Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Μάζευε πετρώματα και τα έστελνε στη Βιέννη

Μία απίστευτη επιχείρηση είχε στήσει ένας Γερμανός συλλέκτης, ο οποίος μάζευε πετρώματα από την ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής και τα μετέφερε στη Βιέννη προς πώληση.......


Αναλυτικότερα, στελέχη του ΣΤ’ Τελωνείου Εξαγωγών – Εισαγωγών Πειραιά, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε φορτηγά στα διόδια Ελευσίνας, εντόπισαν σε ένα βανάκι, με γερμανικές πινακίδες, κιβώτια με πετρώματα - ορυκτά συνολικού βάρους 2,5 τόνων.

Ο γεωλόγος- πετρογράφος του Ι.Γ.Μ.Ε. Δρ. Χρ. Παπατρέχας, κατόπιν μακροσκοπικής παρατήρησης των ορυκτών, αποφάνθηκε ότι πρόκειται για σπάνια ορυκτά που προέρχονται από τη μικτή θειούχο μεταλλοφορία της περιοχής της Λαυρεωτικής.

Στην ένορκη εξέτασή του ο Γερμανός οδηγός κατέθεσε ότι παρέλαβε τα ορυκτά από Γερμανό συλλέκτη και κάτοικο της περιοχής του Σουνίου, προκειμένου να τα παραδώσει σε άνθρωπο κλειδί, που θα τα διοχέτευε σε διεθνή έκθεση ορυκτών στη Βιέννη, όπου συγκεντρώνονται κάθε χρόνο χιλιάδες συλλέκτες και έμποροι από όλο τον κόσμο. Στο κύκλωμα εμπλέκονται δύο ακόμη άτομα αυστριακής καταγωγής. Τα ορυκτά κατασχέθηκαν από την υπηρεσία και έχουν δεσμευθεί.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και προσωπικά ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς, με τη βοήθεια νομικών, σχεδιάζει την επιστροφή των ορυκτών, που θα εμπλουτίσουν μελλοντικά το νέο Ορυκτολογικό Μουσείο Λαυρίου, καθώς αυτός είναι ο αυτονόητος και φυσικός χώρος έκθεσής τους.

mesogianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου