Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ό,τι ζώδιο και να ‘σαι, θα πεις κι ένα τραγούδι!

(ΑΚΟΥΣΕ) Κάποια τραγούδια δεν περιγράφουν μόνο συναισθήματα ή καταστάσεις, αλλά σκιαγραφούν προσωπικότητες.
Με βάση χαρακτηριστικά των ζωδίων, αλλά και τις εμπειρίες μου από τη συναναστροφή με εκπροσώπους τους, προσπάθησα να αντιστοιχίσω κάθε ζώδιο με ένα τραγούδι που το περιγράφει ή θα του ταίριαζε ως αφιέρωση!....


Άντλησα τραγούδια από το ρεπερτόριο πίστας, που «σκιαγραφεί» πιο… γλαφυρά πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά και από το λαϊκό και το έντεχνο.

Τώρα, αν έχω πέσει έξω στην περίπτωσή σας, φταίει ο ωροσκόπος!

Κριός

Κύρια χαρακτηριστικά του Κριού είναι η θυελλώδης και παρορμητική φύση, η ηγετική ιδιοσυγκρασία, η τόλμη, η θέληση, η αυτοπεποίθηση. Θέλει να είναι πρώτος, να ηγείται και να ξεχωρίζει, ενώ δύσκολα θα υπηρετήσει τους άλλους. Δεν αναγνωρίζει κανένα εμπόδιο και δε φοβάται τίποτα, ενώ δίνει μεγάλη σημασία στην οικογένεια και την κοινωνία. Δικαίως, λοιπόν, το τραγούδι του είναι το έπος των Βασίλη Τσιτσάνη & Κώστα Βίρβου, που τραγούδησε ο Στέλιος Καζαντζίδης.

Δείτε το Video


Ταύρος

Ο Ταύρος ξεχωρίζει για το πείσμα του. Θέλει τα πράγματα να γίνονται με το δικό του τρόπο. Με την επιμονή που διαθέτει, καταφέρνει να ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του χωρίς βοήθεια. Περνάει καλά και μόνος του, αφού έτσι έχει τον έλεγχο της καθημερινότητάς του και λειτουργεί με τον τρόπο που θέλει. Όλα τα άλλα, λοιπόν, του είναι… περιττά, όπως τραγουδά η Δέσποινα Βανδή, ή μπορεί και να μην του είναι λόγω της ανάγκης του για συναισθηματική σταθερότητα, αυτό όμως πολύ δύσκολα θα το παραδεχτεί!

Δείτε το Video


Δίδυμοι

Κύρια χαρακτηριστικά του Δίδυμου είναι η ομιλητικότητα, η ζωηράδα, η ευελιξία, η πειστικότητα, η λογική σκέψη, οι κυμαινόμενες διαθέσεις, η αγάπη για την αλλαγή, τα ταξίδια και τα καινούργια πράγματα. Δε μπορεί να στερηθεί εύκολα την ελευθερία του, όμως, άρα μπορείτε κάλλιστα να του αφιερώσετε το «Πάρε αποφάσεις» των Χρήστου Νικολόπουλου & Λευτέρη Παπαδόπουλου, με τη φωνή τουΔημήτρη Μητροπάνου, πριν σας σπάσει τα νεύρα!

Δείτε το Video


Καρκίνος

Ο Καρκίνος είναι ένα ζώδιο που χαρακτηρίζουν η ανθρωπιά, η ευαισθησία, η τρυφερότητα και η οικογενειακή ζωή. Επιζητά την προσοχή και τη στοργή από τους άλλους και είναι ευτυχισμένος όταν περιστοιχίζεται από φίλους ή συγγενείς. Γι’ αυτό και το «Φίλε έλα απόψε που πονάω» του Γιάννη Μπιθικώτση, σε στίχους Σάσας Μανέτα, που τραγούδησε ο Γιάννης Πουλόπουλος, είναι ένα τραγούδι που, τουλάχιστον σε συγκεκριμένες φάσεις της ζωής του, του έχει ταιριάξει απόλυτα. 

Δείτε το Video


Λέων

Ο Λέων είναι ανεξάρτητος και θέλει να έχει πάντα τον έλεγχο, ωστόσο χρειάζεται κάποιον να τον θαυμάζει και να τον εκτιμάει. Μπορεί μια χαρά να τα καταφέρει μόνος του, αλλά είναι πολύ πιο ευτυχισμένος όταν έχει ακροατήριο και οπαδούς που τον ακολουθούν. Γι’ αυτό και το «Σε θαυμάζω» της Ρίτας Σακελλαρίου είναι σίγουρα το τραγούδι που πρέπει οπωσδήποτε να του αφιερώσετε για μια πιθανότητα να κερδίσετε την εύνοιά του!

Δείτε το Video


Παρθένος

Κύρια χαρακτηριστικά του Παρθένου είναι η φροντίδα, η τάξη, η προσοχή, η ανάλυση, η ακρίβεια, η οργάνωση, η μεθοδικότητα. Είναι τελειομανής και δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια. Έχει μια πρακτική θεώρηση για τη ζωή, που την ακολουθεί όσο μπορεί και προτιμά τους ανθρώπους που μπορούν να του προσφέρουν ασφάλεια, όπως η οικογένειά του. Ένα τραγούδι που τον εκφράζει, είναι αυτό τουΧρήστου Κυριαζή!

Δείτε το Video


Ζυγός

Στους Ζυγούς αρέσει να περιτριγυρίζονται από κόσμο. Έχουν μία περίεργη εξάρτηση από τις σχέσεις τους με τους άλλους και δε μπορούν εύκολα να μείνουν μόνοι τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η αστάθεια που τους χαρακτηρίζει, κουράζει πολλές φορές τους γύρω τους αλλά τους ίδιους. Συχνά φαίνονται ιδιαίτερα επιφανειακοί ή επιπόλαιοι. «Είσαι ό,τι να 'ναι», λοιπόν, τραγουδάει οΚωνσταντίνος Αργυρός σε στίχους Νίκου Βαξαβανέλη & μουσική Παναγιώτη Μπρακούλια και μάλλον το αφιερώνει σε κάποιον/-α εκπρόσωπο του ζωδίου!

Δείτε το Video


Σκορπιός

Κύρια χαρακτηριστικά του Σκορπιού είναι η ισχυρή θέληση, η επιμονή, η αποφασιστικότητα, τα έντονα και πολύ βαθιά συναισθήματα που αναπτύσσει, ο μαγνητισμός του, αλλά κυρίως το πάθος και ο αισθησιασμός του. Γι’ αυτό και το γκράντε σουξέ της Έλλης Κοκκίνου, του ταιριάζει γάντι!

Δείτε το Video


Τοξότης

Κύρια χαρακτηριστικά του Τοξότη είναι η μεγάλη ελευθερία και διανόηση πνεύματος, το ήθος, το ενδιαφέρον για τις βαθύτερες αλήθειες, η πίστη, η ελπίδα, η αισιοδοξία, ο βαθύς στοχασμός, αλλά και η ανάγκη του για περιπέτεια, δράση, εξάπλωση και ταξίδια. Το«Ταξίδι» των Φατμέ σε στίχους & μουσική Νίκου Πορτοκάλογλου τον περιγράφει σε μεγάλο βαθμό!

Δείτε το Video- Πηγή: Ogdoo.gr - http://www.ogdoo.gr/diskografia/stigmes/o-ti-zodio-kai-na-sai-tha-peis-ki-ena-tragoydi




Αιγόκερως

Η σοβαρότητα, η οργάνωση, η σταθερότητα, η υπευθυνότητα, η αποδοχή των ευθυνών και ο ρεαλισμός τον χαρακτηρίζουν, εργάζεται σκληρά και είναι αξιόπιστος εργαζόμενος. Προσπαθεί πάντα να είναι πιστός σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και δεν παρεκκλίνει της πορείας του. «Η δουλειά κάνει τους άντρες» είναι σίγουρα ένα από τα μότο του, όπως πρωτοτραγούδησε ο Δημήτρης Ευσταθίου, σε μουσική Μάνου Λοΐζου & στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Δείτε το Video


Υδροχόος

Ανθρωπισμός, ελευθερία, εκκεντρικότητα, επανάσταση, αντίδραση εναντίον σε κάθε περιορισμό, προοδευτικό μυαλό, καινοτομία. Διακατέχεται συχνά από ισχυρογνωμοσύνη, ιδιορρυθμία και αλαζονεία. Έτσι δίνει συχνά στις ιδέες του μεγάλη έμφαση και παραγκωνίζει όλες τις άλλες, γίνεται δογματικός και δυσκολεύεται να προσαρμοστεί σε άλλες μεθόδους εκτός από τις δικές του. Το τραγούδι του; «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον», των Αδελφών Κατσιμίχα.

Δείτε το Video


Ιχθείς

Ευαίσθητοι, ονειροπόλοι, άστατοι, ανασφαλείς, ανυπόμονοι και επίμονοι, αλλάζουν πολύ συχνά διαθέσεις. Τους διακρίνει εσωστρέφεια και έντονος συναισθηματισμός, που συχνά τους οδηγεί από το ένα άκρο του ενθουσιασμού,στο  άλλο άκρο της μελαγχολίας. Αφιερώστε τους το τραγούδι του Χρήστου Νικολόπουλου σε στίχους Ελένης Γιαννατσούλια, ξέρουν αυτοί.


Δείτε το Video


ogdoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου