Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Πολιτικοί χαμαιλέοντες

Ποτέ στη νεότερη Ιστορία της χώρας η συντηρητική παράταξη δεν υπήρξε τόσο δειλή και γι' αυτό τόσο μεταμφιεσμένη όπως σήμερα. .....
Ποτέ και με κανέναν από τους μέχρι σήμερα ηγέτες της δεν απέφυγε τόσο συστηματικά να εκθέσει τις θέσεις και το πρόσωπό της. Ακόμα και ο Σαμαράς δεν έκρυψε το ακροδεξιό του πρόσωπο. Σήμερα κρύβουν.... Κρύβουν το πρόγραμμά τους. Κρύβουν τον Άδωνι, τον Βορίδη, τον Πλεύρη. Κρύβουν τις διασυνδέσεις τους. Κρύβουν αυτά που πρόκειται να κάνουν αν ο λαός τους εμπιστευτεί την ψήφο του.
Κρύβουν λόγια. Και έργα. Ο χαμαιλεοντισμός του κ. Μεϊμαράκη είναι παροιμιώδης. Και επικίνδυνος. Διότι βάζει το λαϊκισμό και τις "μαγκιές" στη θέση του προγράμματος. Τις εξυπνάδες καφενέ, και τις βρισιές ρεφενέ, στη θέση των ιδεών. Τα σάλτα στη θέση της αντιπαράθεσης: Από την "ψευτράκο" Τσίπρα πηδάει με άνεση στην αποδοχή του Τσίπρα ως πρωθυπουργού. Από την εξύβριση της Αριστεράς στη εθνική ενότητα. Κι από την άποψη ότι οι αριστεροί είναι επικίνδυνοι στη θέση ότι οι αριστεροί είναι απαραίτητοι.
Δεν μπορεί κανείς να πει, μετά και το χθεσινό ντιμπέιτ, αν τα πιστεύει όσα λέει και κάνει. Ή αν ο λόγος, το ύφος, η στάση του αντανακλούν τη ρηχότητα ως το τελευταίο στάδιο του κόμματός του. Το βέβαιο είναι ότι κανένας λαϊκισμός, καμιά "μαγκιά" εναντίον του Τσίπρα, κανένας φερετζές δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό πρόσωπο της Ν.Δ. Και τις προθέσεις. Και το πρόγραμμά της. Και τις πολιτικές που θα εφαρμόσει αν -ο μη γένοιτο- ευοδωθούν τα σχέδια εγχώριων κα εξωχώριων για αντιδραστική παλινόρθωση.
Κι αυτό γιατί τα δακτυλικά αποτυπώματά της βρίσκονται σε κάθε αντιδραστικό μέτρο, σε κάθε έγκλημα της διαπλοκής, σε κάθε πληγή της κοινωνίας, όχι μόνο τα τελευταία δίσεκτα χρόνια, αλλά από πολύ πριν. Και φωτογραφία της Ν.Δ., ακριβές αντίγραφο και πιστοποίηση του προγράμματός της, είναι το σημερινό κράτος, το ρουσφέτι, ο κομματισμός, η ενδημική διαφθορά, η φοροδιαφυγή, η ασυλία των μεγάλων συμφερόντων. Το καθεστώς που μας οδήγησε στην παγίδα των Μνημονίων.
Κάτι ξέρουν λοιπόν και κρύβουν λόγια. Και έργα. Γιατί το παρελθόν καθενός, παλιότερο και πρόσφατο, προδιαγράφει το μέλλον του. Και το μέλλον της χώρας, αν πέσει στα χέρια του. Μόνο που, ευτυχώς για την Ελλάδα, και δυστυχώς για τη Ν.Δ. του κ. Μεϊμαράκη, η εποχή των μωρών παρθένων βρίσκεται ήδη από τον Γενάρη στο χρονοντούλαπο. Και οι πολίτες, με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα φροντίσουν στις ερχόμενες εκλογές να κλείσουν και το καπάκι.
avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου