Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του Ορέστη Τσάρκου

ΣΑΚΕΛΑΡΙΔΗΣ...Η ΤΡΟΙΚΑ  ΘΑ  ΕΧΕΙ  ΤΟΝ  ΕΛΕΓΧΟ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ .... . ΟΙ  ΔΥΤΙΚΟΙ  ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ  ΑΠΕΝΑΝΤΙ  ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ  ΓΙΑ  ΣΥΡΙΑ . Η  ΡΩΣΙΑ  ΕΒΓΑΛΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ  ΤΟ  ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ  ΠΥΡΗΝΙΚΟ  ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ.  ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ  Ο  ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ  ΤΟΥ  Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ  ΡΟΝΤΟΣ .  ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ...ΔΕΝ  ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ  ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ . Η ΡΩΣΙΑ ΖΗΤΗΣΕ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ  ΔΥΝΑΜΕΩΝ  ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ.  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ... ΜΙΛΗΣΕ  ΓΙΑ  2  ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ  ΑΚΟΜΑ... " Η εικόνα του μικροσκοπικού σώματος του Αϊλάν που ξεβράστηκε σε μια παραλία στην Τουρκία σόκαρε όλο τον κόσμο αυτή την εβδομάδα"....ΣΗΜΕΡΑ  ΘΑ  ΠΑΡΑΒΙΑΣΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΔΕΣΜΕΥΣΗ  ΜΑΣ  ΓΙΑ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ  ΛΟΓΙΑ  ΚΑΙ    ΘΑ  ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ  ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΚΑΙ  ΜΕ  ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΕΣ  ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΜΙΚΡΟ  ΑΙΛΑΝ . Ο BONO  ΤΩΝ   U2 ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΜΙΚΡΟ  ΑΙΛΆΝ   ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ  Η  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΔΗΣΗ ( ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΟΠΟΙ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ  ΤΑ  ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ )....

=Σακελλαρίδης: Η Τρόικα θα έχει τον έλεγχο -Υπάρχει περιθώριο δικών μας μεταρρυθμίσεων
Σακελλαρίδης: Η Τρόικα θα έχει τον έλεγχο -Υπάρχει περιθώριο δικών μας μεταρρυθμίσεων
Με τους χαρακτηρισμούς «πολύ ουσιαστική και γειωμένη στην πραγματικότητα», ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης εκτίμησε πως η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ήταν αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να περάσει προς τα έξω ως το πρόγραμμά του.


Μιλώντας στο "Mega" είπε ότι «έδειξε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα», ξέρει τη συμφωνία που έχει υπογράψει και γνωρίζει ποια σημεία είναι ανοιχτά, στεκόμενος στα «φλέγοντα ζητήματα» του δημόσιου χρέους, των κόκκινων δανείων και των εργασιακών σχέσεων.


Υποστήριξε ότι υπάρχει χώρος για παράλληλες δράσεις και μεταρρυθμίσεις στα οποία και οι δανειστές και η τρόικα "δεν θα έχουν πρόβλημα" ενώ αναγνώρισε ότι η τρόικα θα κάνει έλεγχο αλλά πάνω σε σημεία που υπάρχουν μέσα στο κείμενο.


   *********************************







Σκηνικό Γ'Παγκοσμίου Πολέμου σχηματίζεται στην Συρία και γενικότερα στην Μέση Ανατολή, αν οι δυτικοί πραγματοποιήσουν αυτό που απειλούν, δηλαδή την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων από Βρετανία και Γαλλία, πιθανόν και απο Αυστραλία, προκειμένου να ανατρέψουν τον Μπασάρ αλ Ασαντ και δήθεν "Να σταματήσουν το προσφυγικό κύμα".
Ηδη η ρωσικές δυνάμεις, αν και δεν ξεπερνούν σε ότι αφορά το μάχιμο προσωπικό τα 1500 άτομα, κατάφεραν να εκκαθαρίσουν μεγάλο τμήμα της απειλούμενης από τους ισλαμιστές Λαττάκειας.
Στην Συρία, υπάρχουν φυσικά ήδη τουλάχιστον δύο Μοίρες ρωσικών μαχητικών και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ο ρωσικός στόλος έχει δημιουργήσει μια αλυσίδα προστασίας της Συρίας, όπως φαίνεται και στον χάρτη.
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζόρτζ Όσμπορν δήλωσε πως "το πρόβλημα θα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του". Και το "κακό" είναι, σύμφωνα με τον Βρετανό πολιτικό, "H κακή ηγεσία στη Συρία υπό τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ καθώς και η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος".

 *******************


=ΣΕ 15' ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΚΤΗ ΤΩΝ ΗΠΑ




Το μεγαλύτερο πυρηνικό υποβρύχιο εκτόξευσης βαλλιστικών βλημάτων που ναυπηγήθηκε ποτέ, το ΤΚ-208 Dmitry Domskoy, εκτοπίσματος στην επιφάνεια 24.000 τόνων και 48.000 τόνων υποβρυχίως, ξαφνικά εισήλθε εισήλθε στη Λευκή Θάλασσα, τυπικά για να "λάβει μέρος σε ανθυποβρυχιακές ασκήσεις", ουσιαστικά για να είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και σε περιπολία  με το φορτίο των 20+ στρατηγικών πυραύλων Bulava SLBM.
Το κατηγορίας - κατά το ΝΑΤΟϊκό κωδικό - υποβρύχιο Akula, περισσότερο γνωστό ως Typhoon,απέπλευσε από την βάση στην πόλη Severodvinsk και εισήλθε στην Λευκή Θάλασσα, όπου θα λάβει μέρος σε ασκήσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού Ναυτικού
Το ενδιαφέρον είναι ότι η έξοδος του δεν ήταν προγραμματισμένη και γίνεται με φόντο την διαρκώς αυξανόμενη ένταση στις αμερικανορωσικές σχέσεις με αφορμή την εμπλοκή στις μάχες στην Συρια στο πλευρό της νόμιμης συριακής κυβέρνησης, ρωσικών στρατιωτικών και αεροπορικών δυνάμεων στην Συρία.
Το συγκεκριμένο υποβρύχιο είναι το μόνο που είναι πλήρως επιχειρησιακό και ετοιμοπόλεμο καθώς έχει υποστεί πλήρη εκσυγχρονισμό σε όλα τα συστήματά του τόσο λειτουργίας όσο και εκτέλεσης των αποστολών με νέας γενιάς ηλεκτρονικά επίθεσης από την σειρά των έξι ναυπηγημένων και του έβδομου θαλάσσιου "γίγαντα". Τα τρία απόσύρθηκαν από την υπηρεσία την δεκαετία του '90 και διαλύθηκαν, ενώ άλλα δύο το TK-17 Arkhangelsk, TK-20 Severstal, είναι σε στρατηγική εφεδρεία.






****************


=ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΗ
Στο εδώλιο ο πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Αλεξ Ρόντος -Για την «αμαρτωλή» ΜΚΟ

Στο εδώλιο ο πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Αλεξ Ρόντος -Για την «αμαρτωλή» ΜΚΟ


Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση των παράνομων, κατά την κατηγορία, χρηματοδοτήσεων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΙΜΙ, "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης", για τις οποίες κάθονται στο εδώλιο οκτώ κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και το πρώην στέλεχος του υπούργειου Εξωτερικών Αλέξανδρος-Γεώργιος Ρόντος


*******************************

=Χουλιαράκης: Δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων

Χουλιαράκης: Δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων

Φρένο στη σεναριολογία που σέρνεται εδώ και καιρό γύρω από την τύχη των καταθετών και την πιθανότητα να υποστούν κούρεμα στις καταθέσεις τους, έβαλε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.
Σύμφωνα με το skai.gr, ο κ. Χουλιαράκης ξεκαθάρισε πως τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Παράλληλα, επισήμανε ότι «οφείλουμε να τηρήσουμε τη συμφωνία με τους δανειστές.H συμφωνία χαρακτηρίζεται από ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή με ρεαλιστικούς στόχους. Οφείλουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει με την πρόσφατη συμφωνία, ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία στην άσκηση μακροοικονομικής πολιτικής, να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομία και να επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης τον επόμενο χρόνο».

****************************

=Η ΜΟΣΧΑ ΖΗΤΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ





 
H Ελλάδα θα επιτρέψει την διέλευση ρωσικών αεροσκαφών με προορισμό την Συρία από τον εναέριο χώρο της αρνούμενη με σθένος το αίτημα των Αμερικανών οι οποίοι ζητούσαν να μην επιτραπεί η οποιαδήποτε διευκόλυνση στην ρωσική Αεροπορία.



Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ρωσική ιστοσελίδα.



Σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο "το Σάββατο η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να απαγορεύσει στα ρωσικά αεροσκάφη να χρησιμοποιήσουν  το FIR Aθηνών. Η ελληνική κυβέρνηση το αρνήθηκε ώστε να μην χειροτερέψουν οι ελληνορωσικές σχέσεις" αναφέρει διπλωματική πηγή από την Αθήνα.



Η ίδια πηγή σημείωσε ότι η Ρωσία ζήτησε να κάνει χρήση του FIR Αθηνών για μεταφορά ανθρωπιστικών φορτίων από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι την 24η του ίδιου μήνα.



Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τ.Κέρι εξέφρασε τις "ανησυχίες" του για την ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Συρία


********************************

=Σίγουρος ότι θα κυβερνήσει για άλλες δύο τετραετίες ο Τσίπρας

Την πεποίθηση ότι θα κυβερνήσει και μάλιστα, όχι μία αλλά δύο τετραετίες, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της σύντομης συζήτησης που είχε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ Αναστάσιο Τζήκα και μέλη της διοίκησης, λίγο πριν αρχίσει η συνάντηση μαζί τους.

Όταν η κουβέντα ήρθε στα εγκαίνια της 80ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «δεν πειράζει που δεν έκανα εγώ τα εγκαίνια ως πρωθυπουργός. Τα επόμενα οχτώ χρόνια, θα έχω τη δυνατότητα...» και αμέσως όλοι γέλασαν με νόημα.


 ****************************

=Το βομβαρδισμένο σπίτι του μικρού Αϊλάν στο Κομπάνι: Ρούχα και παιχνίδια ανάμεσα στα ερείπια [εικόνες]

Το βομβαρδισμένο σπίτι του μικρού Αϊλάν στο Κομπάνι: Ρούχα και παιχνίδια ανάμεσα στα ερείπια [εικόνες]
Σκονισμένα παπούτσια, εγκαταλελειμμένα παιχνίδια και παιδικά ρούχα βρίσκονται ανάμεσα στα βομβαρδισμένο ερείπια του σπιτιού του αδικοχαμένου μικρού Αϊλάν Κούρντι στο Κομπάνι της Συρίας.


Το ετοιμόρροπο σπίτι στην πολύπαθη συριακή πόλη δίνει την εικόνα της καταστροφής, που οδήγησε τελικά τους Αμπντουλάχ και Ρεχάν, να επιβιβαστούν σε μια μικρή βάρκα στο σκοτάδι της νύχτας με τους δυο μικρούς γιους τους σε μια απέλπιδη προσπάθεια να φτάσουν στη Δυτική Ευρώπη.
Ο Μοχάμπαντ Κούρντι, αδελφός του Αμπντουλάχ και θείος του Αϊλάν, μίλησε για την τρομακτική ζωή της οικογένειας στη Συρία, το δικό του ταξίδι σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στη Γερμανία και τον πόνο που ένιωσε στο άκουσμα της είδησης ότι τα ανίψια και η κουνιάδα του πνίγηκαν στη θάλασσα.




Η εικόνα του μικροσκοπικού σώματος του Αϊλάν που ξεβράστηκε σε μια παραλία στην Τουρκία σόκαρε όλο τον κόσμο αυτή την εβδομάδα. Όπως και πολλοί άλλοι πρόσφυγες της Συρίας, η οικογένειά του πλήρωσε τους διακινητές χιλιάδες λίρες για τέσσερις θέσεις στη βάρκα για να φτάσουν στην Κω.

Αλλά η βάρκα τους ανατράπηκε λίγο μετά την αποχώρηση από τις ακτές και ο 3χρονος Αϊλάν, ο 5χρονος αδελφός του και η 35χρονη μητέρα τους πνίγηκαν στα σκοτεινά νερά. Ο 40χρονος πατέρας, επέζησε από την τραγωδία και επέστρεψε στο Κομπάνι για να κηδέψει την οικογένεια του.



Οι φωτογραφίες από το σπίτι της οικογένειας στη Συρία αποκαλύπτουν την πραγματικότητα της ζωής σε μια εμπόλεμη ζώνη και γιατί αποφάσισαν να διακινδυνεύσουν σε αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης.


Μιλώντας στην MailOnline από ένα στρατόπεδο προσφύγων στη Γερμανία, ο 47χρονος Μοχάμεντ είπε ότι η οικογένεια κατέφυγε στο Κομπάνι από τη Δαμασκό, το 2012, όταν ο Αμπντουλάχ συνελήφθη και βασανίστηκε από την κυβέρνηση.

Οταν τελικά απελευθερώθηκε, μετακόμισε με την οικογένειά του στην πόλη κοντά στα τουρκικά σύνορα, όπου ζούσαν τέσσερα άτομα σε δύο δωμάτια του σπιτιού που ανήκε στα πεθερικά του για περίπου 18 μήνες. Αλλά σύντομα το ISIS τους ανάγκασε να ξεριζωθούν και πάλι.


«Οι άνθρωποι ήταν τρομοκρατημένοι, όταν ήρθε το ISIS άνθρωποι άρχισαν να φεύγουν. Ηταν απλά τρομερό», είπε ο Μοχάμεντ. «Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι από το Κομπάνι κατέφυγαν στην Τουρκία, γιατί κανείς δεν μπορούσε να ζήσει εκεί πια.»


Ο Αμπντουλάχ, ήταν κουρέας και άρχισε να εργάζεται στην Τουρκία, ενώ η οικογένειά του παρέμεινε στο Κομπάνι, αλλά το 2013 επέστρεψε για να τους βοηθήσει να φύγουν. Το σπίτι τους καταστράφηκε κατά τη διάρκεια ενός βομβαρδισμού και η οικογένεια μετακόμισε στην Τουρκία.

«Δουλέυαμε σε εργοτάξια, ήταν πολύ, πολύ δύσκολα για μάς, αλλά έπρεπε να το κάνουμε γιατί είχαμε μεγάλες οικογένειες. Η Τουρκία μας άνοιξε τις πόρτες της, αλλά δεν είχαμε κανένα δικαίωμα εκεί. Δεν μπορούσαμε να απολαύσουμε τη ζωή εκεί ή τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Η ζωή ήταν δύσκολη στην Τουρκία. »

Τέσσερις μήνες πριν, ο Μοχάμεντ ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι, αφήνοντας την έγκυο γυναίκα του και τα παιδιά πίσω. Εφτασε Κω με ένα μικρό φουσκωτό σκάφος και στη συνέχεια περπάτησε μέχρι τη Γερμανία, όπου ζει ακόμη.

Ο Αμπντουλάχ και η οικογένειά του σύντομα ακολούθησαν με στόχο να φύγουν στη δυτική Ευρώπη, ωστόσο τους πρόλαβε η τραγωδία.

«Από τότε που άκουσα την είδηση νιώθω συντεντριμμένος. Είναι μια πολύ, πολύ δύσκολη στιγμή για μένα. Εχω πίστη στο Θεό και ίσως ο Θεός είχε επιλέξει αυτή τη μοίρα για την οικογένεια του αδελφού μου» εξηγεί ο Μοχάμεντ.

Περιγράφοντας τους ανιψιούς του, είπε: «Ηταν χαρούμενα, γελαστά παιδιά που αγαπούσαν το παιχνίδι. Ο πατέρας τους έκανε τα πάντα για να μην τους λείψει τίποτα»

Και ήταν αναμφίβολα αυτή η άνευ όρων αγάπη για τους γιους του και η αποφασιστικότητά του να βελτιώσει τη ζωή τους, που οδήγησε τον Αμπντουλάχ και την οικογένειά του στο μοιραίο ταξίδι.


Ο κόσμος έχει αντιδράσει με μεγάλη αγάπη και συμπάθεια προς τους πρόσφυγες της Συρίας από την Τετάρτη που κυκλοφόρησε η φωτογραφία με το σώμα του Αϊλάν.

Αλλά ποιον κατηγορεί ο θείος του για την τραγωδία; «Νομίζω ότι η Τουρκία είναι υπεύθυνη» εξήγησε. «Πρέπει να κάνει περισσότερα για να σταματήσει τους λαθρέμπορους από τη χρήση αυτού του τύπου των πλοίων - πρέπει να έχουν κάποιους κανόνες και κανονισμούς ασφαλείας. Ζητώ από τις κυβερνήσεις να κάνουν κάτι για να βρεθεί μια λύση στη χώρα μας ή ας πάμε κάπου που να είμαστε ασφαλείς» επισημαίνει και προσθέτει: «Το λέω αυτό για να σώσω άλλους ανθρώπους από το θάνατο»


 **********************************



ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ
=Ο Bono των U2 τραγούδησε για τον μικρό Αϊλάν -Τι Ευρώπη θέλετε; [βίντεο] Ο Bono των U2 τραγούδησε για τον μικρό Αϊλάν -Τι Ευρώπη θέλετε; [βίντεο]

Tο γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο από τη συναυλία των U2 στο Τορίνο, με τη στιγμή που ο Bono τραγουδάει το Pride (In the Name of Love) για τον μικρό Aϊλάν Κουρντί, που βρέθηκε νεκρό στα τουρκικά παράλια.
O τραγουδιστής αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό παραφράζοντας τους στίχους του τραγουδιού συμπεριλαμβάνοντας τη φράση "ένα αγόρι που ανασύρθηκε νεκρό σε μια άδεια παραλία".

"Τι θέλετε; Μια Ευρώπη που κλείνει την καρδιά της και τα σύνορα της στον οίκτο; Ή μια Ευρώπη με ανοιχτή την καρδιά της;" είπε μεταξύ άλλων ο Bono. 


********************************
ΚΑΙ  Η  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΜΑΣ  ΕΙΔΗΣΗ
***********************************

=ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΠΙΝΟΝΤΑΣ...

Μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Α' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του

Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών...δείχνει το δρόμο στην προστασία από τα καρδιαγγειακά.
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η κατανάλωση φρούτων και χυμών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά συμβάλλει στη βελτίωση της αγγειακής λειτουργίας.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα έρευνα, η καθημερινή κατανάλωση χυμού φραγκοστάφυλου μπορεί να μειώσει τις άμεσες βλαπτικές επιδράσεις του σημερινού τρόπου ζωής στα αγγεία, βελτιώνοντας τη λειτουργία τους, με παράλληλες, μάλιστα αντιθρομβωτικές ιδιότητες.
Σύμφωνα με τον ερευνητή, καρδιολόγο Ευάγγελο Οικονόμου, «ο σύγχρονος τρόπος ζωής μπορεί να αυξήσει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, ωστόσο η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών τρόπου ζωής με διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, όπως το φραγκοστάφυλο μπορεί να ωφελήσει ουσιαστικά ειδικά όταν εφαρμόζεται νωρίς στη διάρκεια της ζωής».
Η μελέτη, με επικεφαλής τον καθηγητή Καρδιολογίας, Δημήτριο Τούσουλη, παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, στο Λονδίνο.

Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου