεο  με  δικά της  τραγούδια  }.

"Είμαι 57 ετών, έχω ακόμη να κάνω πολλά... .
Θέλω να ζω σε ένα νησί, να ψαρεύω όλη την ημέρα και να πίνω τσίπουρα με τους ντόπιους. Την ψαρόβαρκα την έχω".


Αυτά δηλώνει μεταξύ άλλων........

η Φωτεινή Βελεσιώτου στη Γιώτα Συκκά, σε άρθρο – παρουσίαση της τελευταίας που δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΄΄Η Καθημερινή της Κυριακής΄΄.
Αφορμή  μεγάλη συναυλία της Βελεσιώτου στην Τεχνόπολη με τη συμμετοχή ξεχωριστών φίλων καλλιτεχνών. 

     
Σταχυολογήσαμε μερικές ακόμη χαρακτηριστικές στιγμές της: 
«Έμαθα να μοιράζομαι από μικρή, λόγω της κύριας δουλειάς μου, της διδασκαλίας, αλλά και του αθλητισμού. Συνυπάρχω εύκολα γιατί ποτέ δεν διεκδικώ τίποτα. Ήμουν βέβαια τυχερή, μου ήρθαν στη ζωή μου ωραία πράγματα. Ευτυχώς που τα έζησα μεγάλη, γιατί, όταν σου συμβαίνουν τόσα σε μικρή ηλικία, συχνά αλλοιώνεται ο χαρακτήρας, επηρεάζεσαι και αλλάζει ο τρόπος σκέψης. Άργησα να φανώ, αλλά το απολαμβάνω. Δεν έχω απωθημένα.Μου αρέσει ό,τι γίνεται, είναι όμορφο, θα το κάνω όσο μπορώ ακόμη, αλλά νομίζω ότι δεν θα είναι για πολύ. Βλέπετε, θέλω να προλάβω να κάνω κι άλλα πράγματα στη ζωή».
«Ολα έγιναν τυχαία στη ζωή μου. Τραγουδούσα για την πλάκα μου σε ταβερνάκια των 50 ατόμων το πολύ. Ασχολιόμουν πολύ με τα παιδιά μου. Αλλά και των άλλων. Έκλεψα παιδικότητα από τους μαθητές μου, και νιώθω ευτυχής γι’ αυτά τα 24 χρόνια διδασκαλίας. Εντέλει, ευτυχώς που δεν έγινα γυμνάστρια. Ως δασκάλα έκανα περισσότερα πράγματα. Στον αθλητισμό βέβαια έμαθα να μοιράζομαι. Να χαίρομαι με το καλάθι που έβαζε η συμπαίκτρια».

                 
«Ταυτίζομαι με τις μικρές ιστορίες που τραγουδώ, χαρές, πίκρες και έρωτες, Αν δεν μπω μέσα στο τραγούδι, δεν μπορώ να το αποδώσω. Επίσης διακωμωδώ τα λάθη μου, γελάω μαζί τους… Τη νύχτα τη συνήθισα. Ισως γιατί δεν κοιμάμαι ποτέ πολύ. Στις 7.30 είμαι πάντα όρθια. Γι’ αυτό λέω συχνά, δεν είμαι τραγουδίστρια αλλά μια απλή νοικοκυρά. Δεν έχω καλλιτεχνικά ωράρια, ξυπνάω νωρίς, μαγειρεύω, ράβω, κάνω δουλειές. Είμαι 57 ετών, έχω ακόμη να κάνω πολλά... Οχι, δεν είναι το γράψιμο. Eγώ δεν γράφω, σβήνω. Θέλω να ζω σε ένα νησί, να ψαρεύω όλη την ημέρα και να πίνω τσίπουρα με τους ντόπιους. Την ψαρόβαρκα την έχω».

         

Η  Φωτεινή  Βελεσιώτου βρίσκεται στα μουσικά δρώμενα  από το 1985, με    μια παρουσία πλήρως εκτός star system. Τόσα χρόνια έχει κόσμο που την ακολουθεί σταθερά, αλλά και σημαντικές συνεργασίες με τους  Γ. Καζαντζή,  Μίνω Μάτσα, Τάσο  Γκρούς, το Μ. Νικολούδη, τη Μ. Κανά κ.α.  Πολλοί την αποκαλούν ροκ ρεμπέτισσα.
Στα  πλαίσια  αυτού του  αφιερώματος  επιλέξαμε  και  σας παρουσιάζουμε  μερικά  αντιπροσωπευτικά  τραγούδια  της  














1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΒΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ.7 Οκτωβρίου 2015 στις 11:12 π.μ.

    ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΒΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ.
    ΤΑ ΑΙΤΙΑ "
    Πρώτα και κύρια πρόκειται για εξιαιρετική τραγουδίστρια που φέρνει κάτι απο παλιά και σας παροτρύνουμε να πάτε να την ακούσετε. Και το δεύτερο βέβαια , είναι φίλη μας και εξαιρετική σαν άνθρωπος.

    Η ΑΦΟΡΜΗ "
    Πρίν απο λίγο καιρό έδωσε μια εκπληκτική ,όπως μας είπαν , παράσταση στο " caza bostani " του Σουβαλιώτη και φίλου Νεκταρίου Κεφαλά στη Λ.Αλεξάνδρας ,στην Αθήνα, που την παρακολούθησαν και αρκετοί Σουβαλιώτες και Σουβαλιώτισες.
    Μιά από αυτές ήταν και η Αλέκα Μ Παπαθανασίου ,η οποία μας παραχώρησε και την ευχαριστούμε πολύ 3 live βίντεο. Δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε , προς το παρόν, τεχνικά να τα ανεβάσουμε.Θα το επιχειρήσουμε και πάλι.

    "Γ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή