Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Και η Φωκίδα την Κυριακή ξεμπερδεύει με το παλιό!


    Τη στέρεα πεποίθησή τους ότι η Κυριακή 20 του Σεπτέμβρη θα είναι μια μέρα νίκης του λαού μας, μια μέρα νίκης για το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και μια μέρα νίκης για το ψηφοδέλτιο της Φωκίδας διατύπωσαν χθες  Πέμπτη στην Ιτέα......
ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, οι υποψήφιοι του κόμματος στη Φωκίδα και το πολυπληθές ακροατήριο που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση.

    Σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυναν ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, η Κατερίνα Στεφοπούλου κι ο Γιάννης Παναγόπουλος έδωσαν το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας την επαύριο των εκλογών και κάλεσαν τους συντοπίτες μας να πυκνώσουν τις τάξεις του κόμματος και να διαδώσουν το μήνυμα του παντού.

    Ο Νίκος Φίλης, όπως πάντα σοβαρός και μετρημένος, ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για τις πολιτικές ελάφρυνσης των συνεπειών της συμφωνίας διάσωσης για τα ασθενέστερα στρώματα που εκφράζει η Αριστερά και περιέγραψε τις προοπτικές που ανοίγονται για τη μεσαία τάξη στο πλαίσιο της συνεχούς διαπραγμάτευσης που θα ασκήσει με συνέπεια.

     Επεσήμανε τη σταδιακή διαμόρφωση κοινών αντιλήψεων και συμφερόντων των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου αλλά και σε  πανευρωπαϊκό επίπεδο, τονίζοντας ότι η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή θα ανοίξει το δρόμο για τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στις εκλογές τους προσεχείς μήνες στις χώρες αυτές και που θα στρέψουν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε φιλολαϊκότερες πολιτικές και σε σταδιακή μεταβολή του νεοφιλελεύθερου δόγματος  συσχετίζοντας τις εξελίξεις αυτές και με την επικράτηση Κόρμπιν στο Εργατικό κόμμα της Αγγλίας.



    Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο δίλημμα συνέχιση ή τερματισμός της διαπλοκής. Ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε ως καθοριστική για τη χώρα και τους πολίτες την επιλογή της Κυριακής να δοθεί ένα τέλος στα ακραία φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς που δηλητηρίασαν επί σαράντα χρόνια την πολιτική ζωή της χώρας και που ευθύνονται σε καθοριστικό βαθμό στη φτωχοποίηση των Ελλήνων και στη στρέβλωση της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας. Παράλληλα, κάλεσε τους δημοκρατικούς πολίτες με την ψήφο τους να ξεριζώσουν το πελατειακό κράτος και τις ρουσφετολογικές αντιλήψεις στη διαχείριση της εξουσίας και της δημόσιας διοίκησης.


    Αναφέρθηκε, επίσης, και στο μεγάλο ζήτημα των ημερών, το Προσφυγικό, στιγματίζοντας τη μικροπολιτική προσέγγιση της ΝΔ για τις εκτεταμένες αφίξεις προσφύγων από τη Συρία στη χώρα μας και υπενθύμισε την αναποτελεσματική πολιτική της κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως το προσφυγικό ζήτημα διαμορφώνει αργά αλλά σταθερά στις συνειδήσεις των ευρωπαίων πολιτών νέες ενότητες και προοπτικές αλληλεγγύης των λαών της.


    Αναφορικά με τη Φωκίδα εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη στασιμότητα ενός νομού που διαθέτει όλα τα χαρίσματα αλλά παρόλα αυτά φθίνει συνεχώς κι απέδωσε αυτή την εξέλιξη στις πολιτικές και τις προτεραιότητες που ακολουθήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες στην περιοχή. Η επιλογή Κωστοπαναγιώτου είναι μονόδρομος για τον τερματισμό της πορείας αυτής και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι πολίτες της Φωκίδας θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο Βουλευτή τους, καθώς κι αυτός, όπως ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμεύεται ούτε διαπλέκεται με συμφέροντα κι εξαρτήσεις, εκφράζοντας το σεβασμό του για το ήθος και την πολιτική συνέπεια του Ηλία Κωστοπαναγιώτου.


      Τέλος, ακολούθησε κι αυτή τη φορά ζωντανός κι εποικοδομητικός διάλογος σε κλίμα ενθουσιασμού και προσμονής της νέας νίκης με τους σκεπτόμενους και δημοκρατικούς πολίτες της Φωκίδας, όπως οφείλει να κάνει, κι όπως πάντα κάνει, ένα κόμμα που αντλεί τη δύναμή του κατ ευθείαν από τους πολίτες. 

    Κοινό συμπέρασμα ότι την Κυριακή κι η Ελλάδα κι η Φωκίδα ξεμπερδεύει με το παλιό και διεκδικεί το μέλλον που της αξίζει!


Άμφισσα 18.09.2015


                                               Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου