Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Εσπερινό Γυμνάσιο Άμφισσας με Λυκειακές Τάξεις: "Οι προοπτικές της Δια Βίου Μάθησης μέσω της Τοπικής Εκπαίδευσης" (φωτογραφίες)

by petrosdiver.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 η ενημερωτική ημερίδα του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Άμφισσας, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άμφισσας στην Πλατεία Κεχαγιά. ....



Θέμα της ημερίδας ήταν «Οι προοπτικές της Δια Βίου Μάθησης μέσω της Τυπικής Εκπαίδευσης».

Την εκδήλωση παρουσίασε η Διευθύντρια του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Άμφισσας κα. Γεωργούλα Ευαγγελία μαζι με τους καθηγητές του Σχολείου κ. Οικονόμου Πηνελόπη, Κούτουλα Γεώργιο, Παπαθανασίου Χρήστο και Παπαδήμα Χρήστο. Το συντονισμό είχε η εκπαιδευτικός κα Καμπάκη Στυλιανή.

Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό του Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας κ. Αλωνάρη Ιωάννη, ο οποίος αναφέρθηκε στο σχολείο και στον ρόλο που αυτό επιτελεί και τη χρησιμότητά του στην φωκική κοινωνία γενικότερα.
Η κα Γεωργούλα Διευθύντρια του Σχολείου παρουσίασε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα τη δομή, τις Τάξεις και τα διδασκόμενα μαθήματα καθώς και τις προοπτικές για όσους επιλέξουν να φοιτήσουν στο Σχολείο. Αμέσως μετά ο τέως Διευθυντής του Σχολείου κ. Κολιαβάς Ιωάννης αναφέρθηκε στην ιστορία του Σχολείου, στις εμπειρίες του ως διδάσκοντα και τόνισε την ανάγκη να συνεχίσει να λειτουργεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Ο κ. Παλούκης Δημήτρης εκπαιδευτικός που για αρκετά χρόνια διδάσκει στο Σχολείο αυτό μοιράστηκε με το κοινό τις εμπειρίες του, τους προβληματισμούς του και δήλωσε το πόσο ολοκληρωμένος είναι ένας εκπαιδευτικός που έχει διδάξει σε ένα Εσπερινό Σχολείο σε σχέση με κάποιον που έχει διδάξει μόνο σε ημερήσιο.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η μαθήτρια της Β' Τάξης Λυκείου του Σχολείου κα. Σαλίν Βιορίκα, η οποία αναφέρθηκε στη δική της περίπτωση και πόσο την βοήθησε η φοίτηση στο Σχολείο αυτό επειδή είναι εργαζόμενη και δεν μπορεί να παρακολουθήσει ημερήσιο Σχολείο. Μίλησε για το καλό κλίμα στο σχολείο και πόσο οικεία ένιωσε από την αρχή στο σχολικό περιβάλλον παρόλο που δεν έχει ελληνική καταγωγή.

Αρκετοί εκπαιδευτικοί που διδάσκουν και σε άλλα ημερήσια σχολεία της περιοχής μας παρακολούθησαν την εκδήλωση μαζί με τους μαθητές του σχολείου που παραβρέθηκαν. Η παρουσία κόσμου που δεν έχει άμεση σχέση με την εκπαίδευση (εκπαιδευτικοί-μαθητές) που ήρθε για να παρακολουθήσει θεωρήθηκε σημαντικό στοιχείο και για την επιτυχία της ημερίδας αλλά και για την προβολή του έργου του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Άμφισσας γενικότερα.

Ελπίζουμε ότι και αυτή τη σχολική χρονιά αλλά και τις επόμενες που θα 'ρθουν το Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Άμφισσας, παρόλη την κρίση που βιώνουμε, να συνεχίσει να επιτελεί το εκπαιδευτικό και κοινωνικό του έργο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας την ευκαιρία για μάθηση σε όσους το θέλουν και το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου