Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΠΟΥ "ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του  Ορέστη Τσάρκου

* ΟΙ  53.  Η  ΝΕΑ  ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ  ΤΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ? ΕΒΑΛΑΝ  ΒΕΤΟ  ΖΗΤΗΣΑΝ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.

*ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ  .Ο  ΑΡΜΟΔΙΟΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΑΤΑΞΗ  ΤΗΣ  ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΠΟΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.ΤΙ  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?

*ΑΚΟΜΑ  ΔΕΝ  ΑΝΕΛΑΒΕ....ΒΟΜΒΑ  ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ  ΓΙΑ  ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.

*ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ  ΓΙΑ  ΔΗΜΗΤΡΗ  ΚΑΜΜΕΝΟ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ  ΚΑΘΟΛΟΥ  ΕΥΤΥΧΗΣ...

*ΤΙ  ΕΙΠΕ Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  53 ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ?

*ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ..ΕΝΤΟΝΗ  ΠΑΣΟΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΣΤΗ  ΝΕΑ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

*Η  ΥΠΟΔΟΧΗ  ΤΟΥ  ΛΕΒΕΝΤΗ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΤΣΙΠΡΑ...ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ  ΒΙΝΤΕΟ!

*ΟΤΑΝ  ΠΑΙΔΙΑ  12  ΧΡΟΝΩΝ  ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΝΤΥΝΕΣΑΙ .....ΤΡΑΓΙΚΟ  ΚΑΙ  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕ  ΕΙΚΟΝΕΣ  ΚΑΙ  ΒΙΝΤΕΟ !............

Οι «53» είναι η νέα συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ? Εβαλαν βέτο και ζήτησαν υπουργεία.

Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC


Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχει «απελευθερωθεί» από την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ωστόσο μια νέα συνιστώσα βρίσκεται εν δημιουργία και ακούει στο όνομα Ομάδα των «53».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «53» είχαν λόγο στον σχηματισμό κυβέρνησης, έθεσαν βέτο για πρόσωπα που είχε ακουστεί ότι θα έμπαιναν στην κυβέρνηση, ενώ απαίτησαν ακόμα και την απομάκρυνση άλλων. 

Κυρίως, απαίτησαν από τον πρωθυπουργό η νέα κυβέρνηση να έχει «αριστερό πρόσημο».


Η άρνηση Σακελλαρίδη να αναλάβει υπουργείο

  Εκτός κυβέρνησης έμεινε τελικά ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μετά από δική του απόφαση. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, τη Δευτέρα κιόλας του έγινε πρόταση να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου παιδείας, με τον ίδιο να λέει «όχι».
Ο κ. Σακελλαρίδης έκανε συνειδητά την επιλογή να μην εμπλακεί ενεργά στην κυβέρνηση, ενώ ενδεικτική της στάσης που τηρεί ήταν και η δήλωσή του το βράδυ των εκλογών ότι «δεν είναι στιγμή για θριαμβολογίες».
Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναλαμβάνει επικεφαλής της κίνησης των «53», μετά την ενσωμάτωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην νέα κυβέρνηση και την ενεργή εμπλοκή του στην υλοποίηση του 3ου Μνημονίου.


Ο όρος για την επιστροφή Τσακαλώτου στο ΥΠΟΙΚ

Το δεύτερο πεδίο κόντρας Τσίπρα-«53» ήταν για την επιστροφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην κυβέρνηση και τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Μόλις διέρρευσε από το περιβάλλον του πρωθυπουργού πως υπάρχει σκέψη για τη δημιουργία υπουργείου Μνημονίου οι αντιδράσεις από τους «53» ήταν σφοδρές. Μάλιστα τέθηκε ο όρος πως για να επιστρέψει ο κ.Τσακαλώτος στο ΥΠΟΙΚ, θα πρέπει να είναι ο καθ'ύλην αρμόδιος για την υλοιποίηση του τρίτου μνημονίου και των πολιτικών του. Πρακτικά αυτό οδήγησε τον Γιώργο Χουλιαράκη στη θέση του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, χωρίς διευρυμένες μνημονιακές αρμοδιότητες και υφιστάμενο του Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Μάλιστα είχαν ακουστεί ψίθυροι πως υπήρξε μία υπόγεια διαμάχη Δραγασάκη-Τσακαλώτου, καθώς ο τελευταίος είχε περάσει τα... δύσκολα της διαπραγμάτευσης και ήθελε εκείνος να έχει το πάνω χέρι. 


Βέτο για Νικολόπουλο, Ζώη και Πανούση 

Οπως φαίνεται η ομάδα των «53» είχε συμμετοχή και στις καραμπόλες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της διαμόρφωσης του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσαν βέτο για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση συγκεκριμένων προσώπων προερχόμενων από τους ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα είπαν «όχι» στην παραμονή του Χρήστου Ζώη στο Ναυτιλίας και ζήτησαν την επιστροφή στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο του Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος ανήκει στην Ομάδα των 53.

Φυσικά την ίδια αρνητική στάση κράτησαν και για τον Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος για δεύτερη φορά είδε να του κλείνουν την πόρτα της κυβέρνησης και φέρεται ιδιαίτερα οργισμένος.
Ωστόσο το όνομα που για τους «53» ήταν Casus Belli, είναι αυτού του Γιάννη Πανούση.
Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Πανούση στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη οι δύο πλευρές είχαν «συγκρουστεί» πολλές φορές με τους «53» να αντιδρούν σε αποφάσεις του πρώην υπουργού και του κ.Πανούση να τους απαντάει με άρθρα του σε πολύ υψηλούς τόνους.  

Ο Γιάννης Πανούσης έμεινε εκτός κυβέρνησης και τη θέση του κατέλαβε ο Νίκος Τόσκας.


********************

ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Ποιος «έφαγε» τον Παναγιώτη Νικολούδη - Ο ρόλος των δανειστών

 Alexandros Michailidis / SOOC

Ως «βόμβα» και ως έκπληξη πρώτου μεγέθους χαρακτηρίζεται η απομάκρυνση- κατά άλλους εκπαραθύρωση- του Π. Νικολούδη από το κυβερνητικό σχήμα και τη θέση του υπουργού αρμόδιου για θέματα διαφθοράς.
Ο πρώην εισαγγελέας και επικεφαλής για το Ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος, ήταν μια από τις προσωπικές επιλογές του Α. Τσίπρα στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και είχε ως στόχο να σηματοδοτήσει τη μετωπική σύγκρουση με συμφέροντα, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτά.
Είναι ενδεικτικό, ότι ο Π. Νικολούδης από τις πρώτες κιόλας επίσημες δηλώσεις, είχε βάλει τον πήχη πολύ ψηλά, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια σε σοβαρές υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος και αναδεικνύοντας τις ελλείψεις έμπειρου ελεγκτικού προσωπικού στις υπηρεσίες αιχμής.
Ο ίδιος ανέλαβε, δε και το νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, το οποίο μαζί με το αντίστοιχο νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καυσίμων, αποτέλεσαν βασικά στοιχεία της στρατηγικής της κυβέρνησης, προκειμένου να πείσει τους δανειστές για το ότι είναι δυνατόν να εξασφαλιστούν άμεσα έσοδα από τέτοιου είδους εγκληματικές δραστηριότητες.


******************************


«Βόμβα» Κατρούγκαλου για τις συντάξεις

Λίγες ώρες μετά την υπουργοποίησή του στο υπουργείο Εργασίας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος...
πέταξε την πρώτη «βόμβα» της νέας κυβέρνησης σε ό,τι έχει να κάνει με τις συντάξεις.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης κάποιων συντάξεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως «ίσως να μη μπορέσουμε να αποφύγουμε τις μειώσεις όσο υπάρχει αυτή η υποχρηματοδότηση των Ταμείων» και συνέχισε λέγοντας πως «εμείς θα προστατεύσουμε απολύτως τις μικρές και τις μεσαίες συντάξεις. Αυτές δεν υπάρχει περίπτωση να πειραχτούν. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό κανείς δεν μπορεί να δώσει δεσμευτική απάντηση».


***********************


«ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ»

Πυρά Παπαδημούλη κατά Δημήτρη Καμμένου: Υπουργός με ρατσιστικές απόψεις


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης προστέθηκε σε εκείνους που τάσσονται εναντίον της υπουργοποίησης του Δημήτρη Καμμένου.

Με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter, ο κ. Παπαδημούλης γράφει:

«Στηρίζω απολύτως την Κυβέρνηση Τσίπρα.Δεν είμαι όμως καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες κ ρατσιστιστικές απόψεις».


*******************************************

Νίκος Χατζηνικολάου: Αυτά τα δύο 24ωρα οι "53" λειτούργησαν όπως η Αριστερή Πλατφόρμα - ΒΙΝΤΕΟ


Νίκος Χατζηνικολάου: Αυτά τα δύο 24ωρα οι 53 λειτούργησαν όπως η Αριστερή Πλατφόρμα - ΒΙΝΤΕΟ

«Το καλό είναι ότι δείχνει ο Αλέξης Τσίπρας να έχει καταλάβει, να έχει κατανοήσει ότι ο τρόπος με τον οποίο έχτισε την κυβέρνησή του τον περασμένο Ιανουάριο δεν ήταν σωστός και επιστρέφει στο παραδοσιακό κυβερνητικό σχήμα», σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο του Star και πρόσθεσε:
«Τα καταργεί τα υπερυπουργεία. Αφήνει μόνο ένα το υπερυπουργείο Εσωτερικών όλα τα άλλα σπάνε στα υπερυπουργεία που πάντα γνωρίζαμε. Και αυτό γιατί προφανώς έκαναν την αυτοκριτική τους στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα δεν λειτούργησε το σχήμα όπως το είχαν οργανώσει».
«Τώρα αυτό είναι το καλό νέο», συνέχισε ο Νίκος Χατζηνικολάου και πρόσθεσε: «Το άσχημο νέο είναι ότι ψυχανεμίζομαι, πληροφορούμαι, ακούω και μακάρι να διαψευστώ τις επόμενες μέρες ότι αυτά τα δύο 24ωρα οι «53» λειτούργησαν, όπως λειτουργούσε παλαιότερα η Αριστερή Πλατφόρμα. Διαπραγματεύτηκαν δηλαδή με τον Αλέξη Τσίπρα και είχαμε τριβές, είχαμε καραμπόλες, είχαμε πιέσεις, είχαμε αρνήσεις. Αρχίζει και διαμορφώνεται δηλαδή πάλι ένας εσωκομματικός πόλος, ο οποίος συμπεριφέρεται ως αριστερή εσωκομματική αντιπολίτευση».

***********************************


Iskra(ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ): Εντονη «πασοκοποίηση» στη νέα κυβέρνηση μνημονιακής κοπής

Iskra: Εντονη «πασοκοποίηση» στη νέα κυβέρνηση μνημονιακής κοπής

Σκληρή κριτική στο νέο υπουργικό σχήμα ασκεί ο γνωστός ιστότοπος Iskra που απηχεί τις απόψεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη και κατ' επέκταση της Λαϊκής Ενότητας.
Στο σχετικό σχόλιο για τη νέα κυβέρνηση, ο ιστότοπος κάνει λόγο για έντονη «Πασοκοποίηση» και ισχυρή παρουσία των ΑΝΕΛ κάτι που δίνει μια νεοφιλελεύθερη στροφή στα προτάγματά της, ενώ συνολικά τη χαρακτηρίζει «μνημονιακής κοπής»


*******************************

Η υποδοχή Λεβέντη από τον Τσίπρα! (ΤΡΕΛΟ ΒΙΝΤΕΟ)


koptoraptis22-9


Ο Βασίλης Λεβέντης έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και ο Αλέξης Τσίπρας τον υποδέχθηκε με μοναδικό τρόπο στη Βουλή. Τι είπε ο πρωθυπουργός και τι ο Λεβέντης; Συγκίνηση και φονικές ατάκες…



****************************************************************************************


Όταν παιδιά 12 χρονών δουλεύουν για να ντύνεσαι [ΒΙΝΤΕΟ]




Σου αρέσουν τα H&M; Και μένα μου αρέσουν. Έχουν πάντα πάμφθηνα ωραία ρούχα, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις κάτι που να ταιριάζει στο στυλ σου κι αν χαλάσει κάτι που θα πάρεις από κει δεν σε πειράζει και πολύ, γιατί συνήθως δεν στοιχίζει πάνω από 15 ευρώ.
Λίγες μέρες πριν όμως, αποφάσισα ότι θα θυσιάσω το shopping therapy στα συγκεκριμένα καταστήματα και αφορμή στάθηκε μια κωμική εκπομπή που στο τελευταίο της show τοποθέτησε στο στόχαστρο την βιομηχανία της μόδας. Η εκπομπή ανήκει στον John Oliver.
Την στοχοποιεί όχι γιατί εντείνει τον καταναλωτισμό μας, ούτε γιατί το να ασχολείσαι με την μόδα είναι επιφανειακό, αλλά γιατί συνηθίζουμε να περιφανευόμαστε για τις χαμηλότιμες αγορές σε τέτοιου είδους καταστήματα χωρίς να υπολογίζουμε κάτι πολύ σημαντικό. Πως έφτασαν αυτά τα ρούχα στα χέρια μας.
Μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει ότι τα εργοστάσια παραγωγής εδρεύουν σε χώρες του τρίτου κόσμου αφού μπορούμε να διαβάσουμε άλλωστε  αυτήν την πληροφορία στο ταμπελάκι, αλλά η αλήθεια για την συγκεκριμένη βιομηχανία μόδας αφορά πολλά παραπάνω απο ότι άθλιες συνθήκες εργασίες, απάνθρωπες υπερωρίες και ανθυγιεινό περιβάλλον εργασίας. Αφορά τα παιδιά.

image

Παιδιά 10,11, και 12 ετών σε χώρες του τρίτου κόσμου,επιχειρούν να εργαστούν σε εργοστάσια παραγωγής ρούχων δίνοντας ψευδη στοιχεία για την ηλικία τους. Στόχος τους είναι να μπορέσουν να βγάλουν κάποια χρήματα για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους. Εταιρείες όπως η  Wallmart, η ΖARA,η GAP, η NIKE αλλά και πολλές άλλες απασχολούν ανήλικους στα εργοστάσια παραγωγής ρούχων. Οι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών τίθενται σε δημόσιες εμφανίσεις τους κατά της παιδικής εργασίας. Κάθε φορά όμως που εμφανίζεται ένα σκάνδαλο  και φαίνονται στις οθόνες ανήλικα κορίτσια και αγόρια να ράβουν στο χέρι,οι εκπρόσωποι δηλώνουν σοκαρισμένοι με το γεγονός και υποστηρίζουν ότι δεν το γνώριζαν. Πως γίνεται όμως να μη γνωρίζεις ποια άτομα απασχολεί η επιχείρησή σου; Και όταν ένα παιδί 12 χρονών έρχεται με μια πλαστή ταυτότητα ενηλίκου, πως γίνεται να μη βλέπεις το προφανές; Ότι  δεν πρόκειται για άτομο 18 ετών;

image

Πέρα όμως απο αυτό, οι εταιρείες κάνουν τα στραβά μάτια για πολλά περισσότερα. Τα παιδιά εργάζονται με πολύ χαμηλό μισθό που δεν ξεπερνά τα 6.5 σεντς του δολαρίου. Στο Μπαγκλαντες εργάζονται περίπου 17 ώρες την ημέρα και όταν υπάρχει χρονοδιάγραμμα το οποίο απαιτεί επιπλέον παραγωγή ,τα παιδια δουλεύουν πάνω από 20 ώρες για να πιάσουν το στόχο της εταιρείας. Κοιμούνται μέσα στο εργοστάσιο για μια με δύο ώρες και ξυπνούν για να συνεχίσουν την δουλειά. Σε περίπτωση που παραπονεθούν ή παρουσιάσουν χαμηλότερη απόδοση,οι υπεύθυνοι της παραγωγής τα χτυπούν και τα κακομεταχειρίζονται.

image

Ο οργανισμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνέταξε αναφορά άνω των 100 σελίδων η οποία βασίστηκε σε συνεντεύξεις ανθρώπων που εργάζονται σε τέτοια εργοστάσια. Η αναφορά απαριθμεί πάνω από 200, τα οποία παράγουν είδη ρουχισμού θυγατρικών εταιρειών. Η αναφορά δημοσιεύθηκε και αποκάλυψε επωνυμίες όπως αυτή του Armani,της Αddidas και των καταστημάτων Marks &Spencer.
Στην Cambodia τα περισσότερα εργοστάσια δεν πληρούν τις προδιαγραφές λειτουργίας τους. Οι χάρτες εντός των κτηρίων παρουσιάζουν επαρκείς εξόδους κινδύνου σε περίπτωση ατυχήματος. Σε ρεπορτάζ που πραγματοποιήθηκε σε ένα από αυτά τα εργοστάσια,οι δημοσιογράφοι ξεκίνησαν να περιηγούνται μέσα στους χώρους μέχρι που ανακάλυψαν ότι οι έξοδοι κινδύνου στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν.
Τόσο οι ανήλικοι όσο και οι ενήλικοι υπάλληλοι των χώρων αυτών δεν μπορούν να αντιδράσουν. Οι συμβάσεις τους είναι για μικρό χρονικό διάστημα ώστε να είναι αναλώσιμοι, απαγορεύεται να δημιουργούν σωματεία, οι έγκυες απολύονται άμεσα και φυσικά κανείς δεν παίρνει αποζημίωση. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

image

Η κατάσταση δεν θυμίζει απλά μεσαίωνα αλλά είναι χειρότερη. Στον Μεσαίωνα, για τους ανθρώπους εκείνης της εποχής,η παιδική εργασία ήταν φαινόμενο της καθημερινότητάς τους. Πολλοί από τους εργάτες δούλευαν από μικρή ηλικία, ενώ το νομοθετικό σύστημα για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν περιελάμβανε θεσμούς που να απαγορεύουν και να τιμωρούν την παιδική εργασία.
Σήμερα όμως, σε έναν κόσμο που προβάλλει την δικαιοσύνη,τον πολιτισμό και την ισότητα ως ύψιστα ιδανικά και που ο νόμος τιμωρεί αυστηρά την παιδική εργασία, δεν υπάρχει καμία μα καμία δικαιολογία ιδιαίτερα για εταιρείες όπως είναι και η επωνυμία ZARA, της οποίας ο ιδιοκτήτης είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου,και οι δραστηριότητες της επιχείρησής του κάνουν ξεκάθαρο ότι έχτισε την περιουσία του πάνω στις πλάτες παιδιών που βρέθηκαν σε ανάγκη.
image
Και δεν είναι μόνο εταιρείες όπως η ΖΑRA, η H&M και η GAP αλλά και πολλές άλλες. Εταιρείες όπως η DISNEY που απευθύνονται σε παιδιά. Κι όπως ο ίδιος ο  John Oliver παρατηρεί είναι ακόμη πιο μακάβριο να βάζεις παιδιά να δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες δημιουργώντας ρούχα στο δικό τους μέγεθος και για την δική τους ηλικία…

image

Και το ερώτημα είναι μπορείς εσυ να κάνεις κάτι; ΝΑΙ μπορείς γιατί πολλές από αυτές τις εταιρείες αναγκάζονται να συμμορφωθούν επειδη ο οργανισμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων τις εξέθεσε με τις αναφορές του και οι καταναλωτές σε διάφορες χώρες τις Ευρώπης αποφάσισαν να δράσουν. Συνεπώς είναι στο χέρι σου.


Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου