Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 σήμερα...Στις 12:00 η κηδεία της Αικατερίνης Νικ. Φούρλα, στην Πολύδροσο......

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

"ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ": Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9/9/2015 

Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα , το τελευταίο διάστημα, είναι το προσφυγικό το οποίο δημιουργούν οι συνεχείς πολεμικές παρεμβάσεις, οι ανταγωνισμοί των κυρίαρχων χωρών Ευρώπης, Αμερικής και η αποσταθεροποίηση των χωρών της Μ. Ανατολής. .....


Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης αντιλαμβανόμενη την σοβαρότητα του ζητήματος από πολύ νωρίς είχε φροντίσει και είχε καλέσει (το 2014 τέτοια περίπου εποχή) για να ενημερώσει την τοπική κοινωνία, τον πλέον αρμόδιο γι' αυτά τα θέματα, τον κ. Βαγγέλη Πισσία ο οποίος από τότε είχε αναφερθεί στα προβλήματα που δημιουργούνται στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα στο θέμα της Συρίας. 
Αυτά τα προβλήματα τα ζούμε σήμερα σε όλη τους την ένταση, με την εισροή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στην χώρα μας. Το δράμα των οποίων δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις και οι ανάγκες τους τεράστιες. 
Η πανελλαδική οργάνωση "Αλληλεγγύη για όλους" κομμάτι της οποίας αποτελεί και η δική μας Πρωτοβουλία, έχει αναλάβει να βοηθήσει τους πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στον οικισμό του Ελαιώνα παρέχοντας είδη προσωπικής υγιεινής - πετσέτες και σεντόνια που έχουν ανάγκη. 
Το αίτημα αυτό με εισήγησή μας μεταφέρθηκε στο σημερινό (9/9/2015) Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δελφών και πήραμε την διαβεβαίωση ότι θα γίνει αυτή η προσπάθεια για την συλλογή των ειδών που ζητήσαμε. 
Επιπλέον σε αυριανή συνάντηση φορέων στο Δημαρχείο Άμφισσας θα συζητηθεί το θέμα ώστε να προχωρήσουμε σε πρακτικές λύσεις. 
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου